Σπα μπύρας, γιατί όχι;

Μία νέα μόδα που ξεκίνησε από το μικροσκοπικό χωριό Árskógssandur της Ισλανδίας.

Γράφει: Νίκη Κοντομηνά 02 Σεπτεμβρίου 2023

Είναι γνωστό ότι οι επιφανείς Ρωμαίοι έκαναν μπάνιο μέσα στο κρασί. Η Κλεοπάτρα στο γάλα. Γιατί όχι λοιπόν και στη μπύρα; Αυτό πρέπει να σκέφτηκαν στην Ισλανδία και να προχώρησαν την ιδέα που κερδίζει όλο και περισσότερους οπαδούς. Από τα Βραχώδη Όρη μέχρι την Ισλανδία, τα ιαματικά λουτρά εκμεταλλεύονται μια αναδυόμενη αγορά, εκείνη που θέλει τους λάτρεις της μπύρας να βυθίζονται σε αφρούς για να αναζωογονήσουν το δέρμα και τους μυς.

Στο μικροσκοπικό χωριό Árskógssandur της Ισλανδίας, το Beer Spa (Bjórbö'in) βάζει τους πελάτες του σε ένα υδρομασάζ γεμάτο με "νεαρή" μπύρα, που βρίσκεται ακόμα στα πρώτα στάδια της ζύμωσης. Η μπανιέρα από ξύλο καμπάλα είναι γεμάτη με νερό, ζωντανή μαγιά μπύρας, λυκίσκο, νερό, λάδι μπύρας και αλάτι μπύρας. Το χαμηλό pH της λέγεται ότι σφίγγει και μαλακώνει τους θύλακες των τριχών, ενώ καθαρίζει τα μαλλιά και το δέρμα.

Η μαγιά μπύρας παρέχει βιταμίνη Β, πρωτεΐνες, κάλιο, σίδηρο, ψευδάργυρο και μαγνήσιο. Ο λυκίσκος της μπύρας, στο μεταξύ, είναι πλούσιος σε αντιοξειδωτικά και άλφα οξέα, ενώ τα έλαια και τα μέταλλα που περιέχει προωθούνται ως αντιφλεγμονώδη για τις αρθρώσεις και τους μυς.

> Διάβασε ακόμη: Στη Βραζιλία 'ανακάλυψαν' το ντελίβερι παγωμένης μπύρας

Μεταφέροντας την ιδέα στην πολιτεία, το νέο Beer Spa στο Ντένβερ φορτώνει τους πελάτες σε ένα αφρώδες μπάνιο μπύρας εμποτισμένο με λυκίσκο, κριθάρι και φαρμακευτικά βότανα. Η 90λεπτη θεραπεία Beer Therapy Room αφήνει τους φίλους της να μουλιάσουν σε μια μπανιέρα από κέδρο γεμάτη με ένα φυτικό μείγμα μπάνιου μπύρας, μέχρι οι χιλιάδες μικροσκοπικές φυσαλίδες να τυλίξουν το σώμα τους σε έναν αφρό που μοιάζει με μπύρα. Η θεραπεία περιλαμβάνει σάουνα με υπέρυθρες ακτίνες, ντους βροχής και κατάστρωμα χαλάρωσης.

Ακολούθησε το Esquire στο Facebook, το Twitter και το Instagram.

Οι πιο πρόσφατες Ειδήσεις

Διαβάστε πρώτοι τις Ειδήσεις για πολιτικές εξελίξεις, συνεντεύξεις διασήμων, συμβουλές για αντρική μόδα και συνταγές για φαγητό και πότο στο esquire.com.gr

ΜΗ ΧΑΣΕΙΣ

Το κόλπο για να φτιάξεις το τέλειο βιογραφικό σημείωμα

Υπάρχουν πολλές μικρές λεπτομέρειες που μπορείς να βελτιώσεις για να κάνεις το βιογραφικό σου ιδανικό.

Γραφει Παυλος Κρουστης

5 τροφές που ίσως ευθύνονται για τον πονοκέφαλό σου

Κάποιες από αυτές, σίγουρα δεν περνούσαν καν από το μυαλό μας.

Γραφει Γιαννης Σπανος

Μόλις είδαμε την καλύτερη διαφήμιση για τα robotaxi

Ή αλλιώς, όταν δύο παππούδες μπαίνουν σε αυτόνομο ταξί και δεν πιστεύουν αυτό που ζουν.

Γραφει TopGear