Football Manager 2020: Αυτά είναι όσα γνωρίζουμε μέχρι στιγμής

Οι επίσημες και ανεπίσημες πληροφορίες που υπάρχουν έως τώρα για το πιο εθιστικό video game όλων των εποχών.

Γράφει: Μπάμπης Δούκας 13 Σεπτεμβρίου 2019

Στις 27 Αυγούστου, η Sports Interactive και η Sega ανακοίνωσαν επίσημα την κυκλοφορία του Football Manager 2020, χωρίς να δώσουν αρκετές πληροφορίες στο πιστό έως φανατικό κοινό του ίσως πιο εθιστικού video game όλων των εποχών. Ασφαλώς, όλοι έχουν μπει στο mood αναμένοντας τις πρώτες ημέρες του Νοεμβρίου, όπου παραδοσιακά το FM μονοπωλεί το ενδιαφέρον όλων όσοι κρύβουν έναν προπονητή μέσα τους. Και αυτοί είναι πολλοί. Πάρα πολλοί. Μέχρι να γίνει αυτό όμως, παραθέτουμε ό,τι γνωρίζουμε προς το παρόν για το FM 2020. 

Η ημερομηνία κυκλοφορίας

Κανείς δεν μπορεί να πει με σιγουριά ποια ακριβώς θα είναι αυτή, αλλά οι ανεπίσημες πληροφορίες κάνουν λόγο είτε για την 1η  είτε για την 8η Νοεμβρίου. Το Football Manager 2020 θα κυκλοφορήσει αποκλειστικά για PC και Mac, προς απογοήτευση όσων το περίμεναν σε PlayStation και XBOX. Τα Football Manager 2020 Touch και Football Manager 2020 Mobile ωστόσο θα είναι διαθέσιμα και για Nintendo Switch, tablets και συγκεκριμένα smartphones.

Το trailer

Όπως και η μόνη επίσημη μέχρι στιγμής ανακοίνωση της Sports Interactive, έτσι και το πρώτο trailer του παιχνιδιού κυκλοφόρησε κι αυτό στις 27 του περασμένου μήνα. Σε αυτό, όλοι έχουν άποψη για το ποδόσφαιρο, κοινώς όλοι κρύβουν έναν προπονητή ή πιο ορθά έναν manager μέσα τους. 

Τα νέα χαρακτηριστικά

Ασφαλώς, θα υπάρχουν μπόλικα από αυτά, με την Sports Interactive να κρατά προς το παρόν κλειστά τα χαρτιά της και σε αυτή την περίπτωση. Στην περσινή έκδοση υπήρξε η μεγαλύτερη αναθεώρηση του παιχνιδιού από την πρώτη στιγμή της κυκλοφορίας του, με το VAR και την τεχνολογία γραμμής να το καθιστούν ακόμη πιο ρεαλιστικό. Οι φήμες τονίζουν ότι θα υπάρξει περαιτέρω βελτίωση στα γραφικά ενώ θα περιλαμβάνονται ακόμη περισσότερα badges ομάδων και φωτογραφίες ποδοσφαιριστών.

Football Manager 2020: Αυτά είναι όσα γνωρίζουμε μέχρι στιγμής

Η προ-παραγγελία

Η φόρμα εκδήλωσης ενδιαφέροντος για το Football Manager 2020 έχει ήδη ανοίξει εδώ και μερικά 24ωρα στο επίσημο διαδικτυακό store και ο οποιοσδήποτε ενδιαφερόμενος μπορεί να κατοχυρώσει από τώρα το παιχνίδι στην Standard ή Touch έκδοση. Οι τιμές είναι €49.49 και €29.99 αντίστοιχα.

Τι είναι η Touch έκδοση

Η εναλλακτική και φθηνότερη εκδοχή του FM περιέχει μόνο τα απολύτως απαραίτητα features διαχείρισης μίας ομάδας από προπονητική σκοπιά, δηλαδή τις τακτικές και τις μεταγραφές. Είναι ασφαλώς "ελαφρύτερο" και πιο γρήγορο σε κάθε PC.

FOOTBALL MANAGER 2020 TOUCH

Οι πηγές πληροφοριών

Πιθανότατα να αναζητάς διαρκώς updates για το Football Manager 2020. Οι πιο αξιόπιστοι και άμεσοι λογαριασμοί είναι τα Twitter Accounts της Sports Interactive και του Football Manager.

Πότε θα έχουμε νεότερα; 

Η ίδια η εταιρεία έχει αφήσει ανεπίσημα να διαρρεύσει ότι περισσότερες πληροφορίες θα δωθούν στη δημοσιότητα σε λίγες ημέρες, στα τέλη Σεπτεμβρίου. 


Δες ακόμη τα καλύτερα video games όλων των εποχών για το NES και τη βίαιη αναρρίχηση του Mortal Kombat προς την κορυφή.

Οι πιο πρόσφατες Ειδήσεις

Διαβάστε πρώτοι τις Ειδήσεις για πολιτικές εξελίξεις, συνεντεύξεις διασήμων, συμβουλές για αντρική μόδα και συνταγές για φαγητό και πότο στο esquire.com.gr

ΜΗ ΧΑΣΕΙΣ

Αυτό το παράξενο βιντεοπαιχνίδι θυμίζει ταινία του Wes Anderson

Ονομάζεται Harold Halibut και χρειάστηκαν περισσότερα από δέκα χρόνια για τη δημιουργία του.

Γραφει Παυλος Κρουστης

Μήπως τόσο καιρό βουρτσίζεις τα δόντια σου με λάθος τρόπο;

Στο TikTok λένε πως πρέπει να κάνεις κάτι που, τουλάχιστον εμείς δε σκεφτήκαμε ποτέ.

Γραφει Γιαννης Σπανος

Πόσους φίλους χρειαζόμαστε για να είμαστε ευτυχισμένοι, σύμφωνα με το Harvard

Ναι, οι κοινωνικές σχέσεις αποτελούν βασικό παράγοντα για την ευτυχία και την ευημερία.

Γραφει Γιαννης Σπανος

Ο James Hetfield των Metallica έκανε τατουάζ με τις στάχτες του Lemmy των Motorhead

Τι εννοείς δεν είναι αυτός τρόπος για να τιμήσεις τους φίλους σου;

Γραφει Γιαννης Σπανος

H άβαφη Megan Fox προκαλεί αντιδράσεις. Αλλά γιατί;

Εμάς πάντως μας αρέσει φυσική - αν και δεν πέφτει σε κανέναν λόγος για το τι θέλει η ίδια.

Γραφει Πωλινα Φραγκου