Μονοθέσια της Formula 1 για όλους

Η εταιρεία Tour-de-Force δίνει στον οποιονδήποτε τη δυνατότητα να νιώσει πιλότος της F1.

Γράφει: Γιάννης Σπανός 28 Ιανουαρίου 2020

Η Tour-de-Force είναι μία βρετανική εταιρεία που δραστηριοποιείται στην αγωνιστική αυτοκινητοβιομηχανία και τις τελευταίες εβδομάδες βρίσκεται στην επικαιρότητα λόγω μίας μάλλον ασυνήθιστης κίνησης: Παρουσίασε το αγωνιστικό μονοθέσιο της Formula 1 TDF-1, το οποίο διαθέτει προς πώληση και για οποιονδήποτε ενδιαφέρεται.

Ασφαλώς, αυτό μόνο φθηνό δεν θα είναι καθώς κάθε "κομμάτι" θα κοστίζει -σύμφωνα με ανεπίσημες πληροφορίες- €2.000.000, δίνοντας ωστόσο στον κάθε ένα που διαθέτει το ποσό να προσθέσει ένα σημαντικό όχημα στη συλλογή του αλλά και να νιώσει ακριβώς όπως ένας πιλότος της Formula 1. Στο TDF-1 που θα είναι διαθέσιμο για ιδιώτες έχουν γίνει κάποιες προσαρμογές ώστε να παραπέμπει (τουλάχιστον όσον αφορά τη λειτουργία του) περισσότερο σε sports car, για να καταστεί πιο εύκολο στην οδήγηση.

Μονοθέσια της Formula 1 για όλους

Έτσι, το τιμόνι του είναι πιο απλοποιημένο ενώ το κιβώτιο ταχυτήτων είναι έξι σχέσεων και όχι επτά, όπως εκείνο της F1. Το μονοθέσιο δεν διαθέτει ωστόσο τον αγωνιστικό V8 κινητήρα, αντιθέτως είναι εξοπλισμένο με ένα μοτέρ TDFM600T, 1.730 κυβικών και ιπποδύναμης 608 αλόγων.

Το αμάξωμά του θυμίζει εκείνο της Marussia MVRO2 (2011) και της Sauber C31 (2012). Από τα συγκεκριμένα οχήματα των σιρκουί της Formula 1 έχουν αντληθεί και τα περισσότερα συμπληρωματικά αεροδυναμικά στοιχεία. Το πακέτο συμπληρώνεται από ελαστικά Pirelli P Zero, φρένα της AP Racing με τετραπίστονες δαγκάνες και το σύστημα DRS. Το βάρος του συμβατικού TDF-1 ανέρχεται στα 600 κιλά, κάτι που ασφαλώς προσφέρει μία οδηγική εμπειρία αρκετά κοντά σε αυτή της πίστας. 

Αξίζει να αναφερθεί ότι ο κάθε αγοραστής ουσιαστικά αποκτά και ένα πακέτο παροχών που περιλαμβάνει τη μεταφορά σε πίστες σε κάθε γωνιά του κόσμου, την υποστήριξη από ειδική ομάδα μηχανικών και τη βοήθεια ενός εκπαιδευτή.


Διάβασε ακόμη για την DeLorean που επαναφέρει τη θρυλική DMC-12 και την Mercedes Vision AVTR που θυμίζει διαστημόπλοιο.

Οι πιο πρόσφατες Ειδήσεις

Διαβάστε πρώτοι τις Ειδήσεις για πολιτικές εξελίξεις, συνεντεύξεις διασήμων, συμβουλές για αντρική μόδα και συνταγές για φαγητό και πότο στο esquire.com.gr

ΜΗ ΧΑΣΕΙΣ

Τι είναι τα αυτοκίνητα SDV;

Ό,τι πρέπει να ξέρεις για την επόμενη μέρα της αυτοκίνησης.

Γραφει TopGear

Ανθή Φακιδάρη, η 20χρονη Ελληνίδα που κάνει καριέρα στο μόντελινγκ

Η Ανθή Φακιδάρη έχει περπατήσει μεταξύ άλλων στις πασαρέλες των Chanel, Armani και Givenchy.

Νίκος Παππάς - Βαγγέλης Περρής, ένα ακόμη αχρείαστο beef

Όλα όσα έχουν συμβεί τις τελευταίες μέρες.

Το Dragon's Dogma 2 είναι απλά ένα από τα καλύτερα παιχνίδια του 2024

Δοκιμάσαμε το νέο action RPG της Capcom και σου μεταφέρουμε την εμπειρία μας.

Γραφει Παυλος Κρουστης

Πώς μπορείς να 'ξαναβαφτίσεις' το iPhone σου

Μέσα σε μόλις ένα λεπτό μπορείς να αλλάξεις όνομα στη συσκευή σου.

Γραφει Παυλος Κρουστης