Η καλύτερη άσκηση ενδυνάμωσης που κάνεις χωρίς να το καταλαβαίνεις

To Harvard μοιράζεται μαζί μας μία πολύ ενδιαφέρουσα πληροφορία.

Αυτό ήταν. Οι δικαιολογίες τελείωσαν και επίσημα για όλους, καθώς το Harvard μας ανοίγει τα μάτια σχετικά μια άσκηση που μπορούμε να κάνουμε και συμβάλλει τα μέγιστα στην ενδυνάμωσή μας. 

Μερικές φορές λοιπόν, η καλύτερη άσκηση δε χρειάζεται να είναι η πιο περίπλοκη ή να απαιτεί τον ακριβότερο εξοπλισμό. Αυτό τουλάχιστον αποδεικνύεται, όπως αναφέρει το Harvard Medical Journal. Η σύσταση του επιστημονικού περιοδικού, μας σώζει (ή και όχι) προτείνοντάς μας μια άσκηση για όσο ξεκουραζόμαστε. 

Τι αναφέρει το άρθρο

Η καλύτερη άσκηση ενδυνάμωσης για το κάτω μέρος του σώματος, είναι να σηκωθείς από την καρέκλα σου. Ναι, ακριβώς όπως το διαβάζεις. Μπορεί να ακούγεται πολύ εύκολο, αλλά στην ουσία δεν απέχει και πολύ από τα παραδοσιακά squats. Άλλωστε ποια είναι η πιο συνηθισμένη οδηγία των γυμναστών κατά τη συγκεκριμένη άσκηση; "Φαντάσου ότι κάθεσαι και σηκώνεσαι από μία θέση". Αυτό τα λέει όλα. 

Δεν είναι δύσκολο, αλλά για να είναι αποτελεσματικό θα πρέπει να ακολουθήσεις μερικές συμβουλές που θα σου επιτρέψουν να αξιοποιήσεις στο έπακρο αυτή τη δραστηριότητα. Ακόμη και όταν κάθεσαι στο γραφείο σου. 

Πώς να κάνεις την άσκηση να είναι πιο αποτελεσματική

Αρχικά, όταν κάθεσαι -κατά προτίμηση σε μια καρέκλα- θα πρέπει να ανοίξεις τα πόδια σου και να τα τοποθετήσεις στο ύψος των γοφών. Μόλις βρεθείς στην αρχική θέση, σταύρωσε τα χέρια σου πάνω από το στήθος, πίεσε τις φτέρνες και σήκω όρθιος. Διατήρησε δηλαδή τον έλεγχο, χωρίς να φαίνεται ότι αφήνεσαι στην καρέκλα. Εκτέλεσε την άσκηση 10 φορές επί 3 σετ, όσο πιο συγκεντρωμένα μπορείς, αγνόησε τους γύρω σου και στη συνέχεια θα δεις αποτέλεσμα. 

Κάνοντας αυτή την κίνηση συνειδητά και χρησιμοποιώντας καλά τους μύες μας, μέσα στην καθημερινότητα, μπορούμε να βοηθήσουμε το σώμα μας σχεδόν... χωρίς να το καταλάβουμε. Πόσες φορές κάθεσαι και σηκώνεσαι την ημέρα; Σίγουρα πολύ περισσότερες από όσες μπορείς να μετρήσεις. Κάνε λοιπόν κάθε κάθισμα να μετράει και αξιοποίησε το προς όφελός σου.

Ακολούθησε το Esquire στο Facebook, το Twitter και το Instagram.

Οι πιο πρόσφατες Ειδήσεις

Διαβάστε πρώτοι τις Ειδήσεις για πολιτικές εξελίξεις, συνεντεύξεις διασήμων, συμβουλές για αντρική μόδα και συνταγές για φαγητό και πότο στο esquire.com.gr

ΜΗ ΧΑΣΕΙΣ

5 πατέντες που άλλαξαν τον κόσμο

Την επανάσταση την έφεραν το πρώτο iPhone, το Bluetooth, οι 3D εκτυπωτές, τα φωτοβολταϊκά πάνελ και η εικονική πραγματικότητα.

Γραφει Γιαννης Σπανος

To TikTok 'φλερτάρει' με δικό του AI Chatbot

Όλες οι εφαρμογές σιγά-σιγά αναζητούν τον δικό τους βοηθό τεχνητής νοημοσύνης.

Γραφει Γιαννης Σπανος

Κι αν ο πατέρας του Woody Harrelson δολοφόνησε τον John F. Kennedy;

Μία θεωρία συνωμοσίας του χρεώνει τον φόνο, καθώς είχε εμπλακεί πολλάκις σε αντίστοιχες υποθέσεις.

Γραφει Νικη Κοντομηνα

Οι πιο εντυπωσιακές κουζίνες διασήμων στον κόσμο

Η Liv Tyler, ο Michael Kors αλλά και η Cara Delevingne έχουν τις πιο εντυπωσιακές κουζίνες στον πλανήτη.

Γιατί έκλεισε το εργοστάσιο της Nissan στον Βόλο

Το χρονικό μια επιχείρησης που ήταν σύμβολο για την ελληνική βιομηχανία.

Γραφει TopGear