Ένα μουσείο για μεθυσμένους ανοίγει στο Ζάγκρεμπ

Στην πρωτεύουσα της Κροατίας λειτουργεί ένας χώρος που φιλοξενεί τις πιο αλλοπρόσαλες ιστορίες μετά από ξέφρενα και αλκοολικά βράδια.

Γράφει: Μπάμπης Δούκας 13 Ιανουαρίου 2020

Μία πολύ δημοφιλής ρήση υποστηρίζει ότι όλες οι καλές ιστορίες ξεκινούν με ένα ποτό. Δύο φοιτητές και startuppers στο Ζάγκρεμπ ανέλαβαν να υλοποιήσουν την όλη πεποίθηση και έτσι η πρωτεύουσα της Κροατίας φιλοξενεί εδώ και λίγες εβδομάδες ένα μουσείο αφιερωμένο στην λίγο παραπάνω από το κανονικό κατανάλωση αλκοόλ και το hangover.

"Ένας φίλος μου μου είχε πει μία ιστορία για το πώς ξύπνησε πρόσφατα με ένα πετάλι ποδηλάτου στην τσέπη του, ύστερα από μία ξέφρενη βραδιά από την οποία δεν θυμόταν τίποτα. Όσο μου έλεγε την ιστορία, μου δημιουργήθηκε η ιδέα: Να φτιάξω ένα μέρος που θα φιλοξενεί αντικείμενα και εμπειρίες από τέτοιες βραδιές" αναφέρει ο δημιουργός του μουσείου Rino Dubokovic, ο οποίος μαζί με την φίλη του και φοιτήτρια γλυπτικής Roberta Mikelic δούλεψαν ένα εξάμηνο πάνω στο project. 

Ένα μουσείο για μεθυσμένους ανοίγει στο Ζάγκρεμπ

Από τι όμως μπορεί να αποτελείται ένα τέτοιου είδους μουσείο; Στα εκθέματα περιλαμβάνονται αντικείμενα που αναπάντεχα βρέθηκαν στα σπίτια και στις τσάντες ανθρώπων που ήπιαν λίγο -ή πολύ- παραπάνω το προηγούμενο βράδυ ενώ υπάρχουν ακόμη διαδραστικοί χώροι όπως το δωμάτιο όπου μπορεί να τσεκάρει κάποιος τα αντανακλαστικά του φορώντας "γυαλιά μπύρας". 

"Ξύπνησες ποτέ με απόλυτο hangover και οι φίλοι σου επιχείρησαν να σου υπενθυμίσουν όλα όσα έγιναν το προηγούμενο βράδυ; Μετά από αυτό, θέλησες να ξεχάσεις και πάλι τα πάντα; Δεν είσαι ο μόνος. Θα είμαστε πολύ χαρούμενοι να φιλοξενήσουμε και τις δικές σου εμπειρίες στο Μουσείο του Hangover και τις συλλογές μας. Εντελώς ανώνυμα ασφαλώς. Δεν χρειάζεται να γνωρίζουν όλοι τι συνέβη" αναφέρει η ανακοίνωση στην είσοδο του μουσείο αλλά και στο site του, καλώντας τον καθένα να συμβάλλει στη δράση του. 

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

A post shared by Museum of Hangovers (@hangoversmuseum) on

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

A post shared by Museum of Hangovers (@hangoversmuseum) on

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

A post shared by Museum of Hangovers (@hangoversmuseum) on

Πέρα από την ανάλαφρη πλευρά του θέματος, το Μουσείο του Hangover επικεντρώνεται και στους κινδύνους από την υπερβολική κατανάλωση αλκοόλ. Το εισιτήριο σε αυτό κοστίζει €4 και η είσοδος επιτρέπεται σε άτομα άνω των 13 ετών. 

Από: Esquire IT

Οι πιο πρόσφατες Ειδήσεις

Διαβάστε πρώτοι τις Ειδήσεις για πολιτικές εξελίξεις, συνεντεύξεις διασήμων, συμβουλές για αντρική μόδα και συνταγές για φαγητό και πότο στο esquire.com.gr

ΜΗ ΧΑΣΕΙΣ

Τι είναι τα αυτοκίνητα SDV;

Ό,τι πρέπει να ξέρεις για την επόμενη μέρα της αυτοκίνησης.

Γραφει TopGear

Ανθή Φακιδάρη, η 20χρονη Ελληνίδα που κάνει καριέρα στο μόντελινγκ

Η Ανθή Φακιδάρη έχει περπατήσει μεταξύ άλλων στις πασαρέλες των Chanel, Armani και Givenchy.

Νίκος Παππάς - Βαγγέλης Περρής, ένα ακόμη αχρείαστο beef

Όλα όσα έχουν συμβεί τις τελευταίες μέρες.

Το Dragon's Dogma 2 είναι απλά ένα από τα καλύτερα παιχνίδια του 2024

Δοκιμάσαμε το νέο action RPG της Capcom και σου μεταφέρουμε την εμπειρία μας.

Γραφει Παυλος Κρουστης

Πώς μπορείς να 'ξαναβαφτίσεις' το iPhone σου

Μέσα σε μόλις ένα λεπτό μπορείς να αλλάξεις όνομα στη συσκευή σου.

Γραφει Παυλος Κρουστης