Πώς βγάζουν χρήματα οι influencers του TikTok

Αν βγάλουμε εκτός πλάνου το θέμα χορηγούμενες διαφημίσεις και συνεργασίες με εταιρείες.

Κάποιοι θεωρούν αφελείς όσους πιστεύουν ότι στο ξεκίνημά τους στο TikTok θα καταφέρουν να βγάλουν χρήματα από αυτό, όμως δεν έχουν δίκιο. Αν τώρα άρχισες να ασχολείσαι περισσότερο με την πλατφόρμα, ίσως να έχεις ήδη ακούσει ότι μία προσοδοφόρα κίνηση είναι τα TikTok codes, που θυμίζουν αυτούς που χρησιμοποιούν εταιρείες delivery. Ουσιαστικά πρόκειται για ένα επιπρόσθετο κίνητρο στους χρήστες να πολλαπλασιάσουν με τον τρόπο τους το κοινό που χρησιμοποιεί το εν λόγω κοινωνικό δίκτυο. 

Τι είναι τα TikTok codes

Είναι κάτι σαν κωδικοί που "προσκαλούν" νέους χρήστες στην πλατφόρμα με εφαλτήριο την ίδια. Αν οι νέοι συνδρομητές δημιουργήσουν λογαριασμό στο TikTok χρησιμοποιώντας τον κωδικό που θα τους στείλεις, εσύ βγάζεις χρήματα. Το ποσό ξεκινάει από μία απλή βάση και αυξάνεται όσο περνούν οι μέρες και οι χρήστες που τους σύστησες την πλατφόρμα, παραμένουν ενεργοί. Μετά τις δέκα ημέρες, το ποσό γίνεται πιο "συγκεκριμένο". Εν ολίγοις, σε περίπτωση που έχεις πολλούς ακολούθους π.χ στο Instagram, τους προσκαλέσεις να γίνουν μέλη στο TikTok και αυτοί συνεχίσουν να το χρησιμοποιούν μετά τις 10 ημέρες, αυτό μεταφράζεται σε περίπου 12,34 ευρώ (σε τιμές Μεξικού, ενδέχεται από χώρα σε χώρα το ποσό να διαφέρει). Δεν τα είχες και χθες, επομένως, δεν είναι καθόλου άσχημο, σωστά;

Πώς ενεργοποιείς τα TikTok codes

Στο TikTok, στην κορυφή επιλέγεις το δεύτερο εικονίδιο από αριστερά προς τα δεξιά, εκείνο που μοιάζει με κέρμα. Θα εμφανιστεί μια σελίδα. Στο κάτω μέρος θα σου ζητήσει να μοιραστείς τον κωδικό σου για να βγἀλεις χρήματα. Το επιλέγεις και θα εμφανιστεί ένας κωδικός με οδηγίες και λεπτομέρειες για το πώς λειτουργεί το σύστημα. Αυτό μπορεί να κοινοποιηθεί μέσω διαφορετικών πλατφορμών όπως το WhatsApp ή το Facebook.

Η εφαρμογή επίσης, επιτρέπει να στέλνεις γρήγορες προσκλήσεις για να είναι πιο εύκολη η διαδικασία. Ομοίως, θα εμφανιστεί μια λίστα με τους χρήστες που έχουν ήδη λάβει πρόσκληση. 

Πώς καταβάλλονται τα χρήματα από το TikTok 

Η πληρωμή για τους κωδικούς TikTok πραγματοποιείται μέσω κατάθεσης σε λογαριασμό που έχεις συνδέσει με την εφαρμογή. Μόλις βγάλεις τα πρώτα σου χρήματα, θα εμφανιστούν στη σελίδα των ρυθμίσεων που προαναφέραμε.

Για ανάληψη χρημάτων, το TikTok ζητά να συνδέσεις έναν τραπεζικό λογαριασμό ή PayPal έτσι ώστε να μπορεί να σας τα μεταφέρει και να μπορείς να τα πάρεις χωρίς κανένα πρόβλημα. Όταν φτάσεις ωστόσο ένα όριο που αναγράφεται στις ρυθμίσεις, δε θα μπορείς να το κάνεις, οπότε καλύτερα τσέκαρέ το εξαρχής.

Εννοείται ότι αυτός δεν είναι ο μοναδικός τρόπος για να βγάλει κανείς χρήματα μέσω του TikTok και ίσως ούτε ο πιο συμφέρων, αφού οι συμφωνίες με εταιρείες και χορηγούμενες διαφημίσεις είναι σαφέστατα πιο επικερδείς. Ειδικά αν ξέρεις να μανατζάρεις καλά τον εαυτό σου και να θέτεις ρεαλιστικούς στόχους.

 

Οι πιο πρόσφατες Ειδήσεις

Διαβάστε πρώτοι τις Ειδήσεις για πολιτικές εξελίξεις, συνεντεύξεις διασήμων, συμβουλές για αντρική μόδα και συνταγές για φαγητό και πότο στο esquire.com.gr

ΜΗ ΧΑΣΕΙΣ

Τι πρέπει να κάνεις για να έχεις τύχη στη ζωή σου, σύμφωνα με το TikTok

Παραδόξως, κάποιες από αυτές τις συμβουλές παύλα πρακτικές, βγάζουν νόημα.

Γραφει Γιαννης Σπανος

Τι σχέση έχει ο Tony Soprano με τον LeBron James

O James Gandolfini είχε υποδυθεί ξανά τον θρυλικό ήρωα σε ένα μικρό βίντεο που έχει όλες τις απαντήσεις.

Γραφει Παυλος Κρουστης