Ο Arnold Schwarzenegger και η περίεργη, σχεδόν vegan, δίαιτά του

Ο επτά φορές κάτοχος του τίτλου Mr. Olympia ισχυρίζεται ότι το Schnapps τον βοηθάει να χτίσει μύες.

Τα τελευταία χρόνια ο Arnold Schwarzenegger έχει υιοθετήσει μία δίαιτα που βασίζεται κατά πολύ στις τροφές φυτικής προέλευσης, κάτι που κάνει καλό τόσο στην υγεία και τη φυσική του κατάσταση όσο και στο περιβάλλον. Κι ενώ δεν είναι σε καμία περίπτωση 100% vegan καθώς, περιστασιακά, τρώει κρέας, ο επτά φορές κάτοχος του τίτλου Mr. Olympia δεν ασπάζεται την ιδέα ότι πρέπει ντε και καλά να τρως κοτόπουλο και μοσχαρίσιο κρέας για να δεις αποτέλεσμα στο σώμα σου - ή για να είσαι 'άντρας'.

Τον άντρα δεν τον κάνει το κρέας

'Δεν υπάρχει κανείς που να μπορεί να τα πει καλύτερα από εμένα, επειδή βρέθηκα σε αυτόν τον κόσμο' λέει ο Schwarzenegger κατά τη διάρκεια του ντοκιμαντέρ The Game Changers, του 2019, το οποίο εξερευνά την άνοδο του βιγκανισμού ανάμεσα στους αθλητές δύναμης. Κι αφού το πει αυτό, σχολιάζει τις διαφημίσεις τύπου 'οι μπριζόλες είναι για τους άντρες', που μας έθρεψαν, κυριολεκτικά και μεταφορικά.

Σύμφωνα με τον ίδιο, αυτές οι καμπάνιες πέτυχαν τους στόχους της βιομηχανίας του κρέατος, μοσχοπουλώντας την ιδέα του ότι οι πραγματικοί άντρες τρώνε κρέας. 'Αλλά πρέπει να καταλάβεις ότι όλα αυτά είναι μάρκετινγκ, δεν βασίζονται στην πραγματικότητα', καταλήγει.

> Διάβασε ακόμα: Η αγαπημένη άσκηση του Arnold Schwarzenegger για στήθος, πλάτη και κοιλιακούς

Τα αγαπημένα του φυτικά γεύματα

Σε ανύποπτο χρόνο, μάλιστα, έχει αποκαλύψει δύο από τα πιο αγαπημένα του φυτικά γεύματα. 'Κάθε βράδυ τρώω μια αγγουροσαλάτα με κολοκυθέλαιο και μια σούπα λαχανικών. Το κολοκυθέλαιο είναι σπουδαία υπόθεση στη Στυρία της Αυστρίας όπου γεννήθηκα και είναι πεντανόστιμο'.

> Διάβασε ακόμα: Οι καλύτερες ταινίες δράσης του Arnold Schwarzenegger

Επίσης, έχει εξηγήσει ότι μετά από κάθε προπόνησή του εμμένει στο ίδιο ακριβώς smoothie, τη συνταγή του οποίου έχει μοιραστεί στο YouTube (δες το βίντεο πιο πάνω). Αναμειγνύει, λοιπόν, χυμό κεράσι, μπανάνα, φυτική σκόνη πρωτεΐνης με γεύση βανίλια και νερό. 

Η αμφιλεγόμενη προσθήκη λίγου Schnapps

Σε σπέσιαλ περιστάσεις, προσθέτει και το δικό του σπέσιαλ συστατικό που δεν είναι άλλο από λίγο Schnapps (θεέ μου, υπάρχει ακόμη, δεν καταργήθηκε μετά τα 90s;), κατευθείαν από την Αυστρία.

Ισχυρίζεται μάλιστα ότι το Schnapps βοηθάει την πρωτεΐνη να δράσει πιο γρήγορα, κάτι που δεν έχει επαληθευθεί. Σε κάθε περίπτωση, πάντως, μετά από μια σκληρή προπόνηση σαν του Schwarzenegger, ένα πρωτεϊνούχο ρόφημα με λίγο Schnapps μέσα μάς ακούγεται καλή ιδέα.

Από: Esquire UK

Ακολούθησε το Esquire στο Facebook, το Twitter και το Instagram.

Οι πιο πρόσφατες Ειδήσεις

Διαβάστε πρώτοι τις Ειδήσεις για πολιτικές εξελίξεις, συνεντεύξεις διασήμων, συμβουλές για αντρική μόδα και συνταγές για φαγητό και πότο στο esquire.com.gr

ΜΗ ΧΑΣΕΙΣ

Η Monica Bellucci καθηλώνει με την ομορφιά της στα 59 της χρόνια

Η νέα φωτογράφιση μάς θυμίζει γιατί το όνομα της είναι ταυτισμένο με την ιδανική γυναίκα.

Τι είναι πάλι αυτό το Bitcoin halving και πώς θα το επηρεάσει;

Το επόμενο halving είναι προ των πυλών και εντός διαβάζεις όλα όσα πρέπει να ξέρεις για αυτό.

Γραφει Παυλος Κρουστης

Όσα είπε ο Αλέξανδρος Αντωνόπουλος για τη 'δύσκολη' σχέση του με τον Αλέξη Μινωτή

O δημοφιλής ηθοποιός βρέθηκε τα μεσάνυχτα της Πέμπτης στο πλατό του Ενώπιος Ενωπίω.

Η συγκλονιστική φωτογραφία που πήρε το πρώτο βραβείο του World Press Photo

Η φωτογραφία ανήκει στον φωτορεπόρτερ του Reuters Mohammed Salem και συνοψίζει το δράμα των Παλαιστίνιων.