To Face ID του iPhone θα αναγνωρίζει και πρόσωπα με μάσκες

Η τελευταία ενημέρωση του iOS είναι πλήρως προσαρμοσμένη στις ανάγκες της εποχής.

Από τη στιγμή που προτείνεται σε όλους να χρησιμοποιούν πια μάσκα για τις καθημερινές του δραστηριότητες, οι εταιρείες τεχνολογίας προσπαθούν -και αυτές- να προσαρμοστούν στη νέα πραγματικότητα. Η Apple αποφάσισε να αναβαθμίσει το λογισμικό του iPhone μέσω του πιο πρόσφατου update iOS 13.5. Κάτι αντίστοιχο θα συμβεί και σε άλλες συσκευές της αμερικανικής εταιρείας με το iPadOS 13.5 GM, που θα είναι διαθέσιμο από τον επόμενο μήνα. 

Ποιο ακριβώς είναι το καινούριο feature; Το Face ID θα αναγνωρίζει το πρόσωπο του κατόχου της συσκευής ακόμη κι αν αυτός φορά προστατευτική μάσκα, για κάθε λειτουργία που απαιτεί την εν λόγω ενέργεια. Η Apple σκοπεύει επίσης να βελτιώσει το σύστημα ειδοποιήσεων για τον COVID-19. Όταν το Bluetooth θα εντοπίζει δύο άτομα το ένα κοντά στο άλλο, με το ένα να φέρει τον ιό, θα δίνει εντολή για ειδοποιήσεις μέσω ασφαλώς του smartphone και θα δημιουργεί μάλιστα λίστες στο cloud, οι οποίες θα διασταυρώνονται με ιατρικά αρχεία σε κάθε περιοχή. Έτσι, θα γίνει αρκετά πιο εύκολη η ιχνηλάτηση των περιστατικών. 

Το iOS θα περιλαμβάνει επίσης και κάποιες αλλαγές στο Group FaceTime, διορθώνοντας αρκετά bugs, δίνοντας παράλληλα στους χρήστες τη δυνατότητα να στέλνουν πληροφορίες σχετικά με την υγεία τους στο 911 - αυτό ισχύει μόνο για τις Ηνωμένες Πολιτείες της Αμερικής.


Διάβασε ακόμη για τη Ρωσία που ετοιμάζει έναν υπερσύγχρονο στρατό από ρομπότ, το iPhone 12 που θα μπορούσε να είναι αναδιπλούμενο, το Instagram που γίνεται λιγότερο τοξικό με νέα features και τη διαστημική στολή που ίσως φοράμε στις συναυλίες του μέλλοντος.

Οι πιο πρόσφατες Ειδήσεις

Διαβάστε πρώτοι τις Ειδήσεις για πολιτικές εξελίξεις, συνεντεύξεις διασήμων, συμβουλές για αντρική μόδα και συνταγές για φαγητό και πότο στο esquire.com.gr

ΜΗ ΧΑΣΕΙΣ

Τα άλλα ηλεκτρικά αυτοκίνητα αντί του SU7, που προτείνει ο CEO της Xiaomi

Και τα τρία που προτείνει είναι -όπως και το SU7- ανταγωνιστές του Tesla Model 3.

Γραφει TopGear

Όταν ο Tom Cruise ήταν ζευγάρι με την Penélope Cruz

Οι δύο σταρ είχαν σχέση αμέσως μετά τον χωρισμό του με τη Nicole Kidman.

Πανωλεθρία για τον Musk, ανακλήθηκαν όλα τα Tesla Cybertruck

Παρουσιάστηκε ένα σημαντικό πρόβλημα ασφαλείας που επηρεάζει όλα τα Cybertruck.

Γραφει Παυλος Κρουστης

Ένα βήμα πιο κοντά οι ΗΠΑ στην απαγόρευση του TikTok

Ψηφίστηκε νέο νομοσχέδιο για τον έλεγχο του TikTok στις ΗΠΑ.

Γραφει Παυλος Κρουστης