Το μέλλον του home entertainment λέγεται Sony Crystal LED

Με πλάτος σχεδόν 20 μέτρα και ανάλυση 16K δεν έχει αντίπαλο.

Οι τηλεοράσεις γίνονται συνεχώς μεγαλύτερες και πιο εντυπωσιακές, με συνεπές αποτέλεσμα να δημιουργούν μία σύγχυση για του που ακριβώς αξίζει και που όχι να επενδύσεις. Άλλωστε, σε καμία περίπτωση δε θες να δώσεις μερικές χιλιάδες ευρώ για ένα μοντέλο που δεν θα σου αρέσει 100% και είναι πιθανό να ξεπεραστεί μέσα στους επόμενους μήνες. Κάτι όμως μας λέει ότι το τελευταίο project της Sony ήρθε για να μείνει. Ο τεχνολογικός κολοσσός μόλις παρουσίασε στην Ιαπωνία μία τηλεόραση 19,2 μέτρων σε πλάτος και ανάλυσης 16Κ με το πολύ χαρακτηριστικό όνομα "Crystal LED”.

Μιλάμε για μία οθόνη που θυμίζει σινεμά, ξεπερνώντας ακόμα και μικρά λεωφορεία σε μήκος, κατασκευασμένη με τέτοιον τρόπο ώστε να έχει 16 φορές περισσότερα pixels από ότι μία 4K UHD TV. Μέχρι στιγμής βρίσκεται τοποθετημένη σε ένα κέντρο ερευνών στη Γιοκοχάμα - το γράφουμε στην πολύ σπάνια περίπτωση που θα βρεθείς στην χώρα του Ανατέλλοντος Ηλίου και θέλεις να της ρίξεις μία ματιά.

Η Sony ανακοίνωσε την κυκλοφορία της κατά τη διάρκεια της έκθεσης National Association of Broadcasters (NAB) που πραγματοποιήθηκε στο Λας Βέγκας. "Καθώς κλείνει η δεκαετία η αγορά προχωρά προς 8K τηλεοράσεις και ποιος ξέρει πόσο καιρό θα μας πάρει για να κάνουμε το επόμενο βήμα, έτσι η 16Κ είναι πολύ πιθανό να περιοριστεί σε εταιρική χρήση για το άμεσο μέλλον" δήλωσε ο σύμβουλος στρατηγικής, David Mercer.

"Δεν υπάρχει καμία αμφιβολία. Η συγκεκριμένη τεχνολογία είναι τρομερά εντυπωσιακή, σε τέτοιο βαθμό ώστε να νομίζεις ότι πραγματικά ζεις αυτό που βλέπεις. Φυσικά το κόστος παραγωγής είναι τόσο μεγάλο για τους ιδιώτες, ώστε συμβουλεύουμε όσους θέλουν να αποκτήσουν ό,τι καλύτερο κυκλοφορεί σε home entertainment αυτήν την στιγμή, να ρίξουν μία ματιά στον κατάλογο με τις 8K τηλεοράσεις που προσφέρουμε" συμπλήρωσε με νόημα.

Από: Esquire UK

Οι πιο πρόσφατες Ειδήσεις

Διαβάστε πρώτοι τις Ειδήσεις για πολιτικές εξελίξεις, συνεντεύξεις διασήμων, συμβουλές για αντρική μόδα και συνταγές για φαγητό και πότο στο esquire.com.gr

ΜΗ ΧΑΣΕΙΣ

Τι είναι πάλι αυτή η μέθοδος των 168 ωρών

Μάθε πώς μπορείς να βελτιώσεις τη ζωή σου μέσω αυτής.

Γραφει Γιαννης Σπανος

Προστατεύοντας το iPhone σου από χακάρισμα

Το λεγόμενο MFA bombing -σε απλά ελληνικά οι απόπειρες να χακάρουν το iPhone σου- φαίνεται πως είναι σε έξαρση. Εντός βλέπεις, πώς θα είσαι προετοιμασμένος.

Γραφει Παυλος Κρουστης