Ονειρικό νησί με πιγκουίνους βγαίνει στο σφυρί, ο ιδιοκτήτης δεν ξέρει πόσα να ζητήσει

Ανήκει στα Φώκλαντ και διαθέτει εντυπωσιακά τοπία και πλούσια άγρια ζωή.

Γράφει: Μπάμπης Δούκας 17 Δεκεμβρίου 2018

Εκεί όπου ο Ατλαντικός ωκεανός συναντά τα σκούρα νερά του Ειρηνικού, στην εσχατιά της Λατινικής Αμερικής, συναντά κάποιος τα ιδιαιτέρως δημοφιλή κατά τη δεκαετία του 1980 νησιά Φώκλαντ. Τα επονομαζόμενα και Μαλβίνας από τους Αργεντινούς νησιά κέρδισαν τη φήμη τους εξαιτίας του περίφημου -δίμηνου- πολέμου των Φώκλαντ, μεταξύ της χώρας του Diego Maradona και του Ηνωμένου Βασιλείου. Τα νησιά μέχρι σήμερα ανήκουν στη Μεγάλη Βρετανία, όχι όμως όλα. Κάποια, όπως το Πεμπλ, βρίσκονται στα χέρια ιδιωτών. Το συγκεκριμένο το κληρονόμησε ο Sam Harris από τον προπάππου του John Markham Dean, ο οποίος το είχε αγοράσει πίσω στο 1869 έναντι 400 λιρών, επενδύοντας σε μια σταλιά γης απέναντι από τον αργεντίνικο νότο, στην οποία ζούσαν μόνο πιγκουίνοι, φώκιες και άλλα ζώα.

Ονειρικό νησί με πιγκουίνους βγαίνει στο σφυρί, ο ιδιοκτήτης δεν ξέρει πόσα να ζητήσει

Η οικογένεια του Harris στην οποία ανήκει το νησί απευθύνθηκε σε ένα γραφείο real estate, το οποίο με τη σειρά του σήκωσε τα χέρια ψηλά όσον αφορά την τιμή πώλησής του. Κι αυτό γιατί όπως συνηθίζεται, η αξία ενός κομματιού γης προκύπτει μετά από σύγκριση με αντίστοιχες περιπτώσεις. Και για το Πεμπλ δεν είχε προκύψει ποτέ κάτι ανάλογο. 

ΝΗΣΙ ΠΕΜΠΛ 3

Οι 400 λίρες του Dean αντιστοιχούν σήμερα σε ένα ποσό της τάξεως των €10.000, που είναι μάλλον μικρό αν αναλογιστεί κάποιος το αντικείμενο της πώλησης. Γι' αυτό και ο Harris προσπαθεί να βρει μια άκρη με οποιοδήποτε τρόπο, απευθυνόμενος σε μεσιτικά γραφεία. 

Πλέον, στο νησί που οι Αργεντίνοι αποκαλούν Πουέρτο Καλδερόν, υπάρχει ένα μικρό χωριό με κατοίκους απόγονους βρετανικών οικογενειών μαζί με κάποιους Χιλιανούς. 

ΝΗΣΙ ΠΕΜΠΛ 1

Το Πεμπλ ξεχωρίζει από τα υπόλοιπα νησιά του αρχιπελάγους καθώς παράγει αιολική ενέργεια που επαρκεί τόσο για το ίδιο όσο και για τις γειτονικές περιοχές. Πρόκειται για μία από τις πιο απομονωμένες περιοχές του κόσμου, σε πολύ κοντινή απόσταση τόσο από τη νότια Αμερική όσο και από την Ανταρκτική. Οπότε, αν επιθυμείς να βρεις ένα μέρος που θα χαλαρώνεις πλήρως, κάνει μια προσφορά στον Harris. Ποτέ δεν ξέρεις.

Οι πιο πρόσφατες Ειδήσεις

Διαβάστε πρώτοι τις Ειδήσεις για πολιτικές εξελίξεις, συνεντεύξεις διασήμων, συμβουλές για αντρική μόδα και συνταγές για φαγητό και πότο στο esquire.com.gr

ΜΗ ΧΑΣΕΙΣ

Ο Γιάννης Αντετοκούνμπο παντρεύεται μέσα στο καλοκαίρι

Όπως όλα δείχνουν, ο γάμος του Γιάννη και της Mariah θα γίνει στην Πύλο.

Η Αθήνα της αφρικανικής σκόνης κάνει κακό στο δέρμα μας, λέει πρόσφατη έρευνα

Έχουμε τη λίστα με τις 10 πόλεις που είναι οι χειρότερες για το δέρμα παγκοσμίως.

Γραφει Γιαννης Σπανος

Πώς η τεχνητή νοημοσύνη θα φέρει (κι άλλα) λεφτά στη Meta σύμφωνα με τον Mark Zuckerberg

Για να θερίσεις, θα πρέπει πρώτα να σπείρεις και αυτό κάνει στην παρούσα φάση.

Γραφει Παυλος Κρουστης