Mole Urbana, το city car του μέλλοντος

Ρετρό και άκρως φουτουριστικό, ταυτόχρονα.

Με μία πρώτη ματιά, το Mole Urbana θα έλεγες ότι είναι ένα μικρό αυτοκίνητο που θα μπορούσε να κυκλοφορεί στις αρχές του 20ου αιώνα. Σε μία δεύτερη προσέγγιση όμως, παρατηρείς ότι πρόκειται για ένα πολύ κομψό και φουτουριστικό μικρό όχημα, ιδανικό για μετακινήσεις εντός πόλης.

Ο σχεδιαστής Umberto Palermo το εμπνεύστηκε πριν λίγες εβδομάδες, με απώτερη πρόθεση να ξεκινήσει την παραγωγή του αμέσως μετά το τέλος της πανδημίας του κορονοϊού. Προς το παρόν, έχει κατασκευαστεί μόνο το πρωτότυπο, με 50 ακόμη αντίτυπα να αναμένονται εντός του 2020, άλλα 151 το 2021 και τελικό στόχο τα 300, το 2023.

Mole Urbana, το city car του μέλλοντος

Την υλοποίηση του όλου project έχει αναλάβει η θυγατρική της Piaggio, Pretto, που έχει έδρα την Τοσκάνη και διατηρεί στενούς δεσμούς και με την κινεζική Dongfeng αλλά και με την ιαπωνική Isuzu.

Ο Palermo ήθελε να συνδυάσει τις μικρές διαστάσεις με σαφή ρετρό στοιχεία και από το τελικό αποτέλεσμα φαίνεται πως τα κατάφερε περίφημα: "Είναι ένα miniature car για μετακινήσεις εντός πόλεως, με vintage λεπτομέρειες και δικό του, μοναδικό design".

ΑΥΤΟΚΙΝΗΤΟ MOLE URBANA 4
ΑΥΤΟΚΙΝΗΤΟ MOLE URBANA 5

To Mole Urbana θα βγει στην αγορά σε τρεις διαφορετικές εκδόσεις ή πιο ορθά, τρία διαφορετικά μεγέθη: Το Small (μήκος 3,2 μ., πλάτος 1,49 μ. και ύψος 1,4 μ.), το Medium (μήκος 3,4 μ., πλάτος 1,49 μ. και ύψος 1,4 μ.) και το Large (μήκος 3,7 μ., πλάτος 1,49 μ. και ύψος 1,2 μ.). Το τελευταίο θα έχει δυνατότητα μεταφοράς τριών ατόμων και χώρο αποσκευών. Φυσικά, και στις 3 εκδοχές θα υπάρχει ηλεκτροκινητήρας, με αυτονομία που θα εκτείνεται από τα 75 έως τα 150 χιλιόμετρα και μέγιστη ταχύτητα τα 50 χλμ/ώρα.

Το εσωτερικό του είναι εντελώς minimal, με το τιμόνι του να θυμίζει αρκετά το σύστημα ελέγχου ενός αεροπλάνου. Τα καθίσματά του θα βρίσκονται σε μεγαλύτερο ύψος σε σχέση με τα συμβατικά αυτοκίνητα, ενώ κάτω από το ταμπλό του θα υπάρχουν αποθηκευτικοί χώροι. 

ΑΥΤΟΚΙΝΗΤΟ MOLE URBANA 3

Προς το παρόν, δεν έχουν γίνει γνωστές περισσότερες πληροφορίες σχετικά με τη διαθεσιμότητά του και την τιμή του.


Διάβασε ακόμη για την ιστορία της Maserati, το Tesla Roadster Safari που επιβιώνει οπουδήποτε, το Mazda R360 Coupe που δείχνει τον δρόμο σε κάθε microcar και τις μοναδικές μοτοσυκλέτες του Keanu Reeves.

Οι πιο πρόσφατες Ειδήσεις

Διαβάστε πρώτοι τις Ειδήσεις για πολιτικές εξελίξεις, συνεντεύξεις διασήμων, συμβουλές για αντρική μόδα και συνταγές για φαγητό και πότο στο esquire.com.gr

ΜΗ ΧΑΣΕΙΣ

Ο Γιάννης Αντετοκούνμπο παντρεύεται μέσα στο καλοκαίρι

Όπως όλα δείχνουν, ο γάμος του Γιάννη και της Mariah θα γίνει στην Πύλο.

Η Αθήνα της αφρικανικής σκόνης κάνει κακό στο δέρμα μας, λέει πρόσφατη έρευνα

Έχουμε τη λίστα με τις 10 πόλεις που είναι οι χειρότερες για το δέρμα παγκοσμίως.

Γραφει Γιαννης Σπανος

Πώς η τεχνητή νοημοσύνη θα φέρει (κι άλλα) λεφτά στη Meta σύμφωνα με τον Mark Zuckerberg

Για να θερίσεις, θα πρέπει πρώτα να σπείρεις και αυτό κάνει στην παρούσα φάση.

Γραφει Παυλος Κρουστης