Ο Εlon Musk θέλει να φτιάξει μία δική του πόλη

Η πόλη θα βρίσκεται στο νότιο Τέξας και συγκεκριμένα στην Boca Chica, όπου εδρεύει η εταιρεία Space X.

Ο Elon Musk θέλει να φτιάξει δική του πόλη στο Τέξας. Το εννοούμε και εμείς που το γράφουμε αυτό και ο ίδιος προφανώς, γιατί έχει ήδη κάνει σχετικό tweet έκτασης μόλις έξι λέξεων: "Δημιουργώντας την πόλη Starbase στο Τέξας". Στο μεταξύ, τη στιγμή που γράφονται αυτές οι γραμμές, το tweet του έχει ήδη 16.500 retweets και 220.400 likes, οπότε οι 48,6 εκατ. fans του εγκρίνουν και επαυξάνουν.

Η πόλη θα βρίσκεται στο νότιο Τέξας και συγκεκριμένα στην Boca Chica, όπου εδρεύει η εταιρεία Space X. Ο Musk σκοπεύει αφενός να "ξαναβαφτίσει" την περιοχή αφετέρου να τη μετατρέψει από έρημη σε φουτουριστική πόλη, ξεκινώντας από τα βασικά. Πρώτη προτεραιότητά του θα είναι τα έργα υποδομής, όπως η παροχή ρεύματος και νερού που δεν υπάρχει μέχρι στιγμής (το νερό φτάνει σε βυτιοφόρα από γειτονικά μέρη) και μετά θα μπει στη διαδικασία να σκεφτεί το νομικό πλαίσιο θεσπίζοντας νέους νόμους. Εξάλλου, θα είναι μία ιδιωτική πόλη στα πρότυπα άλλων τέτοιων ιδεών που πρόκειται να δημιουργηθούν στην Αριζόνα με πρωτοβουλία των CEO μεγάλων εταιρειών και πολυεκατομμυριούχων. Χαρακτηριστικό παράδειγμα, ο Bill Gates που επένδυσε 80 εκατ. δολάρια σε ένα κομμάτι γης κοντά στο Φοίνιξ και σκοπεύει να το μεταμορφώσει σε μία "έξυπνη" πόλη. 

Κι όμως, όλα τα παραπάνω δεν είναι επιστημονική φαντασία: Το Cameron County (γειτονική περιοχή) ανακοίνωσε ότι δέχθηκε πρόταση να προσαρτηθεί στη νέα πόλη του Elon Musk. Στο ίδιο σημείωμα, ο δικαστής της κομητείας Eddie Treviño Jr έγραψε ότι "αν ο Elon Musk θέλει όντως να το πάει μέχρι τέλους, πρέπει να το κάνει ακολουθώντας τους κανόνας. Το Cameron County θα ξεκινήσει να συγκεντρώνει υπογραφές με σχετικό αίτημα που θα συμβαδίζει με τον εφαρμοστέο νόμο". Αξίζει να σημειωθεί ότι δεν πρόκειται για τυχαία στιγμή, καθώς ο Musk φτιάχνει στο Τέξας μία νέα μονάδα που θα βγάλει στην αγορά αγροτικά Tesla, ενώ ταυτόχρονα η πολιτεία έχει ανακοινώσει το τέλος των απαγορεύσεων στο πλαίσιο της πανδημίας. Το δεύτερο σκέλος αποτελεί βούτυρο στο ψωμί του επιχειρηματία που πρόσφατα κατηγόρησε την πολιτεία της Καλιφόρνια στην οποία διαμένει για φασισμό. 

 

 

 

Οι πιο πρόσφατες Ειδήσεις

Διαβάστε πρώτοι τις Ειδήσεις για πολιτικές εξελίξεις, συνεντεύξεις διασήμων, συμβουλές για αντρική μόδα και συνταγές για φαγητό και πότο στο esquire.com.gr

ΜΗ ΧΑΣΕΙΣ

5 πράγματα που θα αυξήσουν το πάθος στη σχέση σου

Μην αγχώνεσαι για τίποτα. Σου έχουμε τη λύση ακόμα και αν νομίζεις πως το παιχνίδι έχει τελειώσει.

Γραφει Πωλινα Φραγκου

Ο Novak Djokovic αφήνει σιγά σιγά τη ρακέτα και πιάνει το κρασί

Μία νέα καριέρα περιμένει τον Nole όταν και αν αποφασίσει να αποσυρθεί.

Γραφει Γιαννης Σπανος

Λίγη ακόμη Sydney Sweeney στη Χαβάη δεν έβλαψε κανέναν

Την είδαμε να κρέμεται ανάποδα από την οροφή αυτοκινήτου. Δεν περιγράφουμε άλλο.

Γραφει Πωλινα Φραγκου

Κι αν ο Elon Musk εγκαταλείψει την Tesla;

Οι αμφιλεγόμενες δηλώσεις που θα συζητηθούν.

Γραφει Παυλος Κρουστης

Τι σχέση έχει η Julia Roberts με τον Martin Luther King;

Με αφορμή την συμπλήρωση του 55ου έτους της ηλικίας της, η Julia Roberts μοιράστηκε με τους εκατομμύρια θαυμαστές της μια άγνωστη πτυχή της προσωπικής της ζωής.