Διαγράφοντας μια για πάντα το Twitter account

Ή αλλιώς "Πώς να διαγράψω τον λογαριασμό μου στο Twitter" οριστικά και αμετάκλητα.

Είτε επειδή έχει κουραστεί από την παραπληροφόρηση, τις ρητορικές μίσους και τα trolls είτε εξαιτίας του νέου του "αφεντικού" βλ. Elon Musk δεν είμαστε λίγοι εκείνοι που φλερτάρουμε σοβαρά με την ιδέα της διαγραφής του λογαριασμού μας στο Twitter. Σε περίπτωση που ανήκεις σε αυτήν την κατηγορία, δες τι πρέπει να κάνεις -από υπολογιστή και κινητό/tablet- αν εν τέλει αποφασίσεις να ξεφορτωθείς μια για πάντα το προφίλ σου. 

Προτού ξεκινήσουμε, πρέπει να διευκρινιστεί το εξής: Το Twitter δεν έχει τη δυνατότητα άμεσης διαγραφής ενός λογαριασμού. Αρχικά τον απενεργοποιούμε και μετά από λίγες ημέρες ο λογαριασμός θα διαγράφεται οριστικά. Απλώς, με την απενεργοποίησή του, το προφίλ δεν είναι διαθέσιμο, άρα ούτε το περιεχόμενό του είναι ορατό.

Διαγραφή από browser 

Για να διαγράψεις το λογαριασμό σου στο Twitter από το πρόγραμμα περιήγησης, το πρώτο πράγμα που πρέπει να κάνεις είναι να μεταβείς στον ιστότοπο του Twitter και να συνδεθείς. Στον αριστερό πίνακα, κάνεις κλικ στην ενότητα "Περισσότερες επιλογές" και από εκεί επιλέγεις "Ρυθμίσεις και απόρρητο" που εμφανίζεται με το λογότυπο ενός τροχού.

Στις Ρυθμίσεις, αναζητάς την ενότητα "Ο λογαριασμός σας" και εκεί θα πρέπει να εμφανίζεται η επιλογή "Απενεργοποίηση του λογαριασμού σας", συνοδευόμενη από μία ραγισμένη καρδιά. Εδώ το Twitter παρέχει βασικές πληροφορίες για το τι θα συμβεί όταν απενεργοποιηθεί ο λογαριασμός σου. Εάν είσαι σίγουρος, επιλέγεις "απενεργοποίηση".

>Διάβασε ακόμη: Το Twitter στην εποχή του Elon Musk

Μόλις συμβεί αυτό, ο λογαριασμός σου θα κλείσει και θα είναι ανενεργός. Για να εξαφανιστεί από προσώπου γης, αρκεί να μην εισέλθεις στο προφίλ σου για 30 ημέρες. Εάν συνδεθείς ξανά, ο λογαριασμός θα ενεργοποιηθεί εκ νέου.

Διαγραφή από την εφαρμογή 

Για να διαγράψεις τον λογαριασμό σου στο Twitter από την εφαρμογή, μπαίνεις αρχικά στο προφίλ, επιλέγεις το πλευρικό μενού σύροντας το δάχτυλό σου από την αριστερή άκρη προς τα δεξιά. Επιλέγεις "Ρυθμίσεις και απόρρητο" και στη νέα σελίδα κάνεις κλικ στο "Ο λογαριασμός σας".

Εντός αναζητάς την επιλογή "Απενεργοποίηση λογαριασμού", η οποία εμφανίζεται δίπλα στο λογότυπο με τη σπασμένη καρδιά. Επιλέγεις "Απενεργοποίηση" και ομοίως, πρέπει να περάσουν 30 ημέρες χωρίς να εισέλθεις στο λογαριασμό για να διαγραφεί οριστικά.

Απενεργοποιημένος λογαριασμός

Υπενθυμίζω για δεύτερη φορά ότι προτού διαγραφεί, ο λογαριασμός απλώς θα απενεργοποιηθεί και πρέπει να έχεις κατά νου τα εξής:

-Αν αλλάξεις γνώμη μετά από το χρονικό περιθώριο των 30 ημερών, δε θα μπορέσεις να ανακτήσεις το λογαριασμό σου. 

-Σε περίπτωση που συμβεί κάτι τέτοιο, δε θα μπορέσεις στο νέο λογαριασμό που θα δημιουργήσεις αν το μετανιώσεις, να χρησιμοποιήσεις το ίδιο username ή email για να κάνεις register. Συνεπώς, αν θέλεις να αφήσεις ανοιχτό το ενδεχόμενο, προτού απενεργοποιήσεις αυτόν που έχεις άλλαξε username.

-Αν έχεις σημαντικά δεδομένα, κατέβασέ τα πριν από την απενεργοποίηση.

-Ορισμένα tweets ενδέχεται να εμφανίζονται στην αναζήτηση της Google, αλλά όχι στον ιστότοπο.

Ακολούθησε το Esquire στο Facebook, το Twitter και το Instagram.

 

Οι πιο πρόσφατες Ειδήσεις

Διαβάστε πρώτοι τις Ειδήσεις για πολιτικές εξελίξεις, συνεντεύξεις διασήμων, συμβουλές για αντρική μόδα και συνταγές για φαγητό και πότο στο esquire.com.gr

ΜΗ ΧΑΣΕΙΣ

Τα Apple Vision Pro και το ενδεχόμενο να αλλάξουν την τεχνολογία για πάντα

Η νέα καινοτομία της Apple ονομάζεται Vision Pro και -σίγουρα- θα σε ενθουσιάσει.

Γραφει Νικη Κοντομηνα

Όταν ο Leonardo DiCaprio έφαγε 'άκυρο' από τη Gwyneth Paltrow

Leonardo DiCaprio και Gwyneth Paltrow ήταν "κατά το ήμισυ" τελειωμένη υπόθεση, εκείνος ήθελε τουλάχιστον.

Γραφει Νικη Κοντομηνα

Κάποιοι λόγοι για τους οποίους δε βρίσκεις σύντροφο

Μία καλή κουβέντα με τον εαυτό σου και τις ανάγκες σου, είναι μία καλή αρχή.

Γραφει Πωλινα Φραγκου

Απλές και ήπιες ασκήσεις για να ξαναβρείς τη φόρμα σου

Όσα ξέρει περί body reconditioning ο personal trainer που μεταμόρφωσε τη Lily James σε Pamela Anderson.

Γραφει Γιαννης Σπανος

Cardio ασκήσεις για να κάψεις λίπος

Ασκήσεις γυμναστικής που μπορείς να κάνεις στο σπίτι και θα σε βοηθήσουν να απαλλαγείς τόσο από το λίπος όσο και από το stress.

Γραφει Τιμος Σαλαμες