Αποκτώντας ανάγλυφο six pack

Τα κορυφαία μυστικά για να γραμμώσεις τους κοιλιακούς σου.

Γράφει: Γιάννης Σπανός 16 Φεβρουαρίου 2023

Το six pack αποτελεί ίσως τον πιο συνηθισμένο fitness στόχο που θέτει ένας άντρας για το σώμα του. Η απόκτησή του, όμως, δεν είναι το πιο εύκολο πράγμα του κόσμου, καθώς προαπαιτεί αφοσίωση, συνεχή προσπάθεια και έναν ισορροπημένο συνδυασμό ασκήσεων ενδυνάμωσης και βελτίωσης της καρδιοαναπνευστικής ικανότητας. Κοινώς, δεν πρόκειται να γραμμώσεις τους κοιλιακούς σου απλώς και μόνο κάνοντας ροκανίσματα. Τουναντίον, πρέπει το πρόγραμμα της γυμναστικής σου να αλλάζει συχνά, όπως και να γυμνάζεις το σώμα σου συνολικά.

Τα μυστικά για να γραμμώσεις τους κοιλιακούς σου

- Η ισορροπημένη διατροφή. Περιόρισε τα λίπη και τα σάκχαρα. Αντίθετα, πρόσθεσε στη δίαιτά σου τρόφιμα πλούσια σε πρωτεΐνη και φυτικές ίνες. Τέλος, πίνε πολύ νερό.

- Η καρδιοαναπνευστική άσκηση. Θα σε βοηθήσει να κάψεις λίπος, να χάσεις βάρος και να βελτιώσεις την καρδιοαναπνευστική σου ικανότητα.

- Οι στοχευμένες ασκήσεις κοιλιακών. Αφιέρωσέ τους τον χρόνο που τους αναλογεί, έπειτα από συνεννόηση με τον γυμναστή σου.

- Η ποικιλία στις ασκήσεις. Κρατάει το σώμα σου σε εγρήγορση, ενώ το μυαλό σου δεν βαριέται από την επανάληψη των ίδιων κινήσεων.

- Η συνέπεια. Δεν πρόκειται να αποκτήσεις αγαλμάτινους κοιλιακούς σε μία εβδομάδα, οπότε επέμεινε στο πρόγραμμά σου.

Οι SOS ασκήσεις

Υπάρχουν πολλές βασικές ασκήσεις που γυμνάζουν τους κοιλιακούς με διαφορετικό τρόπο και άπειρες παραλλαγές και τρόποι εκτέλεσής τους. Δώσε βάση στις σανίδες, τα ροκανίσματα, τα sit-ups, τα ψαλίδια, τις ρώσικες στροφές και τις ανυψώσεις ποδιών, ενώ φρόντισε πριν κάνεις οποιαδήποτε άσκηση να έχεις κατανοήσει τον τρόπο εκτέλεσής της.

FITNESS CONCEPTGetty Images

Τα αθλήματα που θα κάνουν τους κοιλιακούς σου πέτρα 

Επειδή η "συμβατική" γυμναστική κάποιες φορές καταντάει βαρετή, μπορείς να γυμνάσεις τους κοιλιακούς σου κάνοντας ένα άθλημα που σου ταιριάζει και το απολαμβάνεις. Ακολουθούν πέντε που σου προτείνουμε με τα μάτια κλειστά.

- Άρση βαρών. Σηκώνοντας αλτήρες δεν χτίζεις μόνο μυική μάζα αλλά και κοιλιακούς, οι οποίοι βοηθούν στη διατήρηση της σωστής στάσης σώματος ό,τι γυμναστική και αν κάνεις.

- Καλλισθενική γυμναστική. Αποτελεί έναν εξαιρετικά ενδιαφέροντα τρόπο για να γυμνάσεις όλο το σώμα σου, των κοιλιακών σου συμπεριλαμβανομένων, χρησιμοποιώντας μόνο το βάρος σου και ελάχιστο ή καθόλου εξοπλισμό.

- Γιόγκα. Υπάρχουν συγκεκριμένες θέσεις στο συγκεκριμένο ολιστικό σύστημα γυμναστικής που τονώνουν τους μύες της κοιλιακής χώρας.

- Μποξ. Όταν κάνεις μποξ οι μύες της κοιλιάς σου βρίσκονται σε συνεχή ένταση, καθώς αποτελεί ένα άθλημα που απαιτεί σταθερό κορμό.

- Κολύμβηση. Βοηθάει στην ανάπτυξη των κοιλιακών μυών σου και δεν επιβαρύνει το σώμα σου.

Από: Esquire IT

 

Ακολούθησε το Esquire στο Facebook, το Twitter και το Instagram.

 

 

Οι πιο πρόσφατες Ειδήσεις

Διαβάστε πρώτοι τις Ειδήσεις για πολιτικές εξελίξεις, συνεντεύξεις διασήμων, συμβουλές για αντρική μόδα και συνταγές για φαγητό και πότο στο esquire.com.gr

ΜΗ ΧΑΣΕΙΣ

Η Monica Bellucci καθηλώνει με την ομορφιά της στα 59 της χρόνια

Η νέα φωτογράφιση μάς θυμίζει γιατί το όνομα της είναι ταυτισμένο με την ιδανική γυναίκα.

Τι είναι πάλι αυτό το Bitcoin halving και πώς θα το επηρεάσει;

Το επόμενο halving είναι προ των πυλών και εντός διαβάζεις όλα όσα πρέπει να ξέρεις για αυτό.

Γραφει Παυλος Κρουστης

Όσα είπε ο Αλέξανδρος Αντωνόπουλος για τη 'δύσκολη' σχέση του με τον Αλέξη Μινωτή

O δημοφιλής ηθοποιός βρέθηκε τα μεσάνυχτα της Πέμπτης στο πλατό του Ενώπιος Ενωπίω.

Η συγκλονιστική φωτογραφία που πήρε το πρώτο βραβείο του World Press Photo

Η φωτογραφία ανήκει στον φωτορεπόρτερ του Reuters Mohammed Salem και συνοψίζει το δράμα των Παλαιστίνιων.