Το γκαράζ του Pierce Brosnan θυμίζει εκείνο του 007

Όλα τα αυτοκίνητα που υπάρχουν στη συλλογή του Ιρλανδού ηθοποιού.

Όταν έχεις τα γαλόνια του James Bond στο βιογραφικό σου, άπαντες περιμένουν πως κάτι εντυπωσιακό θα κρύβεται στο γκαράζ σου. Απολύτως λογικό. Ο Pierce Brosnan, ο ενδεχομένως πιο cool 007 που είδαμε ποτέ, φροντίσει τα επιβεβαιώσει τα παραπάνω, χωρίς ωστόσο να αναλώνεται σε περιττούς εντυπωσιασμούς.

Ford Anglia του 1965

Το γκαράζ του Pierce Brosnan θυμίζει εκείνο του 007

Όταν πρωτοκυκλοφόρησε στην αγορά, το 1959, η Ford περιέγραφε το μοντέλο της ως "το πιο συναρπαστικό ελαφρύ αυτοκίνητο του κόσμου. Ένα αμάξι με το οποίο θα ανακαλύψετε την οδηγική απόλαυση". Μία ολόκληρη γενιά αγοραστών πείστηκε από τα παραπάνω, με αποτέλεσμα η αμερικανική εταιρεία να πουλήσει περισσότερα από 1.000.000 αντίτυπα μέχρι το 1968. Ο Brosnan αγόρασε ένα τέτοιο, μεταχειρισμένο, έναντι  £50 το 1971.

Aston Martin V12 Vanquish του 2002

ΑΥΤΟΚΙΝΗΤΑ ΠΙΡΣ ΜΠΡΟΣΝΑΝ 2

Στις 4 εμφανίσεις του ως James Bond, ο Ιρλανδός ηθοποιός οδήγησε μεταξύ άλλων την Aston Martin DB5 αλλά και μερικές BMWs. Στην τελευταία του εμφάνιση ως 007, στο Die Another Day, ερωτεύτηκε παράφορα την Vanquish. Το εν λόγω μοντέλο είχε ήταν το πρώτης γενιάς αυτοκίνητο με κινητήρα V12 και έφερε τη σχεδιαστική σφραγίδα του Ian Callum. Τρεις μήνες μετά την ολοκλήρωση των γυρισμάτων, η Aston Martin του έκανε δώρο μία τέτοια. Μάλιστα στις ζάντες της υπήρχε η επιγραφή "Hand-built in England for Pierce Brosnan”. 

BMW Hydrogen 7 του 2007

ΑΥΤΟΚΙΝΗΤΑ ΠΙΡΣ ΜΠΡΟΣΝΑΝ 1

Ο Brosnan όσο και η δεύτερη σύζυγός του, Keely Shaye Smith, έχουν ιδιαίτερες περιβαλλοντικές ανησυχίες, κάτι που μεταφράστηκε στην απόκτηση της σπάνιας BMW Hydrogen 7. Φτιάχτηκαν μόλις 100 τέτοιες από τη γερμανική αυτοκινητοβιομηχανία και ο τροποιημένος V12 6 λίτρων κινήτηρας της μπορούσε να λειτουργήσει τόσο με συμβατική βενζίνη όσο και με υγρό υδρογόνο - κάτι εξαιρετικά πρωτοποριακό για την πρώτη δεκαετία του 21ου αιώνα και ασφαλώς τρομερά eco-friendly.

Range Rover Vogue HSE του 2014

ΑΥΤΟΚΙΝΗΤΑ ΠΙΡΣ ΜΠΡΟΣΝΑΝ 4

"Είναι το καλύτερο αυτοκίνητο του κόσμου" έλεγε πίσω στο 2014 ο 
Jeremy Clarkson, όταν είχε πρωτοκυκλοφορήσει το εν λόγω μοντέλο. Το εκπληκτικό Land Rover που σχεδίασε ο Gerry McGovern κατόρθωνε να συνδυάσει τη χάρη ενός 4x4 με την άνεση και τη χρησιμότητα ενός πολυτελούς SUV. 

BMW i8 του 2014

BMW I8 PIERCE BROSNAN

Το υβριδικό i8 του 2014 ακολουθούσε τις περιβαλλοντικές προσταγές της Hydrogen 7, έχοντας παράλληλα πολύ πιο εντυπωσιακές επιδόσεις και πιο sexy σχεδιασμό. Αποτέλεσε ένα από τα πιο φουτουριστικά και εντυπωσιακά αυτοκίνητα της κατηγορίας του. Ο Brosnan συνήθιζε να το χρησιμοποιεί αρκετά για τις μετακινήσεις από και προς το σπίτι του στο Μαλιμπού, εκμεταλλευόμενος το γεγονός πως λειτουργούσε τόσο με βενζινοκινητήρα όσο και με ηλεκτρική ενέργεια. 

Ford F-150 του 2017

ΑΥΤΟΚΙΝΗΤΑ ΠΙΡΣ ΜΠΡΟΣΝΑΝ 3

Πρακτικό, πανίσχυρο και σίγουρα όχι ένα από τα αυτοκίνητα που θα οδηγούσε ο 007. Αυτό ωστόσο δεν εμπόδισε τον Brosnan να προμηθευτεί το θρυλικό pick-up της Ford, που είναι το κορυφαίο της κατηγορίας του σε πωλήσεις στις ΗΠΑ από τα 1977, όταν και πρωτοκυκλοφόρησε. Ο 67χρονος ηθοποιός το χρησιμοποιεί κυρίως για να κουβαλά τις σανίδες του surf στην παραλία, όντας μεγάλος fan του συγκεκριμένου water sport.


Διάβασε ακόμη για το γκαράζ του David Beckham, την απίθανη συλλογή αυτοκινήτων του Iggy Pop και για εκείνη του Robert Downey Jr.

Οι πιο πρόσφατες Ειδήσεις

Διαβάστε πρώτοι τις Ειδήσεις για πολιτικές εξελίξεις, συνεντεύξεις διασήμων, συμβουλές για αντρική μόδα και συνταγές για φαγητό και πότο στο esquire.com.gr

ΜΗ ΧΑΣΕΙΣ

Τι είναι πάλι αυτό το Bitcoin halving και πώς θα το επηρεάσει;

Το επόμενο halving είναι προ των πυλών και εντός διαβάζεις όλα όσα πρέπει να ξέρεις για αυτό.

Γραφει Παυλος Κρουστης

Όσα είπε ο Αλέξανδρος Αντωνόπουλος για τη 'δύσκολη' σχέση του με τον Αλέξη Μινωτή

O δημοφιλής ηθοποιός βρέθηκε τα μεσάνυχτα της Πέμπτης στο πλατό του Ενώπιος Ενωπίω.

Η συγκλονιστική φωτογραφία που πήρε το πρώτο βραβείο του World Press Photo

Η φωτογραφία ανήκει στον φωτορεπόρτερ του Reuters Mohammed Salem και συνοψίζει το δράμα των Παλαιστίνιων.

To νέο ρεκόρ του Netflix

H Netflix ξεπέρασε τις προσδοκίες της Wall Street για δεύτερο συνεχόμενο τρίμηνο την Πέμπτη.