Η Meta έβγαλε χρήματα από το μίσος

Η λέξη groomer χρησιμοποείται για την πρόκληση μίσους εναντίον των LGBTQIA+ ατόμων και η Meta αποτυγχάνει να την περιορίσει στο Facebook.

Το μη-κυβερνητικό παρατηρητήριο Media Matters πρόσφατα ταυτοποίησε πάνω από 150 διαφημίσεις που τρέχουν στο Facebook, μαμά-εταιρεία του οποίου είναι η Meta, στις οποίες χρησιμοποιείται ρητορική μίσους με όχημα τη λέξη groomer, που υπονοεί ότι τα LGBTQIA+ άτομα εκμαυλίζουν παιδιά.

Η γενεαλογία της ρητορικής περί groomer

Αυτή η αβάσιμη ρητορική περί τάχα μου επικινδυνότητας των LGBTQIA+ ατόμων για το κοινωνικό σύνολο άρχισε να αναπτύσσεται στη δημόσια διαβούλευση ως τμήμα εκείνης που χρησιμοποιείται για τη θέσπιση συντηρητικής νομοθεσίας που π.χ. αρνείται στα transgender παιδιά την πρόσβαση σε ιατροφαρμακευτική περίθαλψη που επιβεβαιώνει το φύλο τους ή τη συμμετοχή τους στα σχολικά αθλήματα.

Κάποιοι "αντι-γκέι" εξτρεμιστές έχουν κολλήσει την ταμπέλα στα ενήλικα LGBTQIA+ άτομα και σε όσα τα υποστηρίζουν ότι είναι groomers, κάτι που, γενεαλογικά, γειτνιάζει με μία ριζωμένη σε κάποιους αντίληψη μίσους που θέλει τα LGBTQIA+ άτομα να εκμεταλλεύονται (σεξουαλικά) τα παιδιά. Μάλιστα, η ίδια η λέξη groomer παρουσιάζει σταθερή ανοδική τάση στα trends του Google, από το 2014 μέχρι σήμερα.

> Διάβασε ακόμα: Η Kim Petras και η επινόηση της slut pop

Αυτή η διάχυση της ρητορικής περί LGBTQIA+ groomers, λοιπόν, δεν είναι να απορεί κανείς που πέρασε και στις διαφημίσεις που ανεβάζουν στα social media οι ακροδεξιοί εξτρεμιστές.

Πάνω από 1 εκατομμύριο impressions

Ένα το κρατούμενο: Η επίσημη πολιτική της Meta απαγορεύει τη ρητορική μίσους στις πλατφόρμες της και, όπως είδαμε, η συγκεκριμένη λέξη αποτελεί ξεκάθαρα μία μορφή hate speach. Συνεπώς, κάθε χρήση της παραβιάζει τους κανόνες της πλατφόρμας.

Παρόλα αυτά, πάνω από 150 διαφημίσεις που τη χρησιμοποιούν έκαναν την εμφάνισή τους στις πλατφόρμες της Meta και, μετά την "κρούση" της Media Matters, απέτυχε να κατεβάσει σχεδόν 100 από αυτές, παρότι έχει ξεκάθαρα δηλώσει ότι η ρητορική περί groomer παραβιάζει την πολιτική της.

> Διάβασε ακόμα: Τι ακριβώς σημαίνει να είσαι non-binary

Να σημειωθεί, τέλος, ότι στη μέση μπαίνει ο παράγοντας "κέρδος" υπέρ της Meta, καθώς οι διαφημίσεις που χρησιμοποιούν τον όρο groomer υπολογίζεται ότι μετρούν πάνω από 1 εκατομμύριο impressions, κάτι που αναλογεί σε μερικές χιλιάδες δολάρια.

 

Ακολούθησε το Esquire στο Facebook, το Twitter και το Instagram.

 

 

Οι πιο πρόσφατες Ειδήσεις

Διαβάστε πρώτοι τις Ειδήσεις για πολιτικές εξελίξεις, συνεντεύξεις διασήμων, συμβουλές για αντρική μόδα και συνταγές για φαγητό και πότο στο esquire.com.gr

ΜΗ ΧΑΣΕΙΣ

Αποχώρηση 'βόμβα' του Adrian Newey από τη Red Bull

Σε κατάσταση αποσύνθεσης βρίσκεται η Red Bull καθώς όπως όλα δείχνουν ο Adrian Newey έχει ήδη αποφασίσει να αποχωρήσει στο τέλος της τρέχουσας περιόδου.

Γραφει TopGear

Προπόνηση για μεγαλύτερη και καλύτερη ζωή

Επιστήμονες κατέληξαν στη μακροβιοτική προπόνηση που θα ωφελήσει τόσο την ποιότητα όσο και τη διάρκεια της ζωής σου.

Γραφει Γιαννης Σπανος

Μια φορά κι έναν καιρό, ο κόσμος μας δημιουργήθηκε

Όσα πρέπει να γνωρίζεις για τον γερμανό μαθηματικό και αστρονόμο Johannes Kepler, που διατύπωσε τη σχετική θεωρία.

Γραφει Παυλος Κρουστης

Μια ματιά στην ολοκαίνουργια και άκρως εντυπωσιακή Porsche Cayenne GTS

Η Porsche συμπληρώνει τη σειρά μοντέλων της Cayenne, η οποία ανανεώθηκε ριζικά το 2023, με τα νέα, ασύγκριτα δυναμικά μοντέλα GTS.

Οι Pet Shop Boys βρίσκουν 'απογοητευτική' τη μουσική της Taylor Swift

O Neil Tennant είπε αυτό που σκεφτόμαστε κι εμείς, καιρό τώρα.

Η Sophia Bush έκανε coming out ως queer και πλέον 'μπορεί να αναπνεύσει'

Η Brook Davis του One Tree Hill μίλησε ανοιχτά για τη σεξουαλικότητά της σε πρόσφατη συνέντευξή της.

Γραφει Γεωργια Πρεζα