Σύντομα θα μπορείς να πετάς με ένα αεροσκάφος που διαθέτει γυάλινο πάτωμα

Πολυτέλεια, φαντασία και ίλιγγος στις ίδιες ποσότητες του Airlander 10.

Αν έχεις επισκεφτεί το μουσείο της Ακρόπολης δε γίνεται να μην έχεις εντυπωσιαστεί, μπορεί και φοβηθεί, από το γυάλινο πάτωμα στον τελευταίο όροφο. Σκέψου, όμως, τώρα να έχεις την ίδια ακριβώς οπτική στον αέρα. ΣΕ μεγαλύτερο ύψος. Μπορεί να ακούγεται άκρως φουτουριστικό αλλά σύντομα θα γίνει πραγματικότητα χάρη στο Airlander 10.

Σύντομα θα μπορείς να πετάς με ένα αεροσκάφος που διαθέτει γυάλινο πάτωμα

Στην πραγματικότητα δεν πρόκειται ακριβώς για αεροπλάνο αλλά για ένα υβρίδιο αεροσκάφους, αερόστατου και διαστημοπλοίου, μήκους 92 μέτρων. Οι δοκιμές γι' αυτό έχουν ξεκινήσει από το 2016. Για την ακρίβεια έχουν διεξαχθεί 6 δοκιμαστικές πτήσεις εκ των οποίων οι 4 στέφθηκαν με απόλυτη επιτυχία (στις άλλες δύο είναι αλήθεια ότι υπήρξαν προβλήματα). Για να μπορεί να υποδεχθεί επιβάτες ωστόσο, το Airlander 10 θα πρέπει να συμπληρώσει 200 ώρες πτήσεις χωρίς κανένα απολύτως απρόοπτο ή ατύχημα. Σε κάθε περίπτωση, η βρετανική εταιρεία Hybrid Air Vehicles (HAV) έχει ανακοινώσει πως είναι έτοιμη να προσφέρει το αν μη τι άλλο εντυπωσιακό όχημά της στις υπηρεσίες του πολυτελούς τουρισμού. Και μπορεί το Airlander 10 να μην σε μεταφέρει από την μία άκρη του πλανήτη στην άλλη σε χρόνο ρεκόρ αλλά σου επιτρέπει να απολαύσεις το εντυπωσιακό τοπίο με ηρεμία από ψηλά. Και φυσικά σε ένα περιβάλλον απόλυτης άνεσης. 

ΕΡΛΑΝΤΕΡ 2

Το αεροσκάφος θα μπορεί να ταξιδέψει με ταχύτητα 146 χλμ/ώρα (ναι καλά διάβασες, πιο αργά από το αυτοκίνητό σου) και η καμπίνα των επιβατών θα μπορεί να φιλοξενήσει μέχρι και 19 άτομα, συν αυτά του πληρώματος.

ΕΡΛΑΝΤΕΡ 4

Η κάθε κρουαζιέρα στον αέρα θα διαρκεί το πολύ 3 ημέρες, σε ένα περιβάλλον κομψότητας και άνεσης. Το πιο εντυπωσιακό σημείο του αεροσκάφους είναι το σαλόνι του, με γυάλινες επιφάνειες τόσο στα πλαϊνά όσο και στο πάτωμα. Ακόμη και οι καμπίνες θα ακολουθούν παρόμοιο ύφος. 

ΕΡΛΑΝΤΕΡ 3

Μία άλλη τεχνική πτυχή που καθιστά το Airlander 10 ανώτερο από ένα απλό αεροσκάφος είναι η δυνατότητα προσγείωσης και απογείωσης από τις πιο δύσκολες και απροσδόκητες επιφάνειες: εφόσον είναι επίπεδες, αυτό μπορεί να είναι λειτουργικό σε πάγο ή στην έρημο ή ακόμη και στο νερό. 

Από: Esquire ES

Οι πιο πρόσφατες Ειδήσεις

Διαβάστε πρώτοι τις Ειδήσεις για πολιτικές εξελίξεις, συνεντεύξεις διασήμων, συμβουλές για αντρική μόδα και συνταγές για φαγητό και πότο στο esquire.com.gr

ΜΗ ΧΑΣΕΙΣ

Ο θάνατος του Αλέξανδρου Ωνάση και οι θεωρίες συνομωσίας

Μοναχογιός και διάδοχος του μεγιστάνα Αριστοτέλη Ωνάση. Ο θάνατός του σε αεροπορικό δυστύχημα, σε ηλικία 25 ετών, εξύφανε πάμπολλες ιστορίες συνωμοσίας.

Καμία έκπληξη, ο Kanye West ετοιμάζεται να μπει στη βιομηχανία του πορνό

Από ό,τι φαίνεται έχει αφήσει πίσω του τη "θρησκευτική φάση" που περνούσε.

Γραφει Πωλινα Φραγκου

Μία ξεχωριστή Range Rover εμπειρία

Το εμβληματικό brand του σύμπαντος των 4 τροχών παρουσίασε το ​​πρώτο Range Rover House στην Ελλάδα.

Γραφει Μπαμπης Δουκας

3 πράγματα που μπορείς να κάνεις στο LinkedIn για να βρεις δουλειά πιο εύκολα

Οι ειδικοί στην αγορά εργασίας προτείνουν μερικά εύκολα βήματα που μπορείς να κάνεις μέσω του LinkedIn για να βελτιστοποιήσεις τις πιθανότητές σου.

Γραφει Παυλος Κρουστης

Ξέρουμε πού θα βρεις το πιο φθηνό τσουρέκι στην Ελλάδα

Ψάξαμε την αγορά για εσένα και έτσι σου έχουμε όλες τις απαντήσεις.

Γραφει Γιαννης Σπανος