Αυτό είναι το ισχυρότερο διαβατήριο του πλανήτη για το 2018

Spoiler: Δεν είναι η Γερμανία.

Γράφει: Μπάμπης Δούκας 12 Οκτωβρίου 2018

Για μια ακόμη χρονιά, ο δείκτης Henley Passport έδωσε στη δημοσιότητα τη λίστα με τα ισχυρότερα διαβατήρια στον κόσμο. Η αξιολόγηση γίνεται κυρίως με βάση τις πόσες χώρες έχει δικαίωμα να εισέλθει ο κάτοχός του, χωρίς θεώρηση ή έκδοση visa.

Μετά από 5 συνεχόμενα χρόνια, έχουμε αλλαγή στην κορυφή της λίστας, με την Γερμανία που βρισκόταν μέχρι πρότινος εκεί να υποχωρεί στην 3η θέση (μαζί με τις Νότια Κορέα και Γαλλία - πρόσβαση σε 188 χώρες), με την Ιαπωνία να διαθέτει αυτή τη στιγμή το πιο ισχυρό διαβατήριο του πλανήτη, που δίνει στους κατόχους του τη δυνατότητα ελεύθερης visa ή visa κατά την άφιξή τους σε 190 χώρες, μία περισσότερη από την Σιγκαπούρη που ακολουθεί.

Αυτό είναι το ισχυρότερο διαβατήριο του πλανήτη για το 2018

Στην 4η θέση υπάρχουν τα διαβατήρια της Δανίας, της Φινλανδία, της Ιταλίας, της Ισπανίας και της Σουηδίας (187 χώρες), με τις Αυστρία, Ολλανδία, Νορβηγία, Πορτογαλία, Λουξεμβούργο, Ηνωμένο Βασίλειο και ΗΠΑ να καταλαμβάνουν την 5η θέση (186 χώρες).

Το ελληνικό διαβατήριο παραμένει αρκετά ισχυρό και διατηρείται στην έβδομη θέση (όπως και το 2017) μαζί με τις Αυστραλία και Μάλτα (183 χώρες). 

Στην τελευταία θέση της λίστας υπάρχει το Αφγανιστάν μαζί με το Ιράκ, το διαβατήριο των οποίων παρέχει δυνατότητα επίσκεψης -χωρίς διατυπώσεις- σε 30 μόλις χώρες, στην προτελευταία Σομαλία και Συρία, οι πολίτες των οποίων μπορούν να πάνε σε 32 χώρες, καθώς και το Πακιστάν με πρόσβαση σε 33 χώρες.

Μπορείς να δεις ολόκληρη τη λίστα εδώ.

ΜΗ ΧΑΣΕΙΣ

Περισσoτερα για Ταξίδια & Ξενοδοχεία

ΔΙΑΒΑΣΕ ΑΚΟΜΑ

Οι πιο value for money ευρωπαϊκές πόλεις για backpackers

Σπουδαία και οικονομικά deals για να γυρίσεις την Ευρώπη χωρίς να ξοδέψεις μια περιουσία.