Όλες οι Aston Martin του No Time To Die

Το βρετανικό luxury brand θα έχει την τιμητική του στη νέα ταινία του James Bond και τελευταία φορά του Daniel Craig ως μυστικός πράκτορας 007.

Bentley, Jaguar, Maserati, Alfa Romeo, Lotus, BMW, Audi, Citroen ακόμα και Range Rover. Ο James Bond έχει οδηγήσει πολλά, διαφορετικά (μικρά, μεσαία, μεγάλα, supercars, SUVs) και στην πλειοψηφία τους υπέροχα αυτοκίνητα μέσα από τις δεκαετίες. Καμία, όμως, αυτοκινητοβιομηχανία δεν κατάφερε να αποκτήσει τη σχέση ζωής που διατηρεί η Aston Martin με τον πράκτορα 007. Αν ο Bond έπρεπε να οδηγήσει για μία τελευταία φορά ένα αυτοκίνητο, τότε όλοι γνωρίζουμε τι μάρκα θα ήταν αυτό.

Το βρετανικό luxury brand μπήκε για πρώτη φορά στη ζωή του το 1964, μέσα από την τρίτη του ταινία, το θρυλικό Goldfinger. Μάλιστα, ενδιαφέρον παρουσιάζει το γεγονός ότι η Jaguar ίσως τότε έχασε μία τεράστια ευκαιρία, καθώς οι αφηγήσεις και οι φημολογίες θέλουν την Ε-Type πολύ κοντά στο να πάρει εκείνη τον ρόλο - κάτι που, όμως, δε συνέβη ύστερα από δική της απόφαση. Μετά, λοιπόν, τα πρώτα ηρωικά χρόνια όπου οι γοητευτικές Aston Martin έγραψαν χρυσές σελίδες στο κατασκοπικό κινηματογραφικό σύμπαν σε μία οn-off σχέση, από το 1995 μέχρι σήμερα βρίσκονται ανελλιπώς στα πλατό του διασημότερου μυστικού πράκτορα.

Φέτος, το 2021 μας φέρνει -επιτέλους- την 25η ταινία του 007. To No Time to Die θα είναι το κύκνειο άσμα του Daniel Craig ως James Bond και μία ιδανική ευκαιρία για την Aston Martin να τον αποχαιρετήσει με τον καλύτερο δυνατό τρόπο. Η βρετανική αυτοκινητοβιομηχανία θα έχει την τιμητική της καθώς τα δικά της μοντέλα θα παρελάσουν το ένα μετά το άλλο από τις οθόνες των σινεμά όλου του κόσμου. Ποιες Aston Martin, όμως, θα πρωταγωνιστήσουν στη νέα ταινία του Bond;

Aston Martin DB5 (1964)

Όλες οι Aston Martin του No Time To Die

Η πρώτη αγάπη είναι και παντοτινή. Η αρχετυπική Aston Martin του Bond έρχεται για να αποχαιρετήσει τον Daneil Craig γεμάτη από βρετανικό class και βαριές κινηματογραφικές αναμνήσεις. Μπορεί τα 282 της άλογα (0-100 χλμ./την ώρα σε 8 δευτερόλεπτα) να μην τρομάζουν κανέναν πια σήμερα, η σχέση της όμως με το franchise είναι τέτοια, ώστε εξαιτίας του 007 να θεωρείται από αρκετούς ως το "πιο διάσημο αυτοκίνητο στον κόσμο".

Aston Martin V8 Vantage (1987)

Aston Martin 3

Οι ταινίες του Bond με τον Timothy Dalton είναι ίσως οι λιγότερο προβεβλημένες προσπάθειες του μυστικού πράκτορα. Έτσι, μπορεί ελάχιστοι να θυμούνται το The Living Daylights (1987), οι φανατικοί petrolheads όμως δύσκολα θα ξέχασαν τη Vantage. Κατασκευασμένη το 1977, λανσαρίστηκε ως το πρώτο βρετανικό supercar, ενώ τόσο από εμφάνιση όσο και από άποψη μηχανής (5,3 λίτρα V8, 390 άλογα) ήταν φανερά επηρεασμένη από τα αμερικάνικα muscle cars.

Aston Martin DBS (2019)

Aston Martin DBS

Παλιότερες εκδόσεις της DBS έχουν εμφανιστεί στο Her Majesty’s Secret Service, στο Casino Royale και το Quantum of Solace, η Superleggera του 2019 όμως ξεπερνά κάθε προσδοκία. Με τιμή εκκίνησης τα 267 χιλιάδες ευρώ,  V12 κινητήρα 5,2 λίτρων που αποδίδει 725 (!) άλογα, τελική ταχύτητα 340 χλμ./την ώρα και επιτάχυνση 0-100 χλμ./την ώρα σε 3,6 δευτερόλεπτα είναι σε πολύ απλά λόγια η ισχυρότερη Aston Martin που οδήγησε ποτέ ο James Bond. H πιο ισχυρή, βέβαια, μέχρι την επόμενη.

Aston Martin Valhalla (2022)

Aston Martin Valhalla

Όταν η ταινία θα προβληθεί στα σινεμά, η Valhalla θα κάνει το ντεμπούτο της για τα μάτια του κόσμου, θα χρειαστούν όμως άλλα δύο χρόνια για να πάρει το βάπτισμα του πυρός στον δρόμο. Το hypercar του βρετανικού brand είναι ένα πραγματικά σπάνιο project που θα κυκλοφορήσει μόνο σε 500 κομμάτια παγκοσμίως για την εξωφρενική τιμή του 1,19 εκ. ευρώ το ένα. Ναι, αυτή είναι η επόμενη μέρα της Aston Martin και το φουτουριστικό μέλλον του James Bond.

 

Οι πιο πρόσφατες Ειδήσεις

Διαβάστε πρώτοι τις Ειδήσεις για πολιτικές εξελίξεις, συνεντεύξεις διασήμων, συμβουλές για αντρική μόδα και συνταγές για φαγητό και πότο στο esquire.com.gr

ΜΗ ΧΑΣΕΙΣ

Αυτό το παράξενο βιντεοπαιχνίδι θυμίζει ταινία του Wes Anderson

Ονομάζεται Harold Halibut και χρειάστηκαν περισσότερα από δέκα χρόνια για τη δημιουργία του.

Γραφει Παυλος Κρουστης

Μήπως τόσο καιρό βουρτσίζεις τα δόντια σου με λάθος τρόπο;

Στο TikTok λένε πως πρέπει να κάνεις κάτι που, τουλάχιστον εμείς δε σκεφτήκαμε ποτέ.

Γραφει Γιαννης Σπανος

Πόσους φίλους χρειαζόμαστε για να είμαστε ευτυχισμένοι, σύμφωνα με το Harvard

Ναι, οι κοινωνικές σχέσεις αποτελούν βασικό παράγοντα για την ευτυχία και την ευημερία.

Γραφει Γιαννης Σπανος

Ο James Hetfield των Metallica έκανε τατουάζ με τις στάχτες του Lemmy των Motorhead

Τι εννοείς δεν είναι αυτός τρόπος για να τιμήσεις τους φίλους σου;

Γραφει Γιαννης Σπανος

H άβαφη Megan Fox προκαλεί αντιδράσεις. Αλλά γιατί;

Εμάς πάντως μας αρέσει φυσική - αν και δεν πέφτει σε κανέναν λόγος για το τι θέλει η ίδια.

Γραφει Πωλινα Φραγκου