Εδιμβούργο, ο πιο απροσδόκητα cool προορισμός του 2020

Όλοι οι λόγοι για τους οποίους η σκωτσέζικη πρωτεύουσα αξίζει το χρόνο σου.

Esquire Team
Γράφει: Μπάμπης Δούκας 05 Φεβρουαρίου 2020

Ζούμε σε μία περίοδο όπου η Αγγλία και το Λονδίνο περνούν τα δικά τους λόγω Brexit, κάτι που μοιραία επηρεάζει και τις ροές των ταξιδιωτών προς τα εκεί. Αν πάλι έχεις πάρει την απόφαση να κατευθυνθείς προς το Νησί, γιατί δεν κάνεις κάτι που όλο και περισσότεροι προτιμούν; Να επισκεφθείς μία από τις ομορφότερες πρωτεύουσες της Ευρώπης. Στη Σκωτία και το Εδιμβούργο λοιπόν θα διαπιστώσεις πως υπάρχουν πολλά περισσότερα από κάστρα, ουίσκι και μυστήριο.

Εδιμβούργο, ο πιο απροσδόκητα cool προορισμός του 2020

Τα αξιοθέατα

Το Βασιλικό Μίλι

Το Royal Mile είναι η διαδρομή που συνδέει κάποιους βασικούς δρόμους τη πόλης και κατά το παρελθόν συνέδεε το κάστρο με το παλάτι. Σε αυτό θα συναντήσεις pubs και μαγαζιά με σουβενίρ, μικρά μουσεία και hipster γωνιές, ενώ στο μέσο του βρίσκεται και ο επιβλητικός Καθεδρικός του St Giles.

Το Κάστρο του Εδιμβούργου 

Στην κορυφή της παλιάς πόλης και εκεί που καταλήγει το Βασιλικό Μίλι, υπάρχει το σήμα-κατατεθέν της πόλης. Πίσω από τις οχυρώσεις τους φιλοξενούνται τα πετράδια του Στέμματος, το Μουσείο Πολέμου και, ασφαλώς, τα Βασιλικά Διαμερίσματα. 

ΕΔΙΜΒΟΥΡΓΟ 2
ΕΔΙΜΒΟΥΡΓΟ 3
ΕΔΙΜΒΟΥΡΓΟ 4

Το κάθισμα του Αρθούρου

Στα ανατολικά της πόλης και στην κορυφή του Holyrood Park βρίσκεται ο ηφαιστειογενής λόφος, που είναι άρρηκτα συνδεδεμένος με το θρύλο του βασιλιά Αρθούρου. Η θέα είναι ασφαλώς μοναδική και καμία επίσκεψη στο Εδιμβούργο δεν μπορεί να είναι ολοκληρωμένη χωρίς μία βόλτα εκεί. 

Οι pubs

Bennets Bar

Υπηρετεί του θαμώνες του από το 1839 και σερβίρει μία τεράστια ποικιλία από ουίσκι που ξεπερνά τις 400 ετικέτες. Στο Bennets Bar μπορείς να βρεις ακόμη ενδιαφέρουσες μπύρες και παραδοσιακό σκωτσέζικο φαγητό. 

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

A post shared by Bennets Bar Edinburgh (@bennetsbar) on

The World's End

To εξωτερικό του αποτέλεσε μέρος του περίφημου Flodden Wall κατά τον 16ο αιώνα, που προστάτευε την πόλη από επιδρομές. Στο cozy εσωτερικό του, τα κλασικά σκωτσέζικα malts συνυπάρχουν με αρκετές επιλογές σε gin, ενώ φημίζεται και για τις περίφημες πίτες του, με must taste την Steak & Ale pie και το Haggis.

Τα αποστακτήρια

Holyrood Distillery 

Μόλις σε απόσταση 15' από το Royal Mile, υπάρχει το single malt distillery, που λειτουργεί από το 1925. Σε αυτό, εκτός από ουίσκι φτιάχνεται και gin. Τα διαδραστικά tours και οι εμπειρίες που περιλαμβάνονται στο εισιτήριο θα σου κινήσουν το ενδιαφέρον και θα γεμίσουν ευχάριστα το χρόνο σου. 

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

A post shared by Holyrood Distillery (@holyrooddistillery) on

Glenkinchie Distillery

Λίγο έξω από το Εδιμβούργο, συναντά κάποιος το αποστακτήριο που ίδρυσαν το 1825 οι John και George Rate, σε ένα ιστορικό κτίσμα βικτοριανής αρχιτεκτονικής. Μάλιστα, έχει υποστεί ανακαίνιση ανοίγοντας και πάλι τις πύλες του πριν λίγες εβδομάδες, με πολλές παροχές και το πιο ενδιαφέρον ίσως tour σε ολόκληρη την πόλη. 


Διάβασε ακόμη για το ίσως ομορφότερο road trip του πλανήτη, τους καλύτερους detox προορισμούς της Ασίας και πώς θα περάσεις 48 ώρες στη γαστρονομική πρωτεύουσα της Ευρώπης, Μπολόνια.

Οι πιο πρόσφατες Ειδήσεις

Διαβάστε πρώτοι τις Ειδήσεις για πολιτικές εξελίξεις, συνεντεύξεις διασήμων, συμβουλές για αντρική μόδα και συνταγές για φαγητό και πότο στο esquire.com.gr

ΜΗ ΧΑΣΕΙΣ

Η Sophia Bush έκανε coming out ως queer και πλέον 'μπορεί να αναπνεύσει'

Η Brook Davis του One Tree Hill μίλησε ανοιχτά για τη σεξουαλικότητά της σε πρόσφατη συνέντευξή της.

Γραφει Γεωργια Πρεζα

Τρομάξαμε με το πόσο κοστίζει το πασχαλινό τραπέζι φέτος

Άσε τα μαθηματικά, σου έχουμε τις απαντήσεις που ψάχνεις.

Γραφει Γιαννης Σπανος

Βρήκαμε το νέο μας είδωλο: Αμερικανός μεσήλικας έβγαλε 100.000 δολάρια παίζοντας Candy Crush

O Jay Simunovich είναι ο παγκόσμιος πρωταθλητής του παιχνιδιού - και της καρδιάς μας.

Γραφει Γιαννης Σπανος

Είναι ωραίο να σε γλείφει ο σκύλος σου, αλλά ίσως είναι επικίνδυνο

Να και κάτι που πραγματικά, δε μας απασχολούσε. Μέχρι σήμερα δηλαδή.

Γραφει Γιαννης Σπανος