Τα πιο λειτουργικά AI chatbots για το 2023

2023, η χρονιά που η διαλογική τεχνητή νοημοσύνη έγινε mainstream.

Γράφει: Γιάννης Σπανός 29 Δεκεμβρίου 2023

Τα chatbots AI υπήρχαν εδώ και χρόνια, αλλά κατά κύριο λόγο όλοι γελούσαμε με τις απαντήσεις που έδιναν. Μέχρι που στα τέλη του 2022 εμφανίστηκε το ChatGPT και άλλαξε τα πάντα γύρω από τη δημοτικότητά τους. Και πλέον κανείς δε γελά, αφού όλοι βλέπουμε τους "κινδύνους" που η τεχνητή νοημοσύνη μπορεί να φέρει στα εργασιακά. Η δημοτικότητα του μεγάλου γλωσσικού μοντέλου του OpenAI τράβηξε την προσοχή του κόσμου, και τώρα η πλειοψηφία παίρνει στα σοβαρά τα AI chatbots. Τεχνολογικοί γίγαντες όπως η Microsoft και η Google αφιερώνουν τεράστιο ποσό προσπάθειας και πόρων στη γεννητική AI, εισάγοντας chatbots στις μηχανές αναζήτησης και στα εργαλεία παραγωγικότητας. 

Το ChatGPT ξεχωρίζει για την ακρίβειά του, αλλά όπως όλα τα chatbots, εξακολουθεί να έχει"παραισθήσεις" και φυσικά να μη γνωρίζει πολλά πράγματα που συνέβησαν μετά το 2021. Εμείς από την πλευρά μας, εντοπίσαμε τα 5 καλύτερα AI chatbots  που κυκλοφορούν εκεί έξω και... έχουμε και λέμε.  

ChatGPT

Για να παραθέσουμε τους στίχους της αείμνηστης Tina Turner, το ChatGPT είναι "simply the best". Τουλάχιστον για την ώρα. Δεν ήταν το πρώτο AI chatbot, αλλά ήταν το πρώτο που πακετάρισε ένα LLM τόσο προηγμένο όσο αυτό σε μια προσιτή, φιλική προς το χρήστη επαφή συνομιλίας. Η επί πληρωμή έκδοση τροφοδοτείται από το GPT-4 της OpenAI, το οποίο είναι τόσο έξυπνο, που πέρασε τις εξετάσεις του δικηγορικού συλλόγου. Αλλά αυτό που το κάνει τόσο ελκυστικό είναι οι απαντήσεις που μοιάζουν με ανθρώπινες απαντήσεις, οι οποίες είναι ενημερωτικές, αλλά σου δίνουν την αίσθηση ότι μιλάς με φίλο σου. 

Bing Chat

Χάρη σε μια μεγάλη επένδυση στο OpenAI, το Bing Chat της Microsoft είναι εξίσου προηγμένο με το ChatGPT. Χρησιμοποιεί το ίδιο LLM, το GPT-4 και είναι εντελώς δωρεάν στη χρήση. Ένα μειονέκτημα είναι ο αριθμός των μηνυμάτων ανά συνομιλία, ο οποίος προς το παρόν περιορίζεται σε 30 ανά συνομιλία. Το Bing φαίνεται επίσης να έχει πιο περιοριστικές προστατευτικές μπάρες, γεγονός που έχει ως αποτέλεσμα μικρότερες απαντήσεις ή άρνηση διερεύνησης ορισμένων θεμάτων. 

Google Bard

Η Google έσπευσε να κυκλοφορήσει το δικό της AI chatbot, το Bard, μετά την εκπληκτική επιτυχία του ChatGPT και μετέπειτα του Bing Chat. Μετά από ένα δύσκολο ξεκίνημα που εξηγείται από τη βιασύνη, το Bard έχει σχεδόν φτάσει τους ανταγωνιστές του. Δεν είναι ακόμα διαθέσιμο στην Ελλάδα. 

Character.AI

Ενώ τα περισσότερα AI chatbots επικεντρώνονται στην αύξηση της παραγωγικότητας και στην παροχή χρήσιμων πληροφοριών, το Character.AΙ φτιάχνει προσομοιώσεις συνομιλιών με κινηματογραφικούς και άλλους χαρακτήρες. Το Character.AI βασίζεται σε μια ιδιόκτητη τεχνολογία που εκπαιδεύεται σε νευρωνικά γλωσσικά μοντέλα και είναι εντελώς δωρεάν.

Replika

Θυμάσαι την ταινία Her, όπου ο χαρακτήρας του Joaquin Phoenix ερωτεύεται τη σύντροφο τεχνητής νοημοσύνης του; Λοιπόν, η Replika είναι ουσιαστικά μια πραγματική εκδοχή αυτού. Χρησιμοποιώντας το ιδιόκτητο LLM και το "σεναριακό περιεχόμενο διαλόγου", η Replika επιτρέπει στους χρήστες να δημιουργήσουν τον δικό τους προσωπικό AI σύντροφο. Και να σκεφτείς ότι το Black Mirror μόλις επανακυκλοφόρησε!
 

Ακολούθησε το Esquire στο Facebook, το Twitter και το Instagram.

Οι πιο πρόσφατες Ειδήσεις

Διαβάστε πρώτοι τις Ειδήσεις για πολιτικές εξελίξεις, συνεντεύξεις διασήμων, συμβουλές για αντρική μόδα και συνταγές για φαγητό και πότο στο esquire.com.gr

ΜΗ ΧΑΣΕΙΣ

Ο Γιάννης Στάνκογλου δεν έχει πια απωθημένα

Ο ηθοποιός, φέτος γιόρτασε τα 50 του και το δώρο που έκανε στον εαυτό του ήταν να του προσφέρει ένα μικρό διάλειμμα από το θέατρο.

Μία σπάνια φωτογραφία του Παναγιώτη Φασούλα με την οικογένειά του

Ο παλαίμαχος μπασκετμπολίστας σε ένα σπάνιο στιγμιότυπο με τη σύζυγό του και την κόρη τους.

H ηλεκτρική Formula E είναι και επισήμως ταχύτερη από την F1

Το πιο σημαντικό είναι ότι το αυτοκίνητο θα κάνει πλέον χρήση του μπροστινού συστήματος κίνησης.

Γραφει TopGear

Τρία θρεπτικά συστατικά που κάνουν το σπέρμα ισχυρότερο

Όπως όλα δείχνουν, η κακή διατροφή μπορεί να επηρεάσει την ποιότητά του.

Γραφει Γιαννης Σπανος

Τι δεν πρέπει να googlάρεις για το καλό σου

Για παράδειμα, δεν είναι πολύ καλή ιδέα να ψάχνεις πώς μπορείς να ξεφορτωθείς ένα πτώμα.

Γραφει Παυλος Κρουστης

Από ό,τι φαίνεται, το 'κλειδί' για να χάσουμε λίπος βρίσκεται στο μυαλό μας

Δεν έχει νόημα να ξεκινήσεις την προσπάθεια, αν δεν έχεις τη σωστή νοοτροπία.

Γραφει Γιαννης Σπανος