5 ιδιωτικά νησιά του Airbnb για πλήρη απομόνωση

Τους χαιρετάς όλους και γίνεσαι Ροβινσώνας με click away.

Ως παιδί, ή και ενήλικας, είναι πολύ πιθανό να αναρωτήθηκες κάποια στιγμή για το τι θα έπαιρνες μαζί σου αν κάπως, κάπου, κάποτε τα έφερνε έτσι η μοίρα που να σε ξέβραζε ναυαγό σε κάποιο έρημο νησί. Μία μπάλα μπάσκετ; Ένα βιβλίο; Έναν ελβετικό σουγιά; Δεν έχει καμία σημασία. Γιατί μιλάμε για το παρελθόν. Στο παρόν, το σενάριο του να βρεθείς σε ένα έρημο νησί, όχι ως άλλος Tom Hanks αλλά ως παραθεριστής, μόνος ή με μικρή παρέα, φαντάζει ιδανικό.

Τώρα, θα αναρωτηθείς, πόσα ιδιωτικά νησιά μπορεί να υπάρχουν προς ενοικίαση, στον κόσμο όλο; Αρκετά. Κάποια, μάλιστα, είναι διαθέσιμα στην πλατφόρμα του Airbnb και βρίσκονται στη λίστα με τους κορυφαίους προορισμούς γι' αυτόν τον χειμώνα και το καλοκαίρι, όχι μόνο για την παραδεισένια ομορφιά τους, τις έρημες παραλίες και την απρόσκοπτη θέα που προσφέρουν, αλλά και επειδή είναι απόλυτα covid-free και σου επιτρέπουν να ξεκουραστείς σαν να μην υπάρχει καμία πανδημία εκεί έξω. Τώρα το τι θα πάρεις μαζί σου; Ξεκίνα με την καλή διάθεση.

1. Νησίδα Urraca, Παναμάς

Καθόλη τη διάρκεια του έτους, τουρίστες από κάθε γωνιά της γης συρρέουν στον Παναμά για να απολαύσουν τις παραλίες και το καλό του κλίμα. Ο πιο καλά κρυμμένος του παράδεισος, πάντως, δεν βρίσκεται χαμένος στα πολύχρωμα στενά του Panama City, αλλά στο ιδιωτικό νησί με το περίεργο όνομα Urraca, στην επαρχία Bocas del Toro. Διαθέτει τόσα-όσα ξύλινα καταλύματα, όλα με απρόσκοπτη θέα στον ωκεανό, για να πείσεις τους πιο καλούς σου φίλους να το νοικιάσετε ρεφενέ και να διακοπάρετε μαζί.

2. Hideaway Caye, Μπελίζ

Να 'μαστε (namaste) πάλι στην Κεντρική Αμερική, αυτήν τη φορά στην πρώην Βρετανική Ονδούρα. Στο ιδιωτικό νησί Hideaway Caye με τα σμαραγδένια νερά, βέβαια, δεν μπορείς να πας με τους φίλους σου, καθώς θα βρεις διαθέσιμες πολύ λιγότερες κλίνες. Για την ακρίβεια, το μοναδικό του κατάλυμα έχει τη δυνατότητα να φιλοξενήσει έως δύο ενοίκους και αυτούς σε μία κοινή κρεβατοκάμαρα. Αυτό είναι και το αβαντάζ του, όμως, καθώς αποτελεί έναν παράδεισο πάνω στη γη, αν αυτό που ψάχνεις είναι ένα ταξίδι για δύο στο όνομα της χαλάρωσης, της ιδιωτικότητας και της επαφής με τη φύση.

3. Old House Cay, Νότια Καρολίνα (ΗΠΑ)

Υπάρχουν πολλά ιδιωτικά νησιά στις Ηνωμένες Πολιτείες, αλλά το συγκεκριμένο έχει δύο συγκριτικά πλεονεκτήματα σε σχέση με τα άλλα: πολυτελή υποδομή που μπορεί να ανταγωνιστεί πεντάστερα ξενοδοχεία και δυνατότητα ενοικίασης μέσω του Airbnb. Εδώ, η φάση είναι "έλα να πάμε στο νησί, η μάνα σου, εγώ, εσύ και άλλοι τρεις”, καθώς μπορεί να φιλοξενήσει έως έξι εκδρομείς που θέλουν να ζήσουν την εμπειρία της πιο άγριας και δασώδους αμερικανικής φύσης. Περιηγήσου το απ' άκρη σ' άκρη βολτάροντας στα ξύλινα μονοπάτια του και να θυμάσαι ότι όλες σου οι βόλτες θα πρέπει να καταλήγουν στην ονειρεμένη του προβλήτα για ρέμβασμα χωρίς αύριο.

5 ιδιωτικά νησιά του Airbnb για πλήρη απομόνωσηEsquire Italia
ΙΔΙΩΤΙΚΑ ΝΗΣΙΑ 2AIRBNB

4. Bird Island, Μπελίζ

Σε μια ατόλη της Μπελίζ υπάρχει ένα μικροσκοπικό νησάκι, σε μέγεθος κάπου ανάμεσα σε αυτό ενός εστιατορίου και ενός οικογενειακού ξενοδοχείου. Εκεί, θα βρεις τα πάντα για τη διαμονή και την τροφή σου, ακόμα και έναν μάγειρα, αν το θελήσεις (όχι για να προβείς σε κανιβαλισμό). Όπως συμβαίνει συχνά στην Κεντρική Αμερική, τα πάντα πάνω του είναι φτιαγμένα από ξύλο -ακόμα και το ανάχωμα που δημιουργεί μια ιδιόμορφη πισίνα με θαλασσινό νερό- βαμμένο σε ζωντανά χρώματα.

5. Poulsbo Island, Ουάσινγκτον

Δεν βρίσκονται όλα τα ιδιωτικά νησιά στους τροπικούς. Υπάρχουν και κάποια σε κάπως πιο ψυχρές περιοχές, όπως αυτό το νησάκι στο Poulsbo που καλύπτεται από έλατα και περιβάλλεται από πυκνά δάση. Διαθέτει έξι κρεβάτια που, αν "στριμωχτείτε” μεταξύ σας οι ένοικοι, γίνονται και οκτώ, αλλά και τρία μπάνια, το ένα από τα οποία προορίζεται για την υπηρεσία (ούτε το κρεβάτι σου δεν θα χρειαστεί να στρώσεις). Στην ιστοσελίδα της Airbnb το περιγράφουν ως ιδανικό για όσους αγαπούν το κάμπινγκ, αλλά θέλουν όλες τις ανέσεις ενός ξενοδοχείου. Κάτι θα ξέρουν.

Από: Esquire IT

 

Οι πιο πρόσφατες Ειδήσεις

Διαβάστε πρώτοι τις Ειδήσεις για πολιτικές εξελίξεις, συνεντεύξεις διασήμων, συμβουλές για αντρική μόδα και συνταγές για φαγητό και πότο στο esquire.com.gr

ΜΗ ΧΑΣΕΙΣ

Τι είναι πάλι αυτό το Bitcoin halving και πώς θα το επηρεάσει;

Το επόμενο halving είναι προ των πυλών και εντός διαβάζεις όλα όσα πρέπει να ξέρεις για αυτό.

Γραφει Παυλος Κρουστης

Όσα είπε ο Αλέξανδρος Αντωνόπουλος για τη 'δύσκολη' σχέση του με τον Αλέξη Μινωτή

O δημοφιλής ηθοποιός βρέθηκε τα μεσάνυχτα της Πέμπτης στο πλατό του Ενώπιος Ενωπίω.

Η συγκλονιστική φωτογραφία που πήρε το πρώτο βραβείο του World Press Photo

Η φωτογραφία ανήκει στον φωτορεπόρτερ του Reuters Mohammed Salem και συνοψίζει το δράμα των Παλαιστίνιων.

To νέο ρεκόρ του Netflix

H Netflix ξεπέρασε τις προσδοκίες της Wall Street για δεύτερο συνεχόμενο τρίμηνο την Πέμπτη.