Πώς να διατηρήσεις τον κορμό σου μάχιμο κατά τη διάρκεια των γιορτών

Το περπάτημα θα δώσει τη λύση για άλλη μια φορά.

Γράφει: Γιάννης Σπανός 31 Δεκεμβρίου 2022

Τα γνωστά άρθρα για το πώς θα τα βγάλουμε πέρα μετά τις γιορτές αποτελούν συνήθως παρηγοριά στον άρρωστο. Εμείς λοιπόν ερχόμαστε από πριν να βοηθήσουμε ώστε και να φας ό,τι απαιτεί η περίσταση, αλλά και να μην πέσει η φυσική σου κατάσταση, όσο αυτό είναι δυνατόν. Σήμερα λοιπόν, ασχολούμαστε με τον κορμό.

Η δύναμη του κορμού δεν είναι εποχιακή. Ούτε και ο πόνος στη μέση, η κακή ισορροπία ή η κακή στάση του σώματος, τα οποία είναι όλα ατυχή υποπροϊόντα μιας αγύμναστης (έστω αδύναμης) κοιλιάς. Η πιο όμορφη εποχή του χρόνου είναι αναμφισβήτητα και η καλύτερη εποχή για να βελτιώσεις τον κορμό σου. 

Πες όχι στις δήθεν 'κακές' λίστες

Τα περισσότερα blogs ευεξίας δημοσιεύουν ετήσιες "κακές" λίστες με τροφές που δεν πρέπει ποτέ, σε καμία περίπτωση, να έχεις στο πιάτο σου. Τα περιεχόμενα δεν προκαλούν ιδιαίτερη έκπληξη. Σκέψου: μπισκότα ζάχαρης, καραμέλα, σοκολάτα κ.λπ. Και ναι, καθώς αυτό είναι λίγο πολύ απλά βούτυρο με οκτώ διαφορετικούς τρόπους, θα πρέπει να είσαι μετρημένος με όλα τα παραπάνω. 

Αντί όμως να χαρακτηρίζεις τις τροφές ως κακές, καλό είναι να προσδιορίσεις ποιες σε ενεργοποιούν και ποιες σε εξαντλούν. Από αυτές που είναι πιο πιθανό να σε ρίξουν σε λήθαργο στον καναπέ, προσπάθησε να προσδιορίσεις τις λίγες που πραγματικά σου αρέσουν, αυτές τις οποίες δε μπορείς να φανταστείς γιορτές χωρίς αυτές. Ναι, τα μελομακάρονα ανήκουν σε αυτήν τη λίστα.

Αυτό συνδέεται με μια πρακτική που οι ειδικοί της διατροφής ονομάζουν "διαισθητική διατροφή". Επίσης, αυτή την εποχή του χρόνου έχε στο μυαλό σου και τις υγρές θερμίδες. Μια εποχιακή μπύρα έρχεται συνήθως γεμάτη θερμίδες (μερικές φορές πάνω από 200 σε μια μπύρα). 

Όταν το συκώτι είναι απασχολημένο με το αλκοόλ, δυσκολεύεται ιδιαίτερα να κάψει λίπος και αυτό το λίπος τείνει να μαζεύεται γύρω από την κοιλιά. 

Περπάτημα

Οι γυμναστές συνιστούν να γυμνάζουμε τον κορμό μας με ασκήσεις ειδικά για τους κοιλιακούς δύο φορές την εβδομάδα, το πολύ, αλλά αν γυμναζόμαστε συχνά (και σωστά) σε άλλους τομείς, έτσι κι αλλιώς γυμνάζουμε τον κορμό ας όλη την ώρα.

Ο συνδυασμός καθισμάτων, οι άρσεις θανάτου και οι πιέσεις, με ευέλικτες κινήσεις, όπως τα farmers walks, θα ενισχύσουν τον κορμό σου ως αναπόφευκτο συνέπεια της ανάπτυξης του στήθους, της πλάτης ή των ώμων. 

Εκμεταλλεύσου λοιπόν, τον χρόνο μακριά από το γραφείο. Πήγαινε έστω μια μισάωρη βόλτα κάθε μέρα. Αυτό θα βελτιώσει τη στάση του σώματός σου, η οποία αντίστοιχα θα ενισχύσει τον κορμό σου. Όπως και τη διάθεσή σου!

 

Ακολούθησε το Esquire στο Facebook, το Twitter και το Instagram.

Οι πιο πρόσφατες Ειδήσεις

Διαβάστε πρώτοι τις Ειδήσεις για πολιτικές εξελίξεις, συνεντεύξεις διασήμων, συμβουλές για αντρική μόδα και συνταγές για φαγητό και πότο στο esquire.com.gr

ΜΗ ΧΑΣΕΙΣ

Τι είναι πάλι αυτό το Bitcoin halving και πώς θα το επηρεάσει;

Το επόμενο halving είναι προ των πυλών και εντός διαβάζεις όλα όσα πρέπει να ξέρεις για αυτό.

Γραφει Παυλος Κρουστης

Όσα είπε ο Αλέξανδρος Αντωνόπουλος για τη 'δύσκολη' σχέση του με τον Αλέξη Μινωτή

O δημοφιλής ηθοποιός βρέθηκε τα μεσάνυχτα της Πέμπτης στο πλατό του Ενώπιος Ενωπίω.

Η συγκλονιστική φωτογραφία που πήρε το πρώτο βραβείο του World Press Photo

Η φωτογραφία ανήκει στον φωτορεπόρτερ του Reuters Mohammed Salem και συνοψίζει το δράμα των Παλαιστίνιων.

To νέο ρεκόρ του Netflix

H Netflix ξεπέρασε τις προσδοκίες της Wall Street για δεύτερο συνεχόμενο τρίμηνο την Πέμπτη.