Οι πιο επιθυμητοί ταξιδιωτικοί προορισμοί μετά το lockdown

Οι χρήστες του Booking κατέληξαν στο πού θέλουν να ταξιδέψουν μετά την καραντίνα.

Για περισσότερους από 2 μήνες, η πλειοψηφία του πλανήτη αναγκάστηκε να βιώσει μία πολύ διαφορετική πραγματικότητα, ως φυσική απόρροια των συνεπειών της πανδημίας του κορονοϊού. Πλέον, η μία μετά την άλλη οι χώρες εγκαταλείπουν το καθεστώς του lockdown και περνούν στη νέα κανονικότητα, με πολλές από τις δραστηριότητες και τις βιομηχανίες που είχαν "παγώσει" να ενεργοποιούνται και πάλι και να προσπαθούν, όπως όλοι, να προσαρμοστούν και να λειτουργήσουν αποδοτικά υπό τις καινούριες συνθήκες. 

Ο ταξιδιωτικός χώρος ήταν ένας από τους κλάδους που δέχτηκαν ένα πανίσχυρο πλήγμα. Πια, όλο και περισσότερα κράτη, όπως ακριβώς και η χώρα μας, ανοίγουν τα σύνορά τους για επισκέπτες, με όλους να ευελπιστούν πως σύντομα θα μπορούμε να ταξιδεύουμε ξανά, σε ένα πλαίσιο απόλυτης ασφάλειας.

Με δεδομένα όλα αυτά, το Booking.com, η δημοφιλής πλατφόρμα εύρεσης καταλυμάτων, διεξήγαγε μία έρευνα μεταξύ εκατομμυρίων χρηστών του, θέτοντάς τους το απλό ερώτημα: Ποιος είναι ο προορισμός που ανυπομονούν να επισκεφθούν περισσότερο. 

Οι πιο επιθυμητοί ταξιδιωτικοί προορισμοί μετά το lockdown
ΡΙΟ ΝΤΕ ΤΖΑΝΕΙΡΟ
ΦΛΟΡΙΝΤΑ

Με βάση τις προτιμήσεις των χρηστών του Booking, ο πιο επιθυμητός προορισμός είναι το Μπαλί, στην Ινδονησία, με την Ανδαλουσία στην Ισπανία και την Φλόριντα των ΗΠΑ να ακολουθούν. Η πρώτη πεντάδα συμπληρώνεται από τους διαχρονικούς και all-year-round προορισμούς, Λονδίνο και Παρίσι. Στην πρώτη δεκάδα βρίσκονται ακόμη το Ντουμπάι, η Νέα Υόρκη, η Λισαβόνα, το Ρίο ντε Τζανέιρο και η Μπανγκόκ. Ασφαλώς, προκαλεί ερωτηματικά η απουσία της Ελλάδας από τους εν λόγω προορισμούς, ειδικά από τη στιγμή που αρκετά διεθνή μέσα την παρουσιάζουν ως το καλοκαιρινό place-to-be, μετά την πανδημία.


Διάβασε ακόμη για το ελληνικό νησί των ονειροπόλων σύμφωνα με την Guardian, το πραγματικό διαμάντι του Ιονίου, την πεντανόστιμη Τήνο του Ευριπίδη Αποστολίδη, την μυθική Ιθάκη και τη Λευκάδα που είναι (και) οι παραλίες της.

Οι πιο πρόσφατες Ειδήσεις

Διαβάστε πρώτοι τις Ειδήσεις για πολιτικές εξελίξεις, συνεντεύξεις διασήμων, συμβουλές για αντρική μόδα και συνταγές για φαγητό και πότο στο esquire.com.gr

ΜΗ ΧΑΣΕΙΣ

Η Monica Bellucci καθηλώνει με την ομορφιά της στα 59 της χρόνια

Η νέα φωτογράφιση μάς θυμίζει γιατί το όνομα της είναι ταυτισμένο με την ιδανική γυναίκα.

Τι είναι πάλι αυτό το Bitcoin halving και πώς θα το επηρεάσει;

Το επόμενο halving είναι προ των πυλών και εντός διαβάζεις όλα όσα πρέπει να ξέρεις για αυτό.

Γραφει Παυλος Κρουστης

Όσα είπε ο Αλέξανδρος Αντωνόπουλος για τη 'δύσκολη' σχέση του με τον Αλέξη Μινωτή

O δημοφιλής ηθοποιός βρέθηκε τα μεσάνυχτα της Πέμπτης στο πλατό του Ενώπιος Ενωπίω.

Η συγκλονιστική φωτογραφία που πήρε το πρώτο βραβείο του World Press Photo

Η φωτογραφία ανήκει στον φωτορεπόρτερ του Reuters Mohammed Salem και συνοψίζει το δράμα των Παλαιστίνιων.