Οι fitness κανόνες του Gordon Ramsay

Ο Βρετανός σεφ ακολουθεί κάποια πολύ συγκεκριμένα μονοπάτια όσον αφορά τον τρόπο με τον οποίο γυμνάζεται.

Γράφει: Γιάννης Σπανός 17 Δεκεμβρίου 2020

Ο Gordon Ramsay είναι ίσως ο πιο δημοφιλής σεφ του μάταιου τούτου κόσμου. Παράλληλα, τυγχάνει να είναι και ένας εκ των πιο γυμνασμένων του είδους, έχοντας εντάξει για τα καλά την άσκηση στο πρόγραμμά του τα τελευταία χρόνια. Μάλιστα, το 2013 ολοκλήρωσε την πρόκληση του Ironman στην Kona της Χαβάης σε 14 ώρες.

Ακολουθούν τα δικά του μαθήματα fitness.

> Χρειάστηκε να φτάσω 40 χρονών για να συνειδητοποιήσω πως ακριβώς τα έχω χωρέσει όλα στο πρόγραμμά μου. Ήμουν τόσο αφοσιωμένος στις επιχειρήσεις μου που δεν μπορούσα να δω άλλα πράγματα.

> Η μαγειρική είναι ένα παιχνίδι για νεαρά άτομα. Όσο μεγαλώνεις πρέπει να γίνεσαι όλο και πιο fit για να επιβιώσεις.

> Ήξερα πως η υπέρτατη πρόκληση για μένα είναι το Ironman. Έχω σεβασμό για κάθε αθλητική δραστηριότητα αλλά αυτό είναι το κάτι διαφορετικό. Όπως και στην κουζίνα, έτσι και σε αυτό ήθελα να πιάσω την κορυφή.

> Δεν έχω νιώσει τίποτα αντίστοιχο στη ζωή μου, σαν την αφετηρία, στην Kona, με 2.500 άλλους αθλητές μπροστά σου.

> Στο 10ο μίλι του Ironman τραυματίστηκα στον τρικέφαλο. Οι γιατροί με συμβούλευσαν να τα παρατήσω αλλά έσφιξα τα δόντια για να τα καταφέρω.

> Συνήθιζα να γυμνάζομαι για περίπου 25 ώρες την εβδομάδα. Πολλές φορές ξεπερνούσα τα όρια και λιποθυμούσα. Θυμάμαι να σκύβω για να δέσω τα κορδόνια μου και μετά από αυτό να ξυπνάω στο ασθενοφόρο.

> Πριν τρία χρόνια είχα κόψει τον αχίλλειο τένοντά μου. Είναι ένας γαμ...νος τραυματισμός. Άρχισα να κάνω ποδήλατο και μετά επένδυσα σε κάποια πολύ εξειδικευμένα όργανα γυμναστικής για να το ξεπεράσω.

> Να εμπιστεύεσαι μόνο τους πολύ αδύνατους σεφ. Οι γεμάτοι είναι εκείνοι που τρώνε όλο το καλό φαγητό.

> Έμαθα να τρώω καλύτερα. Τρεις ή τέσσερις φορές την ημέρα, σε μικρές μερίδες.

> Διαλέγω έξυπνα τις τροφές μου. Αποφεύγω τα βαριά επιδόρπια και οτιδήποτε έχει κρέμα. Έκοψα το γάλα πριν πολύ καιρό και είδα αμέσως τεράστια διαφορά. Έβαλα τη διατροφή μου περισσότερα λαχανικά, σούπες και όσπρια. Και τις σωστές σαλάτες - εκείνες δηλαδή που δεν έχουν περιττά συστατικά, παρά μόνο μία καλοφτιαγμένη βινεγκρέτ.

> Είμαι πολύ τυχερός που μπορώ να προπονούμαι και να τρέφομαι σωστά. Ξέρω πολλούς σεφ που λένε πως οι μπάρες πρωτεΐνης είναι νόστιμες. Όχι, δεν είναι νόστιμες, είναι αηδιαστικές.

Από: Esquire UK

Οι πιο πρόσφατες Ειδήσεις

Διαβάστε πρώτοι τις Ειδήσεις για πολιτικές εξελίξεις, συνεντεύξεις διασήμων, συμβουλές για αντρική μόδα και συνταγές για φαγητό και πότο στο esquire.com.gr

ΜΗ ΧΑΣΕΙΣ

Ο Γιάννης Αντετοκούνμπο παντρεύεται μέσα στο καλοκαίρι

Όπως όλα δείχνουν, ο γάμος του Γιάννη και της Mariah θα γίνει στην Πύλο.

Η Αθήνα της αφρικανικής σκόνης κάνει κακό στο δέρμα μας, λέει πρόσφατη έρευνα

Έχουμε τη λίστα με τις 10 πόλεις που είναι οι χειρότερες για το δέρμα παγκοσμίως.

Γραφει Γιαννης Σπανος

Πώς η τεχνητή νοημοσύνη θα φέρει (κι άλλα) λεφτά στη Meta σύμφωνα με τον Mark Zuckerberg

Για να θερίσεις, θα πρέπει πρώτα να σπείρεις και αυτό κάνει στην παρούσα φάση.

Γραφει Παυλος Κρουστης