H προπόνηση του Alexander Skarsgård για το The Northman

Ο personal trainer του Σουηδού ηθοποιού αποκαλύπτει το πώς τον μετέτρεψε σε γραμμωμένο, τσεκουροφόρο Άμλετ.

Δεν υπάρχει πιο αποτελεσματική διαφήμιση για τις υπηρεσίες του personal trainer Magnus Lygdbäck από την αφίσα του The Northman, στην οποία, για τους λόγους που εκείνος ξέρει καλύτερα απ' όλους, ο Alexander Skarsgård δείχνει να είναι πιο 'φέτες' κι απ' όταν είχε ερμηνεύσει τον Ταρζάν (πριν από έξι χρόνια). Όπως τότε έτσι και τώρα, ο Lygdbäck μεταμόρφωσε τον Σουηδό ηθοποιό στον τσεκουροφόρο πρίγκιπα-πολεμιστή Άμλετ μέσα από ένα εξειδικευμένο πρόγραμμα προπόνησης.

Μία ταινία που ήταν χρόνια στα σκαριά

Μάλιστα, όπως αποκάλυψε ο personal trainer, τη συγκεκριμένη ταινία την είχαν για πολύ καιρό στα σκαριά, καθώς ο Skarsgård του είχε μιλήσει για αυτή πριν από χρόνια. Όταν του τηλεφώνησε για να του πει ότι τελικά θα ξεκινήσουν τα γυρίσματα και τον ρώτησε αν ενδιαφέρεται να αναλάβει τη σωματική του μεταμόρφωση, εκείνος εννοείται ότι δέχτηκε.

H προπόνηση του Alexander Skarsgård για το The NorthmanAidan Monaghan

Για να καταλήξουν στο προπονητικό σχήμα, πρώτα συζήτησαν για τον ρόλο του Άμλετ, που τον διατρέχει ένας ζωώδης χαρακτήρας ο οποίος παραπέμπει στην αρκούδα ως προς τη δύναμη και στον λύκο ως προς τον τρόπο κίνησης.

> Διάβασε ακόμα: Προπόνηση για μεγαλύτερη και καλύτερη ζωή

Ο Lygdbäck, ως Σουηδός, είχε το προνόμιο να έχει διδαχθεί στο σχολείο τη μυθολογία των Βίκινγκ, οπότε μία ιδέα για το πώς θα ήθελε να δείχνει ο Skarsgård την είχε. Ως προς τις προπονητικές μεθόδους που ακολούθησε, βέβαια, στηρίχθηκε κατά βάση σε όσα ήδη γνώριζε ότι λειτουργούν και σε καμία περίπτωση δεν προσπάθησε να αναβιώσει-επανεπινοήσει τους τρόπους που έκαναν τους Βίκινγκ να δείχνουν 'γομάρια'.

Το προπονητικό σχήμα

Εστίασε, λοιπόν, στις προπονήσεις δύναμης, απομονώνοντας τις μυικές ομάδες με τέτοιο τρόπο που να μη γυμνάζονται όλες την ίδια ημέρα και να μεσολαβεί χρόνος ξεκούρασης ανάμεσα σε δύο προπονήσεις. Επίσης, έδωσε έμφαση στην ανάπτυξη των κινητικών μοτίβων που θα απέδιδαν καλύτερα τον ρόλο του Άμλετ.

Η προετοιμασία κράτησε έξι μήνες, που χωρίστηκαν σε δύο προπονητικούς κύκλους. Ο πρώτος εστίασε στο χτίσιμο μυικής μάζας και ο δεύτερος στη γράμμωση.

> Διάβασε ακόμα: Τι είναι η δίαιτα BRAT και γιατί αξίζει μία ευκαιρία

Η πρόκληση που αντιμετώπισε ο Lygdbäck ήταν να βρει για τον πελάτη του αρκετό χρόνο για ξεκούραση ανάμεσα στις προπονήσεις οι οποίες, όταν τα γυρίσματα ξεκίνησαν, γίνονταν πάντα το πρωί.

Σε σχέση με το προπονητικό σχήμα που είχε φτιάξει για τον Skarsgård όταν τον προετοίμαζε για τον ρόλο του Ταρζάν, δούλεψε λιγότερο με HIIT και περισσότερο με προπονήσεις που εστίαζαν στην ενδυνάμωση.

Για την ανάπτυξη της δύναμης του Skarsgård, τον έβαλε να κάνει λιγότερες επαναλήψεις σε κάθε άσκηση. Για να μπορεί να περιστρέφει άνετα το σφυρί του και να τρέχει με πιο 'φυσικό' τρόπο, οι ασκήσεις για τους ώμους, τη σταθεροποίηση και την ευκινησία της περιοχής της λεκάνης, κρίθηκαν απαραίτητες.

 

Ακολούθησε το Esquire στο Facebook, το Twitter και το Instagram.

 

 

Οι πιο πρόσφατες Ειδήσεις

Διαβάστε πρώτοι τις Ειδήσεις για πολιτικές εξελίξεις, συνεντεύξεις διασήμων, συμβουλές για αντρική μόδα και συνταγές για φαγητό και πότο στο esquire.com.gr

ΜΗ ΧΑΣΕΙΣ

Η Monica Bellucci καθηλώνει με την ομορφιά της στα 59 της χρόνια

Η νέα φωτογράφιση μάς θυμίζει γιατί το όνομα της είναι ταυτισμένο με την ιδανική γυναίκα.

Τι είναι πάλι αυτό το Bitcoin halving και πώς θα το επηρεάσει;

Το επόμενο halving είναι προ των πυλών και εντός διαβάζεις όλα όσα πρέπει να ξέρεις για αυτό.

Γραφει Παυλος Κρουστης

Όσα είπε ο Αλέξανδρος Αντωνόπουλος για τη 'δύσκολη' σχέση του με τον Αλέξη Μινωτή

O δημοφιλής ηθοποιός βρέθηκε τα μεσάνυχτα της Πέμπτης στο πλατό του Ενώπιος Ενωπίω.

Η συγκλονιστική φωτογραφία που πήρε το πρώτο βραβείο του World Press Photo

Η φωτογραφία ανήκει στον φωτορεπόρτερ του Reuters Mohammed Salem και συνοψίζει το δράμα των Παλαιστίνιων.