Όλοι θέλουν να πάνε στο 'Μαϊάμι της Ευρώπης'

Το Μπενιδόρμ έχει ουρανοξύστες, πανέμορφες παραλίες, εκατοντάδες μπαρ και αξιοθέατα χωρίς να μεσολαβεί ο Ατλαντικός ωκεανός.

Έχεις ακούσει ποτέ για το Μπένιδορμ; Ίσως όχι, αλλά στο εξής, δεν πρέπει να ξαφνιαστείς αν στο μέλλον αντιληφθείς ότι το προτιμούν όλοι. Το ισπανικό θέρετρο βρίσκεται στην περιφέρεια Αλικάντε της Βαλενθιανικής Κοινότητας και θεωρείται το "Μαϊάμι της Ευρώπης".

Influencers και bloggers από διάφορα μέρη του κόσμου το ανακάλυψαν πρόσφατα και συρρέουν μαζικά σε αυτό με αποτέλεσμα η δημοτικότητά του να έχει ήδη αυξηθεί κατακόρυφα. Ως γνωστόν άλλωστε, μία εικόνα ισοδυναμεί με 1000 λέξεις και οι δικές τους φωτογραφίες και βίντεο λειτούργησε προωθητικά για αυτήν την πόλη που είναι λες και μεταφέρθηκε αυτούσια από την Αμερική στην Ευρώπη.

>Διάβασε ακόμη: Στην Κάρπαθο της ακατέργαστης ομορφιάς και της περιπέτειας

Το Μπενιδόρμ διαθέτει ένα τεράστιο παραλιακό μέτωπο με εκατοντάδες ουρανοξύστες πίσω του, τουριστικές ατραξιόν παντού και πολύ έντονη νυχτερινή ζωή. Προφανώς η παρομοίωση με την αμερικανική πόλη, δεν είναι τυχαία ούτε παράλογη, απλώς υπάρχει μία ειδοποιός διαφορά που το κάνει απείρως πιο ελκυστικό. 

Όλοι θέλουν να πάνε στο 'Μαϊάμι της Ευρώπης'Getty Images-Esquire IT

Ένας πραγματικά οικονομικός προορισμός

Το ευρωπαϊκό Μαϊάμι έχει και ένα άλλο εξαιρετικό χαρακτηριστικό: Τις τιμές. Η μπύρα σε πολλά μέρη κοστίζει μόνο ένα ευρώ, ένα δείπνο δεν είναι απίθανο να στοιχίσει μόνο 10, οι παραλίες με δωρεάν πρόσβαση αφθονούν και τα κλαμπ ακολουθούν την ίδια οικονομική προσέγγιση. Παράλληλα, όσον αφορά στη διαμονή, ένα δωμάτιο ξενοδοχείου με θέα στη θάλασσα, τζακούζι, πρωινό και δείπνο μπορεί να κοστίζει λιγότερο από 50 ευρώ το βράδυ.

Κάπως έτσι λοιπόν, εξηγείται η αναπάντεχη προσέλευση του κόσμου στην περιοχή. Και μεταξύ μας, για να το επισκεφθείς δε χρειάζεται να είναι απαραιτήτως καλοκαίρι. Όπως και η Μάλτα, το Μπενιδόρμ είναι παντός εποχής και ενδείκνυται για εξορμήσεις οποτεδήποτε αποφασίσετε να ταξιδέψετε σε έναν πραγματικά εντυπωσιακό και ενδιαφέρονται προορισμό. 

Ακολούθησε το Esquire στο Facebook, το Twitter και το Instagram.

Οι πιο πρόσφατες Ειδήσεις

Διαβάστε πρώτοι τις Ειδήσεις για πολιτικές εξελίξεις, συνεντεύξεις διασήμων, συμβουλές για αντρική μόδα και συνταγές για φαγητό και πότο στο esquire.com.gr

ΜΗ ΧΑΣΕΙΣ

Ο Γιάννης Αντετοκούνμπο παντρεύεται μέσα στο καλοκαίρι

Όπως όλα δείχνουν, ο γάμος του Γιάννη και της Mariah θα γίνει στην Πύλο.

Η Αθήνα της αφρικανικής σκόνης κάνει κακό στο δέρμα μας, λέει πρόσφατη έρευνα

Έχουμε τη λίστα με τις 10 πόλεις που είναι οι χειρότερες για το δέρμα παγκοσμίως.

Γραφει Γιαννης Σπανος

Πώς η τεχνητή νοημοσύνη θα φέρει (κι άλλα) λεφτά στη Meta σύμφωνα με τον Mark Zuckerberg

Για να θερίσεις, θα πρέπει πρώτα να σπείρεις και αυτό κάνει στην παρούσα φάση.

Γραφει Παυλος Κρουστης