Amanda Georgiadi Tenfjord, η εκπρόσωπος της Ελλάδας στη Eurovision 2022

Το βιογραφικό της τραγουδίστριας που θα μας εκπροσωπήσει στο Τορίνο.

Γράφει: Esquire Editors 16 Δεκεμβρίου 2021

Μέσα από την εκπομπή "Στούντιο 4” το απόγευμα της Τετάρτης ανακοινώθηκε πως η Amanda Georgiadi Tenfjord επικράτησε των υπόλοιπων τεσσάρων υποψηφίων και θα εκπροσωπήσει τελικά τη χώρα μας στον 66ο Διαγωνισμό της Eurovision που θα διεξαχθεί τον Μάιο στο Τορίνο της Ιταλίας.

Ποια είναι η Amanda Georgiadi Tenfjord

Η νεαρή καλλιτέχνιδα είναι 24 ετών και είναι γεννημένη στο Όσλο της Νορβηγίας. Με καταγωγή από τα Ιωάννινα όπου έζησε και τα πρώτα τρία χρόνια της ζωής της, η Αμάντα Γεωργιάδη μετακόμισε στην μικρή πόλη Tenfjord της Νορβηγίας.

Σε ηλικία πέντε ετών ξεκίνησε μαθήματα πιάνου και ασχολήθηκε ερασιτεχνικά με την μουσική, γράφοντας μάλιστα τα πρώτα της τραγούδια. Μετά τη βασική της εκπαίδευση και σε ηλικία 18 ετών, παράλληλα με τις σπουδές της στην Ιατρική πήρε μέρος σε διάφορα φεστιβάλ μουσικής όπου σε ένα από αυτά την ανακαλύπτει η δισκογραφική εταιρία "Propeller Records” με την οποία κυκλοφόρησε τον πρώτο της δίσκο χρησιμοποιώντας το καλλιτεχνικό όνομα Amanda Tenfjord, εμπνευσμένο από τη νορβηγική πόλη στην οποία μεγάλωσε.

Η συνέχεια στο Yupiii.gr

Οι πιο πρόσφατες Ειδήσεις

Διαβάστε πρώτοι τις Ειδήσεις για πολιτικές εξελίξεις, συνεντεύξεις διασήμων, συμβουλές για αντρική μόδα και συνταγές για φαγητό και πότο στο esquire.com.gr

ΜΗ ΧΑΣΕΙΣ

Τι είναι πάλι αυτή η μέθοδος των 168 ωρών

Μάθε πώς μπορείς να βελτιώσεις τη ζωή σου μέσω αυτής.

Γραφει Γιαννης Σπανος

Προστατεύοντας το iPhone σου από χακάρισμα

Το λεγόμενο MFA bombing -σε απλά ελληνικά οι απόπειρες να χακάρουν το iPhone σου- φαίνεται πως είναι σε έξαρση. Εντός βλέπεις, πώς θα είσαι προετοιμασμένος.

Γραφει Παυλος Κρουστης