Κάπως έτσι θα μοιάζει η web camera του μέλλοντος

Στην έκθεση CES 2024 η Lenovo παρουσίασε μια πολύ περίεργη web camera, που μοιάζει με μάτι.

Γράφει: Παύλος Κρούστης 13 Φεβρουαρίου 2024

Στη CES 2024 στο Λας Βέγκας, τη μεγάλη έκθεση ηλεκτρονικών προϊόντων, που περιμένουν κάθε χρόνο οι fans της τεχνολογίας, η Lenovo παρουσίασε το Magic Bay Robot, μια web camera, που "ανοιγοκλείνει τα μάτια της" και "σε κοιτάζει, αλλάζοντας εκφράσεις".

Η ιδέα της εταιρείας είναι να εμπλουτίσει αυτό το χαριτωμένο εργαλείο με τη δύναμη της τεχνητής νοημοσύνης και στο μέλλον να το μετατρέψει σε φωνητικό βοηθό, που θα σου κρατάει συντροφιά κατά τη διάρκεια της εργασίας και του ελεύθερου χρόνου σου.

Η κάμερα του μέλλοντος

Η συσκευή έχει περίπου το μέγεθος και το σχήμα μιας κανονικής κάμερας υπολογιστή και προσαρμόζεται στο επάνω μέρος των φορητών υπολογιστών της Lenovo, χρησιμοποιώντας την ίδια σύνδεση με άλλα αξεσουάρ.

Μερικές φορές τα υπερμεγέθη μάτια της σε κοιτούν χαρούμενα και άλλες φορές μετατρέπονται σε αστέρια για να μεταδώσουν τον ενθουσιασμό. Πρόκειται για έναν αξιολάτρευτο προσωπικό βοηθό, που θα μπορούσε να γίνει πολύ πιο εξελιγμένος στο μέλλον, αναλαμβάνοντας πολλά περισσότερα πράγματα.

Αυτό ήταν όμως μόνο ένα από τα πολλά αξεσουάρ, που παρουσίασε η Lenovo στη CES. Ένα άλλο προϊόν της εταιρείας ήταν μια μικροσκοπική δευτερεύουσα οθόνη που μπορείς να τοποθετήσεις στο πάνω μέρος του φορητού σου υπολογιστή. Πρόκειται για άλλο ένα αξεσουάρ που εμπλουτίζει το workstation σου, ώστε να κάνει τον χρόνο που περνάς στον υπολογιστή πιο άνετο και λειτουργικό.

Ακολούθησε το Esquire στο Facebook, το Twitter και το Instagram.

Οι πιο πρόσφατες Ειδήσεις

Διαβάστε πρώτοι τις Ειδήσεις για πολιτικές εξελίξεις, συνεντεύξεις διασήμων, συμβουλές για αντρική μόδα και συνταγές για φαγητό και πότο στο esquire.com.gr

ΜΗ ΧΑΣΕΙΣ

Πού και σε ποια ακίνητα επενδύουν οι εκατομμυριούχοι στη χώρα μας

Οι ξένοι επενδυτές καθώς και οι Έλληνες ομογενείς που αναζητούν κατοικίες στην Ελλάδα προέρχονται συνήθως από Ευρωπαϊκές χώρες.

Ένας οδηγός για να σχεδιάσεις το Πασχαλινό σου ταξίδι στην Ελλάδα

Οι προορισμοί σε βουνό, θάλασσα αλλά και τις πόλεις γιορτάζουν το φετινό Μαγιάτικο Πάσχα τελετουργικά και τα ξενοδοχεία και τα εστιατόρια έχουν ετοιμάσει ξεχωριστά πακέτα, προσφορές και μενού.

Η ιστορία της Lamborghini

Μία ημέρα σαν τη σημερινή, το 1916, ερχόταν στη ζωή ο Ferruccio Lamborghini. Και αυτή είναι η ιστορία του εμβληματικού brand που δημιούργησε.

Γραφει Μπαμπης Δουκας

Τι είναι η δίαιτα BRAT και γιατί αξίζει μία ευκαιρία

Πώς θα ακολουθήσεις τη δίαιτα που θα ηρεμήσει τον οργανισμό σου από τη διάρροια και τους εμετούς.

Γραφει Γιαννης Σπανος

Τα χόμπι που δείχνουν ότι είμαστε εξυπνότεροι από το μέσο όρο

Η επιστήμη μίλησε: Είμαστε ευφυέστεροι από τους υπόλοιπους ανάλογα με το πώς περνάμε τον ελεύθερό μας χρόνο.

Γραφει Νικη Κοντομηνα

H τεχνητή νοημοσύνη βοηθά την Amazon να γλιτώσει 500.000 τόνους συσκευασίας

O κολοσσός του λιανεμπορίου εγκαινίασε το 2019 το δικό της μοντέλο τεχνητής νοημοσύνης προκειμένου να μειώσει τα απορρίμματα συσκευασίας