Η ιστορία του Tanitoluwa Adewumi

Ο 10χρονος άστεγος πρόσφυγας που έγινε master στο σκάκι.

Ο Tanitoluwa "Tani" Adewumi έγινε ο 28ος άνθρωπος στην Αμερική που κερδίζει τον τίτλο του master στο σκάκι με τo ταλέντο του να του δίνει τη δυνατότητα να φύγει τόσο εκείνος όσο και η οικογένειά του από τον ξενώνα αστέγων όπου ζούσε στη Νέα Υόρκη.

> Διάβασε ακόμη: Οι ταινίες για το σκάκι πριν από το The Queen's Gambit

Ο 10χρονος πρόσφυγας από τη Νιγηρία παίζει σκάκι κάθε μέρα μετά από το σχολείο επί 10 ή 11 ώρες και ο επόμενος στόχος του είναι να γίνει ο νεότερος grandmaster. Ο Tani κέρδισε την προσοχή των media όταν το 2019 κέρδισε στο τουρνουά σκακιού της Νέας Υόρκης και οι New York Times έγραψαν ένα άρθρο για το πώς κατάφερε να μάθει να παίζει σκάκι ενώ ήταν άστεγος.

Η ιστορία επιτυχίας του Tani

"Η ζωή του Tani άλλαξε σε 24 ώρες” έγραφε η σελίδα που είχε δημιουργήσει ο πατέρας του στο GoFundMe για να χρηματοδοτήσει το όνειρό του. Κι όντως έτσι συνέβη. Το ταλέντο του τον βοήθησε να συγκεντρώσει 254 χιλιάδες δολάρια και να καταφέρει να δώσει ένα σπίτι στην οικογένειά του και τον ίδιο που μέχρι τότε ζούσαν σε ξενώνα αστέγων.

Η οικογένειά του πήγε στην Αμερική το 2017 από τη Νιγηρία. Στην Νέα Υόρκη, ο Tani αμέσως γράφτηκε στο σχολείο και ξεκίνησε να παίζει σκάκι στα πλαίσια των δραστηριοτήτων του σχολείου του. Γρήγορα κατάλαβε ότι λατρεύει τη στρατηγική του παιχνιδιού αλλά οι γονείς του δεν μπορούσαν να του παρέχουν ένα σπίτι, έτσι έμεναν όλοι μαζί σε ξενώνα.

> Διάβασε ακόμη: Τι έχει να σε διδάξει ο Garry Kasparov για να βγαίνεις πάντα κερδισμένος

H νίκη του Tani στο Πολιτειακό τουρνουά της Νέας Υόρκης το 2019 του έδωσε την αναγνώριση που χρειαζόταν για να φύγει από τον ξενώνα αλλά και να συνεργαστεί με τον γεωργιανό Grandmaster του σκακιού Giorgi Kacheishvill που ανέλαβε να τον προπονήσει.

Η συνέχεια στο Harpersbazaar.gr

Οι πιο πρόσφατες Ειδήσεις

Διαβάστε πρώτοι τις Ειδήσεις για πολιτικές εξελίξεις, συνεντεύξεις διασήμων, συμβουλές για αντρική μόδα και συνταγές για φαγητό και πότο στο esquire.com.gr

ΜΗ ΧΑΣΕΙΣ

Η Sophia Bush έκανε coming out ως queer και πλέον 'μπορεί να αναπνεύσει'

Η Brook Davis του One Tree Hill μίλησε ανοιχτά για τη σεξουαλικότητά της σε πρόσφατη συνέντευξή της.

Γραφει Γεωργια Πρεζα

Τρομάξαμε με το πόσο κοστίζει το πασχαλινό τραπέζι φέτος

Άσε τα μαθηματικά, σου έχουμε τις απαντήσεις που ψάχνεις.

Γραφει Γιαννης Σπανος

Βρήκαμε το νέο μας είδωλο: Αμερικανός μεσήλικας έβγαλε 100.000 δολάρια παίζοντας Candy Crush

O Jay Simunovich είναι ο παγκόσμιος πρωταθλητής του παιχνιδιού - και της καρδιάς μας.

Γραφει Γιαννης Σπανος

Είναι ωραίο να σε γλείφει ο σκύλος σου, αλλά ίσως είναι επικίνδυνο

Να και κάτι που πραγματικά, δε μας απασχολούσε. Μέχρι σήμερα δηλαδή.

Γραφει Γιαννης Σπανος