Η τέλεια βαλίτσα για τις διακοπές

Τι να προσέξεις και πώς ακριβώς πρέπει να πακετάρεις για να αποφύγεις δυσάρεστα απρόοπτα.

Γράφει: Αργύρης Κούρσαλης 21 Ιουλίου 2020

Στην αρχή πιστεύεις ότι είναι πανεύκολο, αποτελεί όμως μία από κυριότερες σπαζοκεφαλιές του καλοκαιριού που επαναλαμβάνεται ευλαβικά κάθε χρόνο τέτοια εποχή. Όχι, δεν είναι απλό πράγμα να ετοιμάσεις τη βαλίτσα σου όπως ακριβώς πρέπει. Μπορείς πάντα να πάρεις λιγότερο πράγματα από όσα χρειάζεσαι ή περισσότερα από όσα έχεις ανάγκη. Δε χρειάζεται να πανικοβάλλεσαι. Είμαστε εδώ για σένα με τα κατάλληλα tips και συμβουλές για να αποφύγεις τις παγίδες που καραδοκούν στις διακοπές.

Εν αρχή είναι η λίστα, όπου σημειώνεις όλα όσα χρειαστείς – χωρίς αυτήν δεν πας πουθενά, αφού με μαθηματική ακρίβεια θα γίνει λάθος. Μετά είναι το κουτί των πρώτων βοηθειών, αφού στις διακοπές έχεις να αντιμετωπίσεις κουνούπια, μικροτραυματισμούς, αχινούς, μέδουσες, τσούχτρες, μέλισσες, σφήκες, αγκάθια και διάφορα άλλα έμψυχα ή άψυχα πράγματα που μπορούν να σου κάνουν τη ζωή δύσκολη. Μην το αμελήσεις, λοιπόν, γιατί μπορείς να το μετανιώσεις πικρά.

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

A post shared by David Beckham (@davidbeckham) on

Επειδή, όμως στη ζωή είμαστε δεν είμαστε τα "ναι" αλλά τα "όχι" μας, σκέψου καλά τι δε χρειάζεται να πάρεις μαζί σου. Τα περιττά κιλά στις αποσκευές είναι μεγάλο βάσανο στα ταξίδια. Τεράστιες πετσέτες που πιάνουν πολύ χώρο, δεύτερο καπέλο που προφανώς δε χρειάζεται και -κυρίως- πολλά ζευγάρια παπούτσια ενώ όλοι γνωρίζουν ότι αρκούν μόνο δύο καλό είναι να απουσιάζουν από τη βαλίτσα σου.

Όχι, προφανώς δε χρειάζεται να βάλεις το καλό ζευγάρι παπουτσιών στο παραλληλόγραμμο κουτί του. Μπορείς πολύ απλά, αν θες να το προστατεύσεις να το βάλεις σε μία υφασμάτινη τσάντα και να το τυλίξεις με χαρτί για να μη γρατσουνιστεί. Επίσης, αν σου αρέσει το διάβασμα, φρόντισε να υπολογίσεις σωστά τις αναγνωστικές σου ορέξεις: Δεν έχει νόημα να κουβαλάς 10 βιβλία αν πρόκειται να διαβάσεις μόνο ένα. Τέλος, επειδή ποτέ δεν ξέρεις τι σε περιμένει στις διακοπές, άφηνε πάντα λίγο χώρο στη βαλίτσα σου. Πάντα μπορεί  να βρεις κάτι στο νησί που θέλεις απαραίτητα να πάρεις μαζί σου κατά την επιστροφή.


φωτογραφίες © Nich Fewins / Unsplash

 

ΜΗ ΧΑΣΕΙΣ