Διαγράφοντας μια για πάντα το Twitter account

Ή αλλιώς "Πώς να διαγράψω τον λογαριασμό μου στο Twitter" οριστικά και αμετάκλητα.

Γράφει: Ραφαέλλα Ράλλη 28 Απριλίου 2022

Είτε επειδή έχει κουραστεί από την παραπληροφόρηση, τις ρητορικές μίσους και τα trolls είτε εξαιτίας του νέου του "αφεντικού" βλ. Elon Musk δεν είμαστε λίγοι εκείνοι που φλερτάρουμε σοβαρά με την ιδέα της διαγραφής του λογαριασμού μας στο Twitter. Σε περίπτωση που ανήκεις σε αυτήν την κατηγορία, δες τι πρέπει να κάνεις -από υπολογιστή και κινητό/tablet- αν εν τέλει αποφασίσεις να ξεφορτωθείς μια για πάντα το προφίλ σου. 

Προτού ξεκινήσουμε, πρέπει να διευκρινιστεί το εξής: Το Twitter δεν έχει τη δυνατότητα άμεσης διαγραφής ενός λογαριασμού. Αρχικά τον απενεργοποιούμε και μετά από λίγες ημέρες ο λογαριασμός θα διαγράφεται οριστικά. Απλώς, με την απενεργοποίησή του, το προφίλ δεν είναι διαθέσιμο, άρα ούτε το περιεχόμενό του είναι ορατό.

Διαγραφή από browser 

Για να διαγράψεις το λογαριασμό σου στο Twitter από το πρόγραμμα περιήγησης, το πρώτο πράγμα που πρέπει να κάνεις είναι να μεταβείς στον ιστότοπο του Twitter και να συνδεθείς. Στον αριστερό πίνακα, κάνεις κλικ στην ενότητα "Περισσότερες επιλογές" και από εκεί επιλέγεις "Ρυθμίσεις και απόρρητο" που εμφανίζεται με το λογότυπο ενός τροχού.

Στις Ρυθμίσεις, αναζητάς την ενότητα "Ο λογαριασμός σας" και εκεί θα πρέπει να εμφανίζεται η επιλογή "Απενεργοποίηση του λογαριασμού σας", συνοδευόμενη από μία ραγισμένη καρδιά. Εδώ το Twitter παρέχει βασικές πληροφορίες για το τι θα συμβεί όταν απενεργοποιηθεί ο λογαριασμός σου. Εάν είσαι σίγουρος, επιλέγεις "απενεργοποίηση".

>Διάβασε ακόμη: Το Twitter στην εποχή του Elon Musk

Μόλις συμβεί αυτό, ο λογαριασμός σου θα κλείσει και θα είναι ανενεργός. Για να εξαφανιστεί από προσώπου γης, αρκεί να μην εισέλθεις στο προφίλ σου για 30 ημέρες. Εάν συνδεθείς ξανά, ο λογαριασμός θα ενεργοποιηθεί εκ νέου.

Διαγραφή από την εφαρμογή 

Για να διαγράψεις τον λογαριασμό σου στο Twitter από την εφαρμογή, μπαίνεις αρχικά στο προφίλ, επιλέγεις το πλευρικό μενού σύροντας το δάχτυλό σου από την αριστερή άκρη προς τα δεξιά. Επιλέγεις "Ρυθμίσεις και απόρρητο" και στη νέα σελίδα κάνεις κλικ στο "Ο λογαριασμός σας".

Εντός αναζητάς την επιλογή "Απενεργοποίηση λογαριασμού", η οποία εμφανίζεται δίπλα στο λογότυπο με τη σπασμένη καρδιά. Επιλέγεις "Απενεργοποίηση" και ομοίως, πρέπει να περάσουν 30 ημέρες χωρίς να εισέλθεις στο λογαριασμό για να διαγραφεί οριστικά.

Απενεργοποιημένος λογαριασμός

Υπενθυμίζω για δεύτερη φορά ότι προτού διαγραφεί, ο λογαριασμός απλώς θα απενεργοποιηθεί και πρέπει να έχεις κατά νου τα εξής:

-Αν αλλάξεις γνώμη μετά από το χρονικό περιθώριο των 30 ημερών, δε θα μπορέσεις να ανακτήσεις το λογαριασμό σου. 

-Σε περίπτωση που συμβεί κάτι τέτοιο, δε θα μπορέσεις στο νέο λογαριασμό που θα δημιουργήσεις αν το μετανιώσεις, να χρησιμοποιήσεις το ίδιο username ή email για να κάνεις register. Συνεπώς, αν θέλεις να αφήσεις ανοιχτό το ενδεχόμενο, προτού απενεργοποιήσεις αυτόν που έχεις άλλαξε username.

-Αν έχεις σημαντικά δεδομένα, κατέβασέ τα πριν από την απενεργοποίηση.

-Ορισμένα tweets ενδέχεται να εμφανίζονται στην αναζήτηση της Google, αλλά όχι στον ιστότοπο.

Ακολούθησε το Esquire στο Facebook, το Twitter και το Instagram.

 

Οι πιο πρόσφατες Ειδήσεις

Διαβάστε πρώτοι τις Ειδήσεις για πολιτικές εξελίξεις, συνεντεύξεις διασήμων, συμβουλές για αντρική μόδα και συνταγές για φαγητό και πότο στο esquire.com.gr

ΜΗ ΧΑΣΕΙΣ

H Lamborghini και οι 'ήρωες των καλωδίων' στην Ουκρανία

Το προσωπικό της Leoni κάνει τεράστιες θυσίες για να συνεχίσει να κινείται η παραγωγική διαδικασία.

Γραφει TopGear

Πώς οι μπαταρίες των ηλεκτρικών αυτοκινήτων αποκτούν δεύτερη ζωή

Πώς οι μπαταρίες των ηλεκτρικών αυτοκινήτων θα αποκτήσουν δεύτερη ζωή -ίσως και στο σπίτι σου- και δεν θα καταλήξουν σε κάποια χωματερή.

Γραφει TopGear

Η αγάπη του Σταύρου Ξαρχάκου για τη μουσική δεν έχει όρια

Ο Σταύρος Ξαρχάκος συγκινεί καθώς διήθυνε παιδιά που έπαιζαν μουσική σε ταβερνάκι της Σύρου.

H πολυτελής έπαυλη του Bruce Willis στα Turks & Caicos

Πού αποφάσισε να επενδύσει την περιουσία του o Bruce Willis, λίγο μετά την απόσυρσή του.

H BMW M4 GT4 συζητιέται πολύ, δικαίως

Οι εικόνες του νέου αγωνιστικού της BMW "κόβουν την ανάσα".

Γραφει TopGear