Ταξίδι στους πιο όμορφους καταρράκτες στον κόσμο

Έστω και μία φορά στη ζωή σου, αξίζει σίγουρα να τους επισκεφτείς.

Οι καταρράκτες είναι φυσικά στοιχεία που πάντα μας γοήτευαν και μας εξέπλητταν. Δεν είναι τυχαίο ότι ο ψηλότερος καταρράκτης στον κόσμο, με το παρατσούκλι "Άγγελος", θεωρούνταν ιερός από τους ιθαγενείς της περιοχής στην οποία βρίσκεται, μιας δασώδους και όμορφης περιοχής της Βενεζουέλας. Και "ιερός" εξακολουθεί να είναι.

Η ομορφιά των καταρρακτών εντυπωσιάζει μάλλον τους πάντες. Μην ξεχνάμε άλλωστε ότι οι καταρράκτες Ιγκουαζού, που αμφισβητούνται μεταξύ Αργεντινής και Βραζιλίας, έχουν συμπεριληφθεί στον διάσημο κατάλογο των "επτά θαυμάτων του κόσμου". Μια κατηγορία που ουσιαστικά περιλαμβάνει μόνο και αποκλειστικά τα σπουδαιότερα έργα τέχνης στον πλανήτη μας, είτε αυτά έχουν φτιαχτεί από τον άνθρωπο είτε από τη φύση.

Όταν όμως τίθεται το μοιραίο ερώτημα, δηλαδή ποιοι είναι πραγματικά οι πιο όμορφοι καταρράκτες στον κόσμο, αυτοί μπροστά στους οποίους συγκλονίζεται κανείς, εντυπωσιάζεται βαθιά από το μεγαλείο και την ομορφιά τους, η απάντηση είναι πολύ δύσκολη. Επειδή οι καταρράκτες είναι συχνά πολύ διαφορετικοί μεταξύ τους, υπάρχουν στενοί και πολύ ψηλοί, στους οποίους ο πίδακας του νερού μοιάζει με ένα τεράστιο εφαλτήριο, και άλλοι αντίθετα στους οποίους ένα πολύ πλατύ ποτάμι, ξαφνικά, κάνει ένα άλμα σε χαμηλά για εκατοντάδες μέτρα δημιουργώντας ένα παιχνίδι φωτός και νερού που είναι δύσκολο να περιγραφεί.

Οι κατατάξεις είναι πολλοί και όλες διαφορετικοί ενώ οι 5 που ακολουθούν, είναι οι πιο όμορφοι και αυτοί, που θα θέλαμε σίγουρα να δούμε έστω και μία φορά στη ζωή μας από κοντά. 

1. Καταρράκτες Βικτωρίας​​​​​​​, μεταξύ Ζάμπια και Ζιμπάμπουε

Victoria FallsiStock

2. Καταρράκτες του Νιαγάρα, Καναδάς

Niagara FallsiStock

3. Καταρράκτες Ιγκουαζού, μεταξύ Αργεντινής και Βραζιλίας

Iguazu FallsiStock

4. Καταρράκτες Angel, Βενεζουέλα

Angel FallsiStock

5. Καταρράκτες Waihlau, Ηνωμένες Πολιτείες

Waihlau FallsiStock

Ακολούθησε το Esquire στο Facebook, το Twitter και το Instagram.

Οι πιο πρόσφατες Ειδήσεις

Διαβάστε πρώτοι τις Ειδήσεις για πολιτικές εξελίξεις, συνεντεύξεις διασήμων, συμβουλές για αντρική μόδα και συνταγές για φαγητό και πότο στο esquire.com.gr

ΜΗ ΧΑΣΕΙΣ

Πού και σε ποια ακίνητα επενδύουν οι εκατομμυριούχοι στη χώρα μας

Οι ξένοι επενδυτές καθώς και οι Έλληνες ομογενείς που αναζητούν κατοικίες στην Ελλάδα προέρχονται συνήθως από Ευρωπαϊκές χώρες.

Ένας οδηγός για να σχεδιάσεις το Πασχαλινό σου ταξίδι στην Ελλάδα

Οι προορισμοί σε βουνό, θάλασσα αλλά και τις πόλεις γιορτάζουν το φετινό Μαγιάτικο Πάσχα τελετουργικά και τα ξενοδοχεία και τα εστιατόρια έχουν ετοιμάσει ξεχωριστά πακέτα, προσφορές και μενού.

Η ιστορία της Lamborghini

Μία ημέρα σαν τη σημερινή, το 1916, ερχόταν στη ζωή ο Ferruccio Lamborghini. Και αυτή είναι η ιστορία του εμβληματικού brand που δημιούργησε.

Γραφει Μπαμπης Δουκας

Τι είναι η δίαιτα BRAT και γιατί αξίζει μία ευκαιρία

Πώς θα ακολουθήσεις τη δίαιτα που θα ηρεμήσει τον οργανισμό σου από τη διάρροια και τους εμετούς.

Γραφει Γιαννης Σπανος

Τα χόμπι που δείχνουν ότι είμαστε εξυπνότεροι από το μέσο όρο

Η επιστήμη μίλησε: Είμαστε ευφυέστεροι από τους υπόλοιπους ανάλογα με το πώς περνάμε τον ελεύθερό μας χρόνο.

Γραφει Νικη Κοντομηνα

H τεχνητή νοημοσύνη βοηθά την Amazon να γλιτώσει 500.000 τόνους συσκευασίας

O κολοσσός του λιανεμπορίου εγκαινίασε το 2019 το δικό της μοντέλο τεχνητής νοημοσύνης προκειμένου να μειώσει τα απορρίμματα συσκευασίας