Μία old-school άσκηση για δυνατούς ώμους

Οι πιέσεις του ακοντιστή είναι κανονικό fitness challenge για τους ώμους αλλά και για τον κορμό σου.

Οι πιέσεις του ακοντιστή, μια άσκηση για τους ώμους γνωστή και ως javelin press, η οποία εκτελείται από θέση ημιγονατίσματος, αποτελούν μια απλή και φουλ στην πρόκληση εναλλακτική σε κάθε είδους συμβατικές πιέσεις ώμων που μπορεί να έχεις ήδη δοκιμάσει, τουλάχιστον σύμφωνα με τον Ebenezer Samuel, fitness director στο αμερικανικό Men’s Health. Τα δε οφέλη που προσφέρουν στο σώμα σου είναι πολλαπλά, γι' αυτό και σου προτείνουμε να τις εντάξεις στο πρόγραμμα της προπόνησής σου.

Οι πιέσεις του ακοντιστή

Το να σπρώχνεις πάνω από το κεφάλι σου, με το ένα σου χέρι, μια μεγάλη μπάρα, δεν πρόκειται να σε κάνει καλύτερο αθλητή του στίβου, αν και κάποια vibes μποντιμπιλντερά παλαιάς κοπής θα στα δώσει. Πρακτικά, αυτό στο οποίο θε σε ωφελήσει είναι στην αύξηση της δύναμης των ώμων σου, στοχεύοντας παράλληλα στην κινητοποίηση μυικών ομάδων που, συνήθως, δεν συμμετέχουν όταν κάνεις ασκήσεις για τους ώμους σου.

Μία old-school άσκηση για δυνατούς ώμους iStock

Αν είσαι πρωτάρης, βέβαια, θα πρέπει να γνωρίζεις ότι αυτή η εκδοχή των πιέσεων ώμων απαιτεί να έχεις ήδη ανεπτυγμένη δύναμη στους καρπούς και τις λαβές σου, για να μπορείς να σταθεροποιείς συνεχώς σε μία θέση τη μεγάλη μπάρα, τη στιγμή που η αστάθεια που θα προκαλείται από το μήκος της θα σμιλεύει τον κορμό σου.

> Διάβασε ακόμα: Γιατί πρέπει να γυμνάζεις την πλάτη σου

Η σωστή εκτέλεση των πιέσεων του ακοντιστή

Πάρε θέση ημιγονατίσματος ενώ κρατάς από το μέσο της μια ίσια, μεγάλη μπάρα με το χέρι σου που βρίσκεται στην ίδια πλευρά με το γόνατό σου που κοιτάζει προς τα εμπρός. Εξαιτίας της αστάθειας που θα προκαλείται από τις δύο πλευρές της μακριάς μπάρας, θα πρέπει να είσαι πολύ προσεκτικός με τη θέση από την οποία θα την πιάσεις, καθώς στόχος είναι να την κρατάς παράλληλα με το έδαφος κατά τη διάρκεια των πιέσεων. Αλλιώς, η μπάρα μπορεί να αρχίσει να αμφιταλαντεύεται περισσότερο απ' όσο 'αντέχεις' και, πιθανώς, η μία της πλευρά να αγγίξει το έδαφος (πράγμα που δεν το θέλουμε).

> Διάβασε ακόμα: Η προπόνηση του αγρότη σε κρατά για πάντα fit

Όπως θα συνειδητοποιήσεις, οι πιέσεις του ακοντιστή αποτελούν μια συνεχή μάχη για να νικήσεις την ανισορροπία της μπάρας, με τελικό challenge το να διατηρείς τον έλεγχο κατά τη φάση που την κατεβάζεις (προτείνουμε να ξεκινήσεις με 3 σετ των 10-12 επαναλήψεων). Γενικά, όσο πιο ελεγχόμενα και αργά κάνεις την άσκηση, τόσο πιο καλά θα δουλεύει για σένα.

Από: Esquire UK

Ακολούθησε το Esquire στο Facebook, το Twitter και το Instagram.

Οι πιο πρόσφατες Ειδήσεις

Διαβάστε πρώτοι τις Ειδήσεις για πολιτικές εξελίξεις, συνεντεύξεις διασήμων, συμβουλές για αντρική μόδα και συνταγές για φαγητό και πότο στο esquire.com.gr

ΜΗ ΧΑΣΕΙΣ

Ο Γιάννης Αντετοκούνμπο παντρεύεται μέσα στο καλοκαίρι

Όπως όλα δείχνουν, ο γάμος του Γιάννη και της Mariah θα γίνει στην Πύλο.

Η Αθήνα της αφρικανικής σκόνης κάνει κακό στο δέρμα μας, λέει πρόσφατη έρευνα

Έχουμε τη λίστα με τις 10 πόλεις που είναι οι χειρότερες για το δέρμα παγκοσμίως.

Γραφει Γιαννης Σπανος

Πώς η τεχνητή νοημοσύνη θα φέρει (κι άλλα) λεφτά στη Meta σύμφωνα με τον Mark Zuckerberg

Για να θερίσεις, θα πρέπει πρώτα να σπείρεις και αυτό κάνει στην παρούσα φάση.

Γραφει Παυλος Κρουστης