
Η εμπειρία του πιο εμβληματικού ελληνικού ξενοδοχείου
Όλα όσα κάνουν μοναδικό το Poseidonion Grand Hotel στις Σπέτσες.
Δέος. Αποκλείεται να μην το νιώσει κάποιος, έστω και σε μικρό βαθμό και ειδικότερα αν πηγαίνει για πρώτη φορά στις Σπέτσες, όταν προσεγγίζει το νησί και αντικρίζοντας το κτίριο-κομψοτέχνημα του Ποσειδωνίου. Το ιστορικό ξενοδοχείο εύκολα θα μπορούσε να βρίσκεται σε κάποιο από τα πιο προνομιακά σημεία της Κυανής Ακτής (κάτι που δεν απέχει πολύ από την πραγματικότητα καθώς από εκεί έχει εμπνευστεί ο αρχιτεκτονικός σχεδιασμός του) και μοιάζει να υπήρχε πάντοτε στο ίδιο ακριβώς σημείο της Ντάπιας (κάτι που επίσης έχει εγκυρότατη ιστορική βάση, με τη λειτουργία του να ξεκινά το 1914). Το προαναφερθέν συναίσθημα αρχικά επιβεβαιώνεται και μετέπειτα μεγιστοποιείται, αμέσως μόλις περάσεις την πόρτα του.
Η διαμονή
"Greatest hotel in the Greek Islands". "A true landmark for Spetses". "Classic and classy". Αυτές είναι τρεις πολύ χαρακτηριστικές φράσεις που βλέπει κάποιος σχεδόν σαν σε λούπα να επαναλαμβάνονται στο Trip Advisor για το Poseidonion Grand Hotel από επισκέπτες που προέρχονται από κάθε γωνιά του πλανήτη, μαζί με εκατοντάδες χιλιάδες ακόμη εγκωμιαστικά έως αποθεωτικά σχόλια. Μόνο τυχαία δεν είναι.



Σχεδόν από την πρώτη στιγμή που θα βρεθείς στο εσωτερικό του θα νιώσεις πως εισέρχεσαι σε έναν άλλο κόσμο. Ένα διαφορετικό σύμπαν ή και εποχή αν προτιμάς, όπου η κομψότητα, η διακριτικότητα και μία διαφορετική έκφανση φιλοξενίας έχουν τον πρώτο και τον τελευταίο λόγο. Θα γοητευτείς από τους ιδιαίτερους κοινόχρηστους χώρους, τα περίτεχνα σκαλιστά στοιχεία, τα άψογα διατηρημένα μάρμαρα, την επιβλητική κεντρική σκάλα και θα βιώσεις την αύρα και την ατμόσφαιρά του - τα δύο τελευταία δεν επιτυγχάνονται εύκολα οπουδήποτε αλλού, πίστεψέ με, όσο καλοφτιαγμένο κι αν είναι ένα ξενοδοχείο. Τα δωμάτιά του δε, είναι ένα mix μοντέρνου και νεοκλασικού στυλ με μπόλικες colonial λεπτομέρειες, που φυσικά διαθέτουν όλες τις σύγχρονες ανέσεις.

Το φαγητό
O Olivier Campanha είναι ο νέος executive chef του Poseidonion Grand Hotel και εκείνος που πλέον κινεί τα γευστικά νήματα στο Library Brasserie καθώς και στο Bostani (αλλά και στο Paradise Beach στην Αγία Μαρίνα). Η φιλοσοφία του περιστρέφεται γύρω από τις ελληνικές πρώτες ύλες (οι περισσότερες εκ των οποίων προέρχονται από τη βιολογική φάρμα του ξενοδοχείου και ντόπιους παραγωγούς) και την άρτια αξιοποίησή τους, με μπόλικες διεθνείς πινελιές και φυσικά πλαισιωμένα με τη φινετσάτη γαλλική προσέγγιση του σεφ.

Η ανοιχτή χορτόπιτα με τραγανό φύλλο κρούστας, ποικιλία πράσινων βραστών λαχανικών και μυρωδικών και ξινομυζήθρα, το ριζότο με μαύρο ρύζι venere, καλαμάρι και πέστο κόλιανδρου, ο κόκκινος ψητός τόνος με σοτέ λαχανικά, σορμπέ πράσινου μήλου και κόλιανδρου και σαλάτα με φασολάκια καθώς και η υπέροχη τριλογία ταρτάρ είναι σίγουρα κάποια από τα πιάτα που κάνουν τη διαφορά. Από το γλυκά αναμφισβήτητα ξεχωρίζει η φανταστική πάβλοβα με κόκκινα φρούτα και κρέμα από βανίλια Μαδαγασκάρης.
Παράλληλα, συμπληρωματικά και εξόχως ταιριαστά με το εστιατόριο του Ποσειδωνίου, λειτουργεί και το Bostani, που είναι ένα από τα πιο χαρακτηριστικά και επιτυχημένα παραδείγματα farm-to-table γαστρονομικής δραστηριότητας σε ολόκληρη την Ελλάδα.

Το θρυλικό ξενοδοχείο και η κουζίνα του βασίζονται σε μεγάλο βαθμό στα λαχανικά, τα φρούτα και τα αβγά της βιολογικής φάρμας, που απλώνεται σε μία έκταση 5 στρεμμάτων στο βουνό του νησιού και φυσικά μπορεί ο καθένας να επισκεφθεί αλλά και να διοργανώσει ξεχωριστές βραδιές σε έναν θαυμάσια διαμορφωμένο χώρο. Το Bostani αποτελεί μία ξεχωριστή εμπειρία από μόνο του και, κατά την ταπεινή μου άποψη, καμία επίσκεψη στις Σπέτσες δεν μπορεί να είναι ολοκληρωμένη χωρίς μία βόλτα από αυτό.
Το ποτό
Πολλοί πιστεύουν ότι ένα πραγματικά σπουδαίο μπαρ είναι τα ποτά του. Κάποιοι πάλι ορκίζονται πως πρόκειται για τα vibes και το γενικότερο feeling που αποπνέει ο κάθε χώρος. Σε κάθε περίπτωση, το Palms τα καταφέρνει περίφημα και στις δύο προκλήσεις. Και πώς να μην το κάνει άλλωστε όταν την επιμέλειά του έχει αναλάβει ο Θάνος Προυναρούς και η ομάδα του Baba Au Rum, για δεύτερη συνεχή χρονιά. Έτσι, στο μπαρ που έχει στηθεί στην ατμοσφαιρική αυλή του Ποσειδωνίου θα απολαύσεις καλοφτιαγμένα κλασικά και signature cocktails.

Η παραλία
To Poseidonion Grand Hotel επεκτείνει από φέτος τη δράση του και στην ανανεωμένη παραλία της Αγίας Μαρίνας, Paradise Beach, όπου εξειδικευμένοι συνεργάτες του ξενοδοχείου εγγυώνται το άρτιο αποτέλεσμα για κάθε περίσταση. Η κουζίνα εδώ είναι πολύ πιο comfort -με τη σφραγίδα πάντοτε του σεφ Campanha- και η αίσθηση αρκετά πιο χαλαρή. Όπως άλλωστε θα έπρεπε να ισχύει για κάθε παραλία, οπουδήποτε.

Info
Ντάπια, Σπέτσες
Tηλ. 22980 74553
www.poseidonion.com
Οι πιο πρόσφατες Ειδήσεις
Διαβάστε πρώτοι τις Ειδήσεις για πολιτικές εξελίξεις, συνεντεύξεις διασήμων, συμβουλές για αντρική μόδα και συνταγές για φαγητό και πότο στο esquire.com.gr
Αυτές είναι οι τιμές των iPhone 17 στην Ελλάδα-ξεπερνούν τα 2.500 ευρώ
Δείτε τις τιμές στην Ελλάδα για όλες τις εκδόσεις της σειράς iPhone 17. Πόσο κοστίζει το νέο iPhone Air, αλλά και τα κορυφαία iPhone 17 Pro και iPhone 17 Pro Max.
Γραφει Παυλος ΚρουστηςΠαρουσιάστηκε το Apple Watch Ultra 3 και έχει αυτονομία για κλάματα
Η Apple παρουσίασε το Apple Watch Ultra 3, το πιο premium smartwatch της μέχρι σήμερα. Νέες δυνατότητες, φρέσκος σχεδιασμός, αλλά η αυτονομία του αφήνει ερωτηματικά.
Γραφει Παυλος ΚρουστηςΈρχεται νέο video game James Bond από τους δημιουργούς του Hitman-ποιος ηθοποιός υποδύεται τον 007
Ο πιο διάσημος πράκτορας του κόσμου επιστρέφει σε μια νέα περιπέτεια που συνδυάζει κατασκοπεία, δράση, gadgets και θεαματικές σκηνές. Και ναι, ξέρουμε πλέον ποιος θα τον υποδυθεί.
Γραφει Παυλος ΚρουστηςΞεκίνησες τη γυμναστική; Πώς να το κάνεις συνήθεια σύμφωνα με το Harvard
Η έλλειψη χρόνου είναι ο βασικός λόγος που πολλοί αφήνουν τη γυμναστική στην άκρη. Τι προτείνουν ειδικοί για να χωρέσει η άσκηση στην καθημερινότητα και τα ευρήματα μιας έρευνας του Harvard
Γραφει Τιμος ΣαλαμεςΗ πανεύκολη μέθοδος για περισσότερη αντοχή στο τρέξιμο
Τρέχεις, βαριέσαι, ιδρώνεις και τελικά ξεμένεις από αντοχή και αποτελέσματα δε βλέπεις. Αν εφαρμόσεις αυτήν τη σωτήρια μέθοδο, θα τρέχεις περισσότερο και θα χάνεις κιόλας λίπος, αν αυτόι είναι το ζητούμενο.
Γραφει Νικη ΚοντομηναΠόσες ώρες ζητά ο συνιδρυτής της Google να δουλεύουν οι εργαζόμενοι
Ο Sergey Brin, συνιδρυτής της Google, προκάλεσε αντιδράσεις, συζητώντας για το ωράριο των εργαζομένων, επικαλούμενος τον σκληρό ανταγωνισμό στην Τεχνητή Νοημοσύνη.
Γραφει Τιμος Σαλαμες