Κάποια απαραίτητα tips για το ιδανικό και ασφαλές road trip

Σε περίπτωση που ετοιμάζεις ένα ταξίδι- εμπειρία ζωής με το αυτοκίνητο, έχε κατά νου τα παρακάτω.

Esquire Team
Γράφει: Μπάμπης Δούκας 17 Σεπτεμβρίου 2019

Ανεξαρτήτως του αν είσαι ή όχι λάτρης του ταξιδιού, κάποια στιγμή στη ζωή σου θα γεννηθεί η ανάγκη να ζήσεις μία εμπειρία που θα θυμάσαι για πάντα. Το road trip είναι η μάλλον πιο εφικτή της κατηγορίας. Για να γίνει όμως και η πιο ασφαλής, οφείλεις αρχικά -τόσο εσύ όσο και ο οποιοσδήποτε άλλος οδηγός συμμετέχει- να ξεκινήσεις αφού έχεις ξεκουραστεί καλά και να έχεις κατά νου κάποιες συγκεκριμένες κατευθύνσεις, οποιαδήποτε κι αν είναι η πορεία σου. Ακολουθούν κάποια tips και συμβουλές για εσένα και το συνοδοιπόρο σου στο δρόμο.

1. Aς ξεκινήσουμε από τα πολύ βασικά: νερό. Φρόντισε να έχεις διαθέσιμα κάποια αποθέματα. Αν διατηρηθούν δροσερά, ακόμη καλύτερα. 

2. Μην ξεχάσεις να εξοπλιστείς με ένα μικρό kit πρώτων βοηθειών. Για ακόμη μεγαλύτερη ασφάλεια, βάλε τα φάρμακα σε επανασφραγιζόμενες πλαστικές σακούλες εντός αυτού και μην ξεχνάς να σφραγίζεις πάντοτε οποιοδήποτε μπουκάλι με υγρά με αυτοκόλλητη ταινία.

3. Σε περίπτωση που αποφασίσεις να έχεις μαζί σου φαγητό, επίλεξε να το μεταφέρεις σε πλαστικό ή γυάλινο τάπερ, ασφαλώς σφραγισμένο. 

4. Αν κατά τη διάρκεια του road trip σου γεννηθεί η ανάγκη να φας, χρησιμοποίησε κάποια καλάθια για να αποθηκεύσεις το φαγητό.

5. Tα κράκερ και τα μπισκότα είναι πολύ καλές και έξυπνες λύσεις για σνακ. Θα τα καταναλώσεις πιο άνετα αν τα αποθηκεύσεις σε τάπερ και όχι σε πλαστικές σακούλες. Συν το ότι δεν θα γεμίσει ψίχουλα το αυτοκίνητο.

6. Έχε μαζί σου κάποιες πλαστικές σακούλες απορριμάτων. Θα σε βοηθήσουν να συγκεντρώσεις όλα τα περιττά αντικείμενα και να τα τοποθετήσεις μαζί στον πλησιέστερο κάδο σκουπιδιών.

7. Από τα πιο χρήσιμα αντικείμενα που μπορείς να έχεις μαζί σου είναι τα μικρά ταξιδιωτικά μαξιλάρια. Θα διευκολύνουν την ξεκούρασή σου στο αυτοκίνητο, αν είσαι από τους τύπους που το συνηθίζουν.

8. Χαρτομάντιλα και υγρά μαντηλάκια κρίνονται απαραίτητα.

9. Βάλε όλα τα καλώδια που θα χρειαστείς (φορτιστές κλπ) στο ίδιο κουτί, ώστε να γνωρίζεις ανά πάσα στιγμή που βρίσκονται. Μην ξεχάσεις και ένα powerbank.

10. Για λόγους ασφαλείας, προμηθεύσου τόσο ένα GPS για το αυτοκίνητο αλλά και έναν παραδοσιακό χάρτη σε έντυπη μορφή. 

11. Κάποια συμπληρωματικά αντικείμενα: Αντηλιακό, lip balm (ενυδατικό χειλιών τύπου Liposan), μία ομπρέλα και ένα καπέλο.

Πλέον είσαι έτοιμος να ξεκινήσεις.


Δες ακόμη 5 road trips που αξίζει να γίνουν με μοτοσυκλέτα και γιατί η Ιαπωνία είναι η ιδανική χώρα για ταξίδι με το αυτοκίνητο.

Οι πιο πρόσφατες Ειδήσεις

Διαβάστε πρώτοι τις Ειδήσεις για πολιτικές εξελίξεις, συνεντεύξεις διασήμων, συμβουλές για αντρική μόδα και συνταγές για φαγητό και πότο στο esquire.com.gr

ΜΗ ΧΑΣΕΙΣ

Ο Γιάννης Αντετοκούνμπο παντρεύεται μέσα στο καλοκαίρι

Όπως όλα δείχνουν, ο γάμος του Γιάννη και της Mariah θα γίνει στην Πύλο.

Η Αθήνα της αφρικανικής σκόνης κάνει κακό στο δέρμα μας, λέει πρόσφατη έρευνα

Έχουμε τη λίστα με τις 10 πόλεις που είναι οι χειρότερες για το δέρμα παγκοσμίως.

Γραφει Γιαννης Σπανος

Πώς η τεχνητή νοημοσύνη θα φέρει (κι άλλα) λεφτά στη Meta σύμφωνα με τον Mark Zuckerberg

Για να θερίσεις, θα πρέπει πρώτα να σπείρεις και αυτό κάνει στην παρούσα φάση.

Γραφει Παυλος Κρουστης