Οι 3 αγαπημένες παραλίες του Γεώργιου Καράμπελλα

Με φόντο μία παραλία στη Νότιο Αφρική, το Παλαμάρι της Σκύρου ή το Île de Ré της Βρετάνης, το καλοκαίρι του Γεώργιου Καράμπελλα έχει πάντοτε ενδιαφέρον.

Ο peripatetic concept maker Γεώργιος Καράμπελλας μας ξεναγεί στις τρεις αγαπημένες του παραλίες ανά τον κόσμο. Εστέτ, κοσμογυρισμένος και κοσμοπολίτης, μας μεταφέρει με τον δικό του μοναδικό τρόπο στις θερινές του αναμνήσεις από τη Νότιο Αφρική, τη Βρετάνη και την αγαπημένη του Σκύρο. Δίνουμε τον λόγο στον ίδιο.

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Shared post on

 

Στη Νότιο Αφρική

Οι 3 αγαπημένες παραλίες του Γεώργιου Καράμπελλα

Το 4x4 μας έχει φέρει στο Eθνικό Πάρκο. Περιοχή προστατευόμενη. "Μην ταΐζετε τους μπαμπουίνους". Με την ειδική αποκλειστική άδεια εισόδου προχωράμε ανάμεσα σε θάμνους, ζέμπρες και καμηλοπαρδάλεις. Ο φρουρός ανοίγει τη βαριά ξυλόπορτα, ο αγέρας φυσομανά λυσσαλέα, πλησιάζουμε τη θάλασσα.

Cape Point. Εδώ, στο τελευταίο άκρο της μαύρης ηπείρου που ο Iνδικός Ωκεανός συναντά τον Ατλαντικό, εδώ, ψηλά, περήφανη πάνω στον ιστό της, μία ελληνική σημαία!

Brightwater. Οι οικοδεσπότες φίλοι μας χάρισαν απλόχερα στο κράτος την αχανή οικογενειακή τους έκταση και κράτησαν για εκείνους ένα μικρό ταπεινό beach house. Και μία ελληνική σημαία.

Τρέμω όταν νιώθω στις παλάμες μου τα πάνκρυα αφυπνιστικά νερά από τον Nότιο Πόλο. Τρέμω όταν πατάω την άμμο, την απάτητη, τη γεμάτη abalone, τη φυλαγμένη για μένα. Τρέμω όταν ανακαλώ πώς αισθανθήκαμε ανάμεσα σε έναν ουρανό και μία γη με όρια αμφιλεγόμενα. Τρέμω όταν ακούω τα θαλασσοπούλια να κρώζουν θαρρείς τα ονόματά μας. Αυτός ο κόσμος ο μικρός, ο μέγας.

 

Στο Παλαμάρι της Σκύρου

Η λατρεμένη μου Σκύρος. Η βάση μου. Η γείωσή μου και η ισορροπία μου στο έντονο lifestyle, όταν επιστρέφω από το Λονδίνο του χειμώνα και τα πάμπολλα ταξίδια μου.

Φύση. Άγρια δύση στο νότιο άκρο του νησιού. Αγέλες αλόγων που κρατούν 2.500 χρόνια κάτω από τα λιλιπούτεια δάση από σφεντάμια. Καθαρή κυκλαδίτικη ξεραΐλα στον νότο.

Προϊστορικός χώρος, Παλαμάρι. Απόκοσμη ηρεμία. Ενέργεια. Ανοιχτωσιά. Υπέροχη μοναχικότητα, κατάμονος, με κάνα δυο ψαράδες πότε πότε. Τεράστιες πλάκες που σε οδηγούν μέσα και σε απότομο βάθος. Φοράω τα cult πλαστικά διαφανή σανδάλια των παιδάτων μου προς αποφυγήν των αχινών. Μετράω γλαροπούλια. Και ευλογίες.

Σκύρος. Όχι η εύπεπτη συνήθης ελαφράδα νησιού, αλλά μία ταπεινή εσωστρέφεια. Της τάβλας. Η Ελλάδα όπως την θέλω. Όπως ήταν. Όπως έχει διατηρηθεί. Και όπως ίσως ξαναγίνει.

Στο Île de Ré της Βρετάνης, στη Γαλλία

GEORGIOS CARABELLAS AT ILE DE RE

Αρχετυπικό ριγέ σύμβολο. Η μαρινιέρα.

Γλυκό, μικρό, απόλυτα "bourgeois de vivre" σημείο της Βρετάνης, τα πάντα δουλεύουν ρολόι, τίποτα άσχημο δεν πληγώνει τα μάτια μου, κανείς δεν με σερβίρει με μία μούρη μέχρι τα πλακάκια του 1800.

Το ντόπιο raison d'être, η βρώση ντόπιων στρειδομυδιών θεϊκών διαστάσεων, ιδίως ενός ονόματι vanet, 10 φορές πιο γλυκού απ’ ό,τι έχω φάει ποτέ. Στο Cabane du Feneau, ανυπέρβλητο location, μία καμπάνα στις όχθες του ποταμού, πιο farm-to-table δεν έχει.

Ακούω το Estate του Bruno Martino.

Χρησιμοποιώ ποδήλατο σαν όλες τις σικ Παριζιάνες με τα καλάθια, τις εσπαντρίγιες και, φυσικά, τις μαρινιέρες. Ως άλλες Jane Birkin, χωρίς τις ομώνυμες πανάκριβες τσάντες, ευτυχώς, που κάνουν διακοπές στο διαμέρισμα στο Παρίσι, περιφέρουν το υπέροχο γαλλικό preppy, αρκούντως σνομπ και σωβινιστικό, αλλά με το απαραίτητο παρελθόν για να το υποστηρίξει. Άρα διόλου ενοχλητικό, ανούσιο και ξένο.

> Διάβασε ακόμα: Απίθανες ροζ παραλίες σε κάθε γωνιά του πλανήτη

Η άμμος παχιά και κρύα. Όχι όπως στην Ελλάδα. Εδώ το νόημα δεν είναι ο ήλιος ή το καθαρό νερό της Μεσογείου. Αλλά η κομψότητα. Μέσα και έξω. Το μάτι που χάνεται στον Ατλαντικό. Vacances éternelles.

> Διάβασε ακόμα: 9 από τις ωραιότερες παραλίες του κόσμου

 


ΒΙΟ

Ο Γεώργιος Καράμπελλας είναι ένας peripatetic concept maker που μοιράζει τον χρόνο του ανάμεσα στο Λονδίνο, τη Σκύρο και τον κόσμο. Με εμπειρία 25 ετών και με τον αέρα ενός σύγχρονου homo universalis, ενός Rennaissance man, ως creative director κάνει story telling, αναλαμβάνοντας το curation για κάθε δυνατό δημιουργικό πόστο του σύγχρονου lifestyle. Διαφήμιση, επικοινωνία, περιοδικά, design, μόδα, τέχνη, γεύση, βιβλίο, hospitality, θέατρο, χορός, hoteling, filming, ραδιόφωνο, τηλεόραση και, φυσικά, ταξίδι!

Αυτήν την εποχή, κάνοντας μία στάση στην Ελλάδα, μέσα από τη νέα πλατφόρμα ιδεών Dolce Far Niente, ασχολείται με την καινούρια του στήλη Joie de Vivre στο Hello.gr, την καθημερινή ραδιοφωνική ταξιδιωτική εκπομπή The Travel Manifesto στον Best 92,6, έχει μόλις ολοκληρώσει την πρώτη του ταινία μικρού μήκους με τίτλο Fool’s Day καθώς και ένα ντοκιμαντέρ για την αγαπημένη του Σκύρο, δουλεύει την έκδοση ενός επετειακού λευκώματος αφιερωμένου στα 50 του χρόνια, που θα παρουσιαστεί τον Νοέμβριο, οργανώνει μία συνεργασία με ένα μεγάλο ελληνικό fashion brand, ετοιμάζεται να λανσάρει το Fondazione, ένα συγκλονιστικό events venue στον ιστορικό χώρο της Bιβλιοθήκης Ίδρυμα Σπύρου Λοβέρδου, διασκεδάζει απίστευτα με τα αναπάντεχα διαφημιστικά Instagram Stories του για πελάτες και θα κάνει τηλεόραση.

Ακολούθησε τον Γεώργιο Καράμπελλα στο Instagram: @georgioscarabellas

Οι πιο πρόσφατες Ειδήσεις

Διαβάστε πρώτοι τις Ειδήσεις για πολιτικές εξελίξεις, συνεντεύξεις διασήμων, συμβουλές για αντρική μόδα και συνταγές για φαγητό και πότο στο esquire.com.gr

ΜΗ ΧΑΣΕΙΣ

Η Monica Bellucci καθηλώνει με την ομορφιά της στα 59 της χρόνια

Η νέα φωτογράφιση μάς θυμίζει γιατί το όνομα της είναι ταυτισμένο με την ιδανική γυναίκα.

Τι είναι πάλι αυτό το Bitcoin halving και πώς θα το επηρεάσει;

Το επόμενο halving είναι προ των πυλών και εντός διαβάζεις όλα όσα πρέπει να ξέρεις για αυτό.

Γραφει Παυλος Κρουστης

Όσα είπε ο Αλέξανδρος Αντωνόπουλος για τη 'δύσκολη' σχέση του με τον Αλέξη Μινωτή

O δημοφιλής ηθοποιός βρέθηκε τα μεσάνυχτα της Πέμπτης στο πλατό του Ενώπιος Ενωπίω.

Η συγκλονιστική φωτογραφία που πήρε το πρώτο βραβείο του World Press Photo

Η φωτογραφία ανήκει στον φωτορεπόρτερ του Reuters Mohammed Salem και συνοψίζει το δράμα των Παλαιστίνιων.