Το Excelsior δεν είναι απλά ένα ξενοδοχείο της Θεσσαλονίκης

Όλα όσα κάνουν ξεχωριστή τη διαμονή σε ένα από τα πιο εμβληματικά καταλύματα της συμπρωτεύουσας.

"Για εμάς η φιλοξενία δεν αποτελεί απλώς μία επιχειρηματική δραστηριότητα αλλά μία φιλοσοφία ζωής. Καθώς είμαστε μία οικογένεια ξενοδόχων για περισσότερες από οκτώ δεκαετίες, πιστεύουμε ότι φιλόξενος είσαι όταν μεριμνάς όχι μόνο για τις ξενοδοχειακές εγκαταστάσεις αλλά συνολικά για το περιβάλλον διαμονής, δηλαδή όταν αισθάνεσαι οικοδεσπότης ενός τόπου". Στο βιβλίο του Σάκη Σερέφα "Η Θεσσαλονίκη του Excelsior", η αναφορά της οικογένειας Τορνιβούκα είναι κάτι παραπάνω από ξεκάθαρη όσον αφορά τη διαχρονική σχέση της με κάθε επισκέπτη στη συμπρωτεύουσα και πολύ περισσότερο με όποιον επιλέξει για τη διαμονή του ένα από τα πιο εμβληματικά καταλύματά της πόλης. 

Το ξενοδοχείο

To μεταξύ άλλων life motto του ιδρυτή της Marvel, Stan Lee ("Excelsior!”) μοιάζει να δένει άψογα -σαν όνομα- με τα όσα συνθέτουν το 5* ξενοδοχείο, στη συμβολή των οδών Κομνηνών και Μητροπόλεως και σε απόσταση αναπνοής από την Πλατεία Αριστοτέλους. Το boutique hotel είναι στεγασμένο σε ένα εντυπωσιακό νεοκλασικό κτίριο, το οποίο χτίστηκε το 1924, προτού ανακαινιστεί εξ' ολοκλήρου το 2009. 

Το Excelsior δεν είναι απλά ένα ξενοδοχείο της ΘεσσαλονίκηςΚοιτώντας το απέξω, αποκλείεται να μην κεντρίσει την προσοχή σου η επιβλητική  πρόσοψη με τις εκπληκτικές αρχιτεκτονικές λεπτομέρειες, τα art deco μπαλκόνια, τα νεοκλασικού στυλ ψηλά παράθυρα και οι προσεγμένοι χρωματικοί συνδυασμοί.

Κερασάκι στην τούρτα όλων αυτών, η πολύ ιδιαίτερη -και άκρως Instagramική, όπως και σχεδόν κάθετί εντός του- επιγραφή στην κορυφή. 

 

Η εμπειρία

Με το που περάσεις την κεντρική του είσοδο, θα γοητευτείς. Θα βιώσεις ένα αίσθημα εντυπωσιασμού αλλά και ανεπιτήδευτης οικειότητας που ελάχιστα ξενοδοχεία στην Ελλάδα μπορούν να δημιουργήσουν, τουλάχιστον σε τέτοιο βαθμό. Ή πιο ορθά, που δείχνουν με έναν σχεδόν μαγικό τρόπο να διαθέτουν, από την ημέρα που υποδέχθηκαν τον παρθενικό τους επισκέπτη. Τέτοιο ακριβώς είναι το Excelsior.

ΞΕΝΟΔΟΧΕΙΟ EXCELSIOR ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ 3
ΞΕΝΟΔΟΧΕΙΟ EXCELSIOR ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ 6

Διαθέτει 36 πολυτελή δωμάτια και σουίτες και κάθε πτυχή τους έχει σχεδιαστεί με γνώμονα την απόλυτη ικανοποίηση του φιλοξενούμενου. Ευρύχωρα, λειτουργικά και όμορφα διακοσμημένα, με απαλούς χρωματικούς τόνους και ατμοσφαιρικούς φωτισμούς. Αυτή είναι μία ξεκάθαρη περιγραφή σε μόλις μία πρότασή για τα δωμάτιά του ενώ οι σουίτες, εκτός από τα προαναφερθέντα, ξεχωρίζουν για το εκλεπτυσμένο γούστο συνδυαστικά με την άνεση, συν την πανοραμική θέα της πόλης.

Στοιχεία όπως η κλασική μαρμάρινη σκάλα, ο ανακαινισμένος ανελκυστήρας και τα υπέροχα έπιπλα παραπέμπουν σε παριζιάνικα κτίρια των αρχών του 20ού αιώνα, όπως επίσης και ο εσωτερικός σχεδιασμός, η διαρρύθμιση και η γενικότερη διακόσμηση.

ΞΕΝΟΔΟΧΕΙΟ EXCELSIOR ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ 5

Όλα τα παραπάνω, σε καμία των περιπτώσεων, δε σημαίνουν πως η γοητεία του χθες δε μπορεί να συνυπάρξει με την κομψότητα του σήμερα. Ή, πολύ περισσότερο, με τη λειτουργικότητα που τόσο έχει ανάγκη ο σύγχρονος ταξιδιώτης. 

Ένα νέο προφίλ

Εσχάτως, το Excelsior χτίζει ένα νέο, fashionable προφίλ, με σκοπό να γίνει ένα ξενοδοχείο-πόλος έλξης για κάθε fashionista που επισκέπτεται ή κατοικεί στην Θεσσαλονίκη, παρέχοντας μία σειρά εμπειριών με κοινό παρονομαστή τη μόδα. 

Το fashion brunch είναι σίγουρα μία δημοφιλής ενέργεια προς αυτή την κατεύθυνση: Μία Κυριακή κάθε μήνα, στον ημιώροφό του, η μόδα συναντά τις γλυκές γεύσεις και τα χαρακτηριστικά πιάτα κάθε σωστού -και χορταστικού- brunch. 

ΞΕΝΟΔΟΧΕΙΟ EXCELSIOR ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ 2

Croque madame, pancakes, cinamon rolls, cupcakes, πολύχρωμες μους και μπισκότα εμπνευσμένα από το fashion industry (και διακοσμημένα με logos και εικόνες των πιο σημαντικών και αγαπημένων brands) καταφθάνουν στο τραπέζι σου, σε ένα ιδανικό περιβάλλον για να χαλαρώσεις απολαμβάνοντας σαμπάνια και ξεφυλλίζοντας περιοδικά για τη μόδα, το στυλ και το design.  

  • The Library: Στο mezzanine του Excelsior, τη δυναμική βιβλιοθήκη με τίτλους μόδας από τους μεγαλύτερους εκδοτικούς οίκους στον κόσμο, όπως Assouline, Gestalten, Thames & Hudson, Rizzoli, Phaidon, πλαισιώνουν διεθνείς και Ελληνικοί τίτλοι περιοδικών για να προσφέρουν στον επισκέπτη ένα πολύχρωμο παράθυρο στον κόσμο της Υψηλής Ραπτικής. Στον ίδιο χώρο θα φιλοξενούνται από τον Σεπτέμβριο του 2022 διάφορα σχετικά workshops, ενώ θα πραγματοποιούνται επίσης προβολές ντοκιμαντέρ και ταινιών εμπνευσμένων από τον κόσμο της μόδας.

Παράλληλα, η βιτρίνα του επί της Μητροπόλεως θα διατίθεται σε ανερχόμενους, αλλά και καταξιωμένους σχεδιαστές μόδας, ως μέσο έκφρασης και προώθησης της δουλειάς τους.

ΞΕΝΟΔΟΧΕΙΟ EXCELSIOR ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ 1Στους κοινόχρηστους χώρους του υπάρχουν έργα του Σπύρου Χάλαρη ενώ σύντομα θα υπάρχουν προς πώληση έξυπνα διακοσμητικά αντικείμενα και αξεσουάρ με την υπογραφή του. 

 

 


Info

Κομνηνών 10 & Μητροπόλεως 23, Θεσσαλονίκη
Τηλ. 2310 021020
www.excelsiorhotel.gr

 

 

Ακολούθησε το Esquire στο Facebook, το Twitter και το Instagram.

 

 

Οι πιο πρόσφατες Ειδήσεις

Διαβάστε πρώτοι τις Ειδήσεις για πολιτικές εξελίξεις, συνεντεύξεις διασήμων, συμβουλές για αντρική μόδα και συνταγές για φαγητό και πότο στο esquire.com.gr

ΜΗ ΧΑΣΕΙΣ

Όσα πρέπει να γνωρίζεις για την ανδρόπαυση, την 'αντρική εμμηνόπαυση'

Μια φυσική διαδικασία που συμβαίνει στους άνδρες και συνεπάγεται μείωση της παραγωγής τεστοστερόνης.

Γραφει Γιαννης Σπανος

Οι τέλειες ασκήσεις για να χτίσεις πανίσχυρα πόδια

Θα δεις αξιοσημείωτα αποτελέσματα μόλις με 30 λεπτά άσκησης την εβδομάδα.

Γραφει Γιαννης Σπανος

Μάθαμε πότε θα δούμε τα νέα iPad

H Apple ανακοίνωσε επίσημα την ημερομηνία της παρουσίασης των νέων προϊόντων της.

Γραφει Παυλος Κρουστης

Carys Zeta Douglas, ο 'κλώνος' της Catherine Zeta-Jones

Δες την κόρη της Catherine Zeta-Jones και του Michael Douglas να γιορτάζει τα 21α γενέθλιά της.

5 πράγματα που θα αυξήσουν το πάθος στη σχέση σου

Μην αγχώνεσαι για τίποτα. Σου έχουμε τη λύση ακόμα και αν νομίζεις πως το παιχνίδι έχει τελειώσει.

Γραφει Πωλινα Φραγκου