Η απάντηση στο Κάπρι ονομάζεται Ίσκια

Μία μεσογειακή έκπληξη -αλλά και ένας covid-free προορισμός- πλέει στα ανοιχτά της Νάπολης.

Οι μισοί Ιταλοί συνηθίζουν να την αποκαλούν αντί-Κάπρι και οι άλλοι μισοί προτιμούν τον χαρακτηρισμό isola verde, δηλαδή το πράσινο νησί. Βρίσκεται εδώ και καιρό στη λίστα των ψαγμένων jet setters ταξιδιωτών αλλά και σε εκείνη των fans του ιαματικού τουρισμού. Η Ίσκια είναι ένα από τα ομορφότερα ιταλικά νησιά, στα ανοιχτά της Νάπολης και στη "σκιά" του πολύβοου και πολυδιαφημισμένου γειτονικού Κάπρι. Η ηφαιστειογενής μάζα στεριάς στο Τυρρηνικό Πέλαγος είναι ένας πραγματικός παράδεισος για τους λάτρεις της ηρεμίας, του σπα και της φύσης, χωρίς να στερείται κοσμοπολίτικου χαρακτήρα που όμως δεν αποκτά mainstream διαστάσεις. 

Η απάντηση στο Κάπρι ονομάζεται Ίσκια

Η Ίσκια φημίζεται επίσης για το χαλαρό beach life της, το ποιοτικό φαγητό (κυρίως τα λαχανικά και τα θαλασσινά της), τα φυσικά τζακούζι και τα λασπόλουτρα σε μικρές παραλίες αλλά και τη δυνατότητα περιπατητικού τουρισμού στα δεκάδες μονοπάτια των λόφων της.

Πού θα μείνεις 

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

A post shared by Mezzatorre Hotel & Thermal SPA (@mezzatorrehotel) on

Η πιο κομψή και πολυτελής επιλογή διαμονής είναι το μοναδικό 5* ξενοδοχείο του νησιού, το ιστορικό L’ Albergo della Regina Isabella, που μεταξύ άλλων έχει συνδεθεί με σπουδαία ονόματα του διεθνούς jet set που έχουν κατά καιρούς διαμείνει σε αυτό, όπως οι Elizabeth Taylor και Richard Burton, την εποχή που γυριζόταν η Κλεοπάτρα στο νησί. Μία ακόμη ιδιαίτερη πρόταση είναι το Mezzatore, που στεγάζεται σε έναν πύργο του 16ου αιώνα και έχει φανταστική θέα στον κόλπο της Νάπολης. 

Πού θα φας

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

A post shared by Daní Maison (@danimaison_ninodicostanzo) on

Τοπική σπεσιαλιτέ είναι το spaghetti alle vongole και μία από τις καλύτερες εκδοχές του θα δοκιμάσεις στο φημισμένο και ολίγον cult εστιατόριο/beach bar Dai Tu ή στο Da Cocò, με την υπέροχη θέα στο κάστρο Aragonese. Για κάτι αρκετά πιο εκλεπτυσμένο υπάρχει το βραβευμένο με 2 αστέρια Michelin Daní Maison, που θεωρείται το πιο δημοφιλές εστιατόριο του νησιού και σερβίρει πιάτα της δημιουργικής μεσογειακής κουζίνας. Στην Ίσκια, όπως και στη Νάπολη, φτιάχνουν και καταπληκτική πίτσα, με τα Il Pizzicotto, Sciué Sciué, La Capanna και Da Pasquale να διατηρούν την καλύτερη φήμη. 

Τι θα κάνεις/ Τι θα δεις

ΤΑΞΙΔΙ ΙΣΚΙΑ ΙΤΑΛΙΑ 2

ΤΑΞΙΔΙ ΙΣΚΙΑ ΙΤΑΛΙΑ 3
ΤΑΞΙΔΙ ΙΣΚΙΑ ΙΤΑΛΙΑ 4
ΤΑΞΙΔΙ ΙΣΚΙΑ ΙΤΑΛΙΑ 5

Ένα από τα πιο χαρακτηριστικά αξιοθέατα του νησιού είναι το κάστρο Aragonese που χτίστηκε το 474 π.Χ, σε έναν λόφο κοντά στο νησί (ενώνεται μέσω γέφυρας με αυτό). Στους κήπους La Mortella θα δεις δεκάδες εξωτικά φυτά από κάθε γωνιά του πλανήτη ενώ είναι δεδομένο πως θα περπατήσεις με τις ώρες στα ατελείωτα σοκάκια. Το Sant'Angelo είναι από τα ομορφότερα παραθαλάσσια χωριουδάκια της Ίσκια και συγκεντρώνει το ενδιαφέρον των περισσότερων τουριστών. Από το λιμάνι του, ξεκινά και το θαλάσσιο ταξί με προορισμό την παραλία Sorgeto, με τις φυσικές θερμές πηγές. Η Ίσκια τυγχάνει να φιλοξενεί και κάποια εξαιρετικά οινοποιεία και αμπελώνες, που φτιάχνουν κρασιά από τις ποικιλίες Forastera και Biancolella, από αμπέλια που προέρχονται από τους αρχαίους Έλληνες. Μία βόλτα από τα Casa d'Ambra, Giardini Arimei και Pietratorcia είναι σχεδόν επιβεβλημένη για κάθε πραγματικό wine lover.


Διάβασε ακόμη για το νησί με τα μεγάλα καπνιστά ουίσκι Islay, την ευρωπαϊκή πρωτεύουσα με τα ακριβότερα Airbnb, το απροσδόκητα cool Εδιμβούργο και τα ξενοδοχεία στα οποία αξίζει να πας ακόμη και μόνος.

Οι πιο πρόσφατες Ειδήσεις

Διαβάστε πρώτοι τις Ειδήσεις για πολιτικές εξελίξεις, συνεντεύξεις διασήμων, συμβουλές για αντρική μόδα και συνταγές για φαγητό και πότο στο esquire.com.gr

ΜΗ ΧΑΣΕΙΣ

Διαγωνισμός | Κέρδισε μία διπλή πρόσκληση για την Avant Premiere του The Fall Guy

20 τυχεροί-ες θα κερδίσουν από μία διπλή πρόσκληση για την πρεμιέρα του The Fall Guy με τον Ryan Gosling.

Αυτό το παράξενο βιντεοπαιχνίδι θυμίζει ταινία του Wes Anderson

Ονομάζεται Harold Halibut και χρειάστηκαν περισσότερα από δέκα χρόνια για τη δημιουργία του.

Γραφει Παυλος Κρουστης

Μήπως τόσο καιρό βουρτσίζεις τα δόντια σου με λάθος τρόπο;

Στο TikTok λένε πως πρέπει να κάνεις κάτι που, τουλάχιστον εμείς δε σκεφτήκαμε ποτέ.

Γραφει Γιαννης Σπανος

Πόσους φίλους χρειαζόμαστε για να είμαστε ευτυχισμένοι, σύμφωνα με το Harvard

Ναι, οι κοινωνικές σχέσεις αποτελούν βασικό παράγοντα για την ευτυχία και την ευημερία.

Γραφει Γιαννης Σπανος