Μαριγκόνα-Μαριπόζα: Όλοι εναντίον δύο γυναικών

Κάτι γίνεται λάθος, δεν μπορεί. Αν δείτε τα απαίσια σχόλια που γίνονται για τις δύο γυναίκες που απλά πήγαν να δουν το ματς της Εθνικής μας με την Ισπανία, απλά θα σαστίσετε.

Στις κερκίδες του γηπέδου που η Εθνική ομάδα μπάσκετ έπαιζε -και κέρδισε- με την Ισπανία ήταν δύο αρκετά γνωστές γυναίκες. Αναφερόμαστε στις Μαριγκόνα και Έλενα Κρεμλίδου (aka Μαριπόζα). Δύο όμορφες γυναίκες που είναι μοντέλα και influencers -όπως φαίνεται και φίλαθλοι. Όλα καλά μέχρι εδώ.

Εύλογα σχεδόν κάθε σκηνοθετική ομάδα αθλητικής διοργάνωσης δείχνει όμορφες γυναίκες και celebrities στις κερκίδες. Γιατί όχι; Σε ποιον δεν αρέσει η ομορφιά και η διασημότητα; Ή αν θέλετε και διαφορετική προσέγγιση, όμορφοι και διάσημοι πάντα υπήρχαν και για λόγους που έχουν να κάνουν με την ανθρωπολογία και την κοινωνιολογία πάντα ήταν στο επίκεντρο της κοινωνικής ζωής από την αρχαιότητα μέχρι σήμερα.

Διαβάστε Επίσης

Έχουμε σοβαρό λόγο να μισούμε τους όμορφους ανθρώπους; Μάλλον όχι. Και όμως. 'Όπως φαίνεται από τα σχόλια στα social media, η παρουσία των δύο όμορφων γυναικών στις κερκίδες ήταν casus belli. Αυτά που έγραψαν αρκετοί χρήστες είναι case stydy κακίας, ζήλειας, σεξισμού, μίσους και αμετροέπειας.

Δείτε μερικά σχόλια: "Έλεος, διώξτε τις από τα γήπεδα, εθνικές βίζιτες, κατάντια, κάδοι απορριμάτων, προς άγρα πελατών, εθνικές πατσαβούρες”, και ο οχετός των σχολίων δεν έχει τέλος. Α, και μια ακόμα διάσταση: πολλοί έγραφαν ότι πήραν τις θέσεις ανθρώπων που αγαπάνε το άθλημα! Όχι ότι τα απύθμενα σεξιστικά σχόλια για τις δύο γυναίκες είναι λίγα αλλά η διάσταση ότι από κάποιον πήραν τη θέση στο γήπεδο είναι εξίσου σοκαριστική.

Τι σημαίνει από κάποιον πήραν την θέση; Δηλαδή τι έκαναν; Πήδηξαν τίποτα κάγκελα και είδαν λαθραία τον αγώνα; Έδειραν κάποιον με εισιτήριο και του πήραν τη θέση; Ή μήπως πρέπει να ρώταμε ποιον αγαπάει περισσότερο το άθλημα και μόνο έτσι θα μπαίνει στο γήπεδο-και χωρίς εισιτήριο; Είμαστε σοβαροί; Σιγά μην ρωτήσουν αν πρέπει να πάνε στο γήπεδο. Τι είμαστε; Μουλάδες στο Ισλάμ, να απαγορεύουμε τα πάντα και κυρίως την ελευθερία των γυναικών;

Μαριγκόνα και Μαριπόζα έχουν το ίδιο δικαίωμα να πάνε στο γήπεδο όσο και οποιοσδήποτε άλλος άνθρωπος. Δεν γίνεται να στερούνται τα δικαιώματά τους επειδή είναι όμορφες και κάποιοι τις ζηλεύουν. Καλά δεν το συζητάμε ότι όλα αυτά σεξιστικά και φασιστικά σχόλια είχαν και γυναικεία προέλευση. Πόσο λυπηρό όλο αυτό που συμβαίνει.

Ατελείωτες επιθέσεις σε δύο γυναίκες απλά επειδή είναι όμορφες και πήγαν στο γήπεδο. Κάτι δεν πάει καλά και σίγουρα το πρόβλημα όλων αυτών δεν είναι οι δύο αυτές γυναίκες. Είναι πολύ βαθύτερο και μόνο κάποιος που έχει σπουδάσει και εξασκεί την ψυχιατρική επιστήμη μπορεί να το εξηγήσει.

Οι πιο πρόσφατες Ειδήσεις

Διαβάστε πρώτοι τις Ειδήσεις για πολιτικές εξελίξεις, συνεντεύξεις διασήμων, συμβουλές για αντρική μόδα και συνταγές για φαγητό και πότο στο esquire.com.gr

Να γιατί δολοφονήθηκε ο John Lennon - Τι είπε ο δολοφόνος του

Στις 8 Δεκεμβρίου 1980, ο Mark David Chapman σκότωσε τον John Lennon στη Νέα Υόρκη. Σχεδόν μισό αιώνα μετά, ο δολοφόνος του θρύλου των Beatles αποκάλυψε τι τον οδήγησε στο φρικτό έγκλημα.

Γραφει Νικη Κοντομηνα

H σύζυγος του Sylvester Stallone, Jennifer Flavin έχει τη δική της θεωρία για την αύξηση των τρανς παιδιών στο Χόλιγουντ

Σε μία εποχή κατά την οποία αρκετοί διάσημοι όπως οι Charlize Theron, Megan Fox και Elon Musk έχουν παιδιά που αυτοπροσδιορίζονται ως τρανς, η επιχειρηματίας έδωσε τη δική της ερμηνεία για το εν λόγω φαινόμενο.

Γραφει Νικη Κοντομηνα

Ένας μίνι οδηγός βελτίωσης της ζωής μας, σύμφωνα με το Harvard

Δοκιμασμένες συμβουλές ευεξίας και όχι μόνο, από τους ειδικούς των ειδικών.

Γιατί πολλοί άντρες έχουν σταματήσει να χρησιμοποιούν σαπούνι

Από το άρθρο του James Hamblin μέχρι τις δηλώσεις διάσημων όπως ο Jake Gyllenhaal, η τάση κατά του σαπουνιού προκαλεί συζήτηση για τη φροντίδα του δέρματος και τη φυσική ισορροπία του σώματος.

Γραφει Πωλινα Φραγκου

Απίστευτο: Βρέθηκε πραγματικός τρελός επιστήμονας - Σε ποια χώρα συνελήφθη;

Μια απρόσμενη υπόθεση ξεκίνησε από ένα περιστατικό σε μια αυλή και εξελίσσεται σε δικαστική ιστορία, με επίκεντρο έναν ερασιτέχνη, που πειραματιζόταν με χημικά.

Γραφει Τιμος Σαλαμες