Η ιστορία του Cecil Hotel, του πιο τρομακτικού ξενοδοχείου στις ΗΠΑ

Η μυστηριώδης υπόθεση θανάτου της 22χρονης Elisa Lam "στοιχειώνει" κόσμο ακόμη.

Το American Horror Story είναι μία τηλεοπτική σειρά ανθολογίας που έχει αποκτήσει φανατικό κοινό όλα αυτά τα χρόνια. Ένα από τα δυνατά του σημεία είναι ότι σε κάθε σεζόν – σαν σειρά ανθολογίας – αλλάζει η ιστορία, το σκηνικό και οι χαρακτήρες, κάθε φορά βρισκόμαστε μπροστά σε κάτι νέο και διαφορετικό. Αυτό το φορμάτ έχει γεννήσει διάφορες σεζόν με ανάμεικτα αποτελέσματα και συναισθήματα, όπως η πρώτη εμφάνιση της Lady Gaga σαν ηθοποιός στο American Horror Story: Hotel. Η πλοκή, με λίγα λόγια, έχει να κάνει με παραφυσικά γεγονότα και τρομακτικές ιστορίες που συμβαίνουν μέσα σε ένα ξενοδοχείο το Los Angeles. Αυτό που δε γνωρίζουν πολλοί είναι ότι η έμπνευση ήρθε από ένα ξενοδοχείο που υπάρχει στην πραγματικότητα και κατά το παρελθόν έχουν συμβεί διάφορα εγκλήματα και παράδοξα γεγονότα στους διαδρόμους του: το Cecil Hotel στο Los Angeles.

Η ιστορία του Cecil Hotel

Ένα από τα πιο γνωστά ξενοδοχεία στο Los Angeles το 1920, το Cecil κατασκευάστηκε την περίοδο 1924 με 1927, χάρη στην επένδυση 2.5 εκατομμυρίων δολαρίων από τρεις ξενοδόχους: τους William Banks Hanner, Robert H. Schops και Charles L. Dix. Το Cecil περηφανεύεται για τη μαγευτική κεντρική αίθουσα και εσωτερική διακόσμηση και θεωρείτο σαν ένας υψηλού κύρους προορισμός για τους επιχειρηματίες που ταξίδευαν στο Los Angeles.

Κατά την περίοδο της Μεγάλης Ύφεσης και της οικονομικής κρίσης της δεκαετίας του '30, το Cecil άρχισε να χάνει τη λάμψη του. Επιπλέον, ήταν τόσο κοντά με την περιοχή Skid Row, εκεί που ζουν δεκάδες χιλιάδες άστεγοι, που έκανε ζημιά στη φήμη του ξενοδοχείου, με αποτέλεσμα από προορισμός για πλούσιους επιχειρηματίες να γίνει προορισμός για ανθρώπους του περιθωρίου και ποινικούς: περιπλανώμενους, τοξικοεξαρτημένους, σεξεργάτριες. Αυτοί, πλέον, καταλάμβαναν τα 700 δωμάτια του ξενοδοχείου.

Σήμερα, το Cecil Hotel έχει πάρει μία νέα δεύτερη ζωή: το 2007, η ιδιοκτησία άλλαξε το όνομά του σε Stay on Main και λίγο αργότερα εξαγοράζεται από μία άλλη εταιρεία που δήλωσε ότι έχει σκοπό να διατηρήσει τα ιστορικά αρχιτεκτονικά στοιχεία του ξενοδοχείου. Πράγματι, τον Φεβρουάριου του 2017, το Cecil Hotel κηρύσσεται ιστορικό διατηρητέο μνημείο από το δημοτικό συμβούλιο του Los Angeles.

Cecil HotelROBYN BECK/AFP via Getty Images

Η σκοτεινή πλευρά του Cecil Hotel

Η φήμη του Cecil Hotel συνδέεται κυρίως με τον μεγάλο αριθμό αυτοκτονιών που έχουν συμβεί στα δωμάτια του, με τους κατοίκους της περιοχής να του αλλάζουν το όνομα σε Suicide (Αυτοκτονία). Η πρώτη υπόθεση μας πηγαίνει πίσω στο 1931, όταν ένας επισκέπτης με το όνομα WK Norton κατάπιε χάπια που περιείχαν δηλητήριο. Τις επόμενες δεκαετίες, ο αριθμός των θανάτων μεγαλώνει, με κάποιες από τις υποθέσεις να είναι πραγματικά απίστευτες: το 1962, για παράδειγμα, δύο γυναίκες, άγνωστη η μία στην άλλη, διαλέγουν το ξενοδοχείο για να δώσουν τέλος στις ζωές τους. Μία από αυτές, οι Pauline Otton, πέφτει από το παράθυρο μετά από καβγά με τον άνδρα της και κατά την πτώση της σκοτώνει τον George Giannini, έναν αμέριμνο περαστικό που περπάταγε έξω στο πεζοδρόμιο.

Η σκοτεινή φήμη του Cecil Hotel δε μένει μόνο εκεί: το 1964, η Goldie Osgood, παλιά επισκέπτης του ξενοδοχείου, βρέθηκε νεκρή στο δωμάτιό της. Η σκηνή θανάτου είναι ανατριχιαστική και πιστοποιεί ότι η γυναίκα χτυπήθηκε βάναυσα και βιάστηκε. Μέσα σε όλα αυτά, το Cecil ήταν το προσωρινό κατάλυμα δύο διαβόητων κατά συρροήν δολοφόνων: του Richard Ramirez, γνωστού και ως Night Stalker, και του Αυστριακού Jack Unterweger. Πιστεύεται ότι o πρώτος δολοφόνησε περισσότερους από 13 ανθρώπους κατά την περίοδο που έμεινε στο ξενοδοχείο και ο τελευταίος είναι ένοχος για τη δολοφονία τριών σεξεργατριών μέσα στα δωμάτια του ξενοδοχείου.

Σε όλα αυτά, υπάρχουν και φήμες που δεν μπορούν να επιβεβαιωθούν αλλά έχουν συμβάλει στη φήμη που απέκτησε το Cecil σαν ένα μέρος αληθινού τρόμου: μία από τις πιο διαδεδομένες φήμες λένε ότι η Elizabeth Short, μία ανερχόμενη ηθοποιός, σύχναζε στο ξενοδοχείο. Λίγο αργότερα, η Elizabeth Short έγινε γνωστή σαν Black Dahlia, το θύμα ενός από των πιο αποτρόπαιων και μυστήριων δολοφονιών στο Χόλιγουντ. Πολλοί λένε ότι είδαν τη Short για τελευταία φορά στο Cecil, λίγο πριν βρεθεί το σώμα της, αλλά τίποτα από αυτά δεν μπορεί να επιβεβαιωθεί.

Cecil HotelROBYN BECK/AFP via Getty Images

Η υπόθεση της Elisa Lam

Μία από τις πιο διάσημες υποθέσεις που συνδέονται με το Cecil Hotel μας πηγαίνει στο 2013, όταν μία νεαρή φοιτήτρια με το όνομα Elisa Lam δηλώθηκε εξαφανισμένη στο Los Angeles. Κατά τη διάρκεια της αστυνομικής έρευνας, βρέθηκε ένα ανατριχιαστικό βίντεο που δείχνει την 22χρονη κοπέλα να προσπαθεί να πάρει το ασανσέρ του Cecil Hotel την 1η Φεβρουαρίου. Φαίνεται φανερά ταραγμένη, δεν μπορεί να θέσει σε λειτουργία το ασανσέρ και να πατήσει τα κουμπιά για τους ορόφους, μπαίνει και βγαίνει από το ασανσέρ πολλές φορές, ρίχνοντας κλεφτές ματιές γύρω της και κάποιες στιγμές φαίνεται να μιλάει σε κάποιον. Όλα αυτά έχουν καταγραφεί στην κάμερα του ξενοδοχείου.

Αυτή ήταν η τελευταία φορά που είδαμε την Elisa Lam. Στις 19 Φεβρουαρίου, το σώμα της βρέθηκε μέσα σε μία από τις τέσσερις δεξαμενές νερού που βρίσκονταν στην ταράτσα του ξενοδοχείου. Αργότερα, μαθάινουμε ότι η άτυχη φοιτήτρια έπασχε από διπολική διαταραχή και κατάθλιψη, με την παράξενη συμπεριφορά της που βλέπουμε στο βίντεο, πιθανότατα να μας οδηγεί σε ένα ψυχωτικό επεισόδιο. Παρ' όλα αυτά, το μυστήριο συνεχίζει να ακολουθεί αυτή την υπόθεση και να γράφει άλλο ένα σκοτεινό κεφάλαιο στην ιστορία του ξενοδοχείου.

Ακολούθησε το Esquire στο Facebook, το Twitter και το Instagram.

Οι πιο πρόσφατες Ειδήσεις

Διαβάστε πρώτοι τις Ειδήσεις για πολιτικές εξελίξεις, συνεντεύξεις διασήμων, συμβουλές για αντρική μόδα και συνταγές για φαγητό και πότο στο esquire.com.gr

ΜΗ ΧΑΣΕΙΣ

Αποχώρηση 'βόμβα' του Adrian Newey από τη Red Bull

Σε κατάσταση αποσύνθεσης βρίσκεται η Red Bull καθώς όπως όλα δείχνουν ο Adrian Newey έχει ήδη αποφασίσει να αποχωρήσει στο τέλος της τρέχουσας περιόδου.

Γραφει TopGear

Προπόνηση για μεγαλύτερη και καλύτερη ζωή

Επιστήμονες κατέληξαν στη μακροβιοτική προπόνηση που θα ωφελήσει τόσο την ποιότητα όσο και τη διάρκεια της ζωής σου.

Γραφει Γιαννης Σπανος

Μια φορά κι έναν καιρό, ο κόσμος μας δημιουργήθηκε

Όσα πρέπει να γνωρίζεις για τον γερμανό μαθηματικό και αστρονόμο Johannes Kepler, που διατύπωσε τη σχετική θεωρία.

Γραφει Παυλος Κρουστης

Μια ματιά στην ολοκαίνουργια και άκρως εντυπωσιακή Porsche Cayenne GTS

Η Porsche συμπληρώνει τη σειρά μοντέλων της Cayenne, η οποία ανανεώθηκε ριζικά το 2023, με τα νέα, ασύγκριτα δυναμικά μοντέλα GTS.

Οι Pet Shop Boys βρίσκουν 'απογοητευτική' τη μουσική της Taylor Swift

O Neil Tennant είπε αυτό που σκεφτόμαστε κι εμείς, καιρό τώρα.

Η Sophia Bush έκανε coming out ως queer και πλέον 'μπορεί να αναπνεύσει'

Η Brook Davis του One Tree Hill μίλησε ανοιχτά για τη σεξουαλικότητά της σε πρόσφατη συνέντευξή της.

Γραφει Γεωργια Πρεζα