Το πιο gourmet mini-bar ξενοδοχείου του κόσμου

H Fauchon άνοιξε ένα νέο ξενοδοχείο στο Παρίσι. Πρόκειται για έναν ναό της πολυτέλειας και της γαστρονομίας.

Γράφει: Μπάμπης Δούκας 14 Σεπτεμβρίου 2018

Θα μπορούσε να πει κάποιος ότι η Fauchon αποτελεί συνώνυμο της γαλλικής γαστρονομίας στην πιο πολυτελή έκφανσή της. Αυτή τη φορά, το περίφημο brand που ειδικεύεται στο gourmet φαγητό εγκαινίασε ένα ολοκαίνουριο ξενοδοχείο στην Place de la Madeleine του Παρισιού και σε ένα ιστορικό κτίριο της περιοχής - που τυγχάνει να βρίσκεται μόλις λίγα μέτρα μακριά από το πρώτο κατάστημα που άνοιξε εκεί η Fauchon, το 1886. 

To Fauchon L'Hôtel συνδυάζει τις παραδοσιακές δομές του κτιρίου στο οποίο φιλοξενείται με τις πιο μοντέρνες γραμμές του design, παραμένοντας όμως πάντοτε πιστό στην gourmet κληρονομιά που φέρει το όνομά του. 

Το πιο gourmet mini-bar ξενοδοχείου του κόσμου

Διαθέτει 37 δωμάτια και 17 σουίτες, όλα διαφορετικά μεταξύ τους, στα οποία όμως την πραγματική διαφορά κάνει το mini bar. Συγκεκριμένα, πρόκειται για ένα Gourmet Bar που περιλαμβάνει ολόφρεσκα προϊόντα, τα οποία ανανεώνονται καθημερινά: από προσεγμένα γλυκά μέχρι Φουά γκρα και χαβιάρι καθώς και μία πλήρη λίστα ροφημάτων (από μηχανή Nespresso έως πανάκριβες σαμπάνιες). Ακόμη, πριν από την επίσκεψή του στο ξενοδοχείο μπορεί κάποιος να ορίσει κατά παραγγελία το μενού του mini bar του δωματίου, επιλέγοντας προϊόντα από μία υπερπλήρη και άκρως εντυπωσιακή λίστα. Το σχήμα του είναι κάτι ανάμεσα σε ντουλάπα και βιβλιοθήκη και έχει σχεδιαστεί από τον Sacha Lakic.

ΦΑΣΟΝ 1

Γενικότερα, όλο το ξενοδοχείο είναι δομημένο πάνω στη λέξη GLAM, όπου κάθε γράμμα της αποκαλύπτει και μία διαφορετική πτυχή του. Το G αντιπροσωπεύει τη λέξη Gourmandise (μεταφράζεται ελεύθερα ως την λαχτάρα για γλυκά), που πιστοποιείται τόσο στα mini bar των δωματίων όσο και στο Grand Café Fauchon, το all day cafe-εστιατόριο, στο ισόγειο του ξενοδοχείου. Το L συμβολίζει το Localization, εύλογα καθώς βρίσκεται σε ένα από τα κεντρικότερα και πιο χαρακτηριστικά σημεία του Παρισιού.

ΦΑΣΟΝ 3

Το Α από την πλευρά του αποτίει φόρο τιμής στην προσοχή στη λεπτομέρεια που έχει δοθεί σε κάθε σημείο του χώρου (Attention) και τέλος, το M (Mesdames) είναι αφιερωμένο στις γυναίκες, από τις οποίες ο (ιδρυτής του brand) Auguste Fauchon είχε εμπνευστεί το περίφημο cake Bisou Bisou (ναι, αυτό με σχήμα γυναικείων χειλιών).

ΦΑΣΟΝ 2

Οι τιμές στο Fauchon L'Hôtel ξεκινούν από τα €460/ βράδυ και μπορεί να φτάσουν ακόμη και τις €3.000.

Οι πιο πρόσφατες Ειδήσεις

Διαβάστε πρώτοι τις Ειδήσεις για πολιτικές εξελίξεις, συνεντεύξεις διασήμων, συμβουλές για αντρική μόδα και συνταγές για φαγητό και πότο στο esquire.com.gr

ΜΗ ΧΑΣΕΙΣ

Η Αθήνα της αφρικανικής σκόνης κάνει κακό στο δέρμα μας, λέει πρόσφατη έρευνα

Έχουμε τη λίστα με τις 10 πόλεις που είναι οι χειρότερες για το δέρμα παγκοσμίως.

Γραφει Γιαννης Σπανος

Πώς η τεχνητή νοημοσύνη θα φέρει (κι άλλα) λεφτά στη Meta σύμφωνα με τον Mark Zuckerberg

Για να θερίσεις, θα πρέπει πρώτα να σπείρεις και αυτό κάνει στην παρούσα φάση.

Γραφει Παυλος Κρουστης