Ο κανόνας 20-5-3 υπόσχεται καλύτερη ζωή

20-5-3 ή αλλιώς, τρεχάτε στη φύση αδέρφια!

Ξέρεις τι είναι ο κανόνας "20-5-3"; Πολύ πιθανό είναι να μην τον έχεις ακούσει καν. Ακόμα πιο πιθανό όμως είναι να τον έχεις χρειαστεί ή να τον χρειάζεσαι αυτήν τη στιγμή γιατί...πόσο καιρό έχεις να κάνεις μία βόλτα στη φύση

Ο Michael Easter γράφει στο βιβλίο του The Comfort Crisis κάτι που όλοι (όχι;) γνωρίζουμε. Πως δηλαδή οι δραστηριότητες σε εξωτερικούς χώρους προάγουν την ψυχική υγεία και τη δημιουργικότητα, γυμνάζουν το σώμα και τους πνεύμονες ενώ ενισχύουν την έκθεση στη βιταμίνη D και την παραγωγή μελατονίνης. Ο Easter λοιπόν, έγραψε ένα βιβλίο για να μας πείσει πως πρέπει να περνάμε περισσότερο χρόνο στη φύση, δίνοντάς μας μάλιστα ισχυρά επιχειρήματα. Ένα από αυτά τα επιχειρήματα, ήταν και ο κανόνας της Rachel Hopman.

Η Hopman είναι αυτή που εφηύρε τον κανόνα "20-5-3", σύμφωνα με τον οποίο, όλοι θα μπορούσαν να επωφεληθούν από: 20 λεπτά σε πράσινο περιβάλλον τρεις φορές την εβδομάδα, πέντε ώρες κάπου βαθύτερα στη φύση κάθε μήνα και ένα ετήσιο τριήμερο ξεκούρασης χωρίς ίντερνετ. 

20 λεπτά, κάθε μέρα 

Σύμφωνα με την Rachel Hopman, για να δεις οφέλη στη ζωή σου χρειάζεται να περνάς τον χρόνο σου σε πράσινο περιβάλλον τουλάχιστον τρεις φορές την εβδομάδα. Η ίδια ωστόσο, ζητά μονάχα είκοσι λεπτά την ημέρα, μέχρι αυτό να γίνει μία καθημερινή συνήθεια. Τα οφέλη; Μειωμένα επίπεδα κορτιζόλης στην κυκλοφορία του αίματος καθώς και βελτιώσεις στη νόηση, τη μνήμη και την ψυχική υγεία.

Απόλυτη συγκέντρωση κάθε μήνα, για 5 ώρες 

Αυτό είναι ένα μεγαλύτερο βήμα, που απαιτεί κάποια παραπάνω δέσμευση, αφού μπορεί να χρειαστεί να μετακινηθείς. Ένα πάρκο ή ένα βουνό φαντάζουν ιδανικά για μία βόλτα διάρκειας πέντε ωρών, που πρόκειται να σου χαρίσει έμπνευση, ενέργεια και φυσικά, καθαρό αέρα. 

1 τριήμερο, κάθε χρόνο 

Ο αριθμός 3 στον κανόνα σηματοδοτεί το τριήμερο. Ένα τριήμερο όμως δίχως ίντερνετ, μακριά από όλους και όλα. Η απόδραση στη φύση, μακριά από την καθημερινότητα, τη ρουτίνα, και τα πολύβουα μέρη φαίνεται πως είναι απαραίτητη για μία καλύτερη ζωή και ειδικά αν συνδυάζεται με την αποχή από οθόνες, τηλέφωνα και μηνύματα. Γιατί ναι, αν δεν το είχες μαντέψει μέχρι στιγμής, για τη Rachel Hopman οτιδήποτε μπορεί να σε αποσπάσει από τη φύση και την επαφή σου με τον άνθρωπο είναι "του διαβόλου". 

Ακολούθησε το Esquire στο Facebook, το Twitter και το Instagram.

Οι πιο πρόσφατες Ειδήσεις

Διαβάστε πρώτοι τις Ειδήσεις για πολιτικές εξελίξεις, συνεντεύξεις διασήμων, συμβουλές για αντρική μόδα και συνταγές για φαγητό και πότο στο esquire.com.gr

ΜΗ ΧΑΣΕΙΣ

Πού και σε ποια ακίνητα επενδύουν οι εκατομμυριούχοι στη χώρα μας

Οι ξένοι επενδυτές καθώς και οι Έλληνες ομογενείς που αναζητούν κατοικίες στην Ελλάδα προέρχονται συνήθως από Ευρωπαϊκές χώρες.

Ένας οδηγός για να σχεδιάσεις το Πασχαλινό σου ταξίδι στην Ελλάδα

Οι προορισμοί σε βουνό, θάλασσα αλλά και τις πόλεις γιορτάζουν το φετινό Μαγιάτικο Πάσχα τελετουργικά και τα ξενοδοχεία και τα εστιατόρια έχουν ετοιμάσει ξεχωριστά πακέτα, προσφορές και μενού.

Η ιστορία της Lamborghini

Μία ημέρα σαν τη σημερινή, το 1916, ερχόταν στη ζωή ο Ferruccio Lamborghini. Και αυτή είναι η ιστορία του εμβληματικού brand που δημιούργησε.

Γραφει Μπαμπης Δουκας

Τι είναι η δίαιτα BRAT και γιατί αξίζει μία ευκαιρία

Πώς θα ακολουθήσεις τη δίαιτα που θα ηρεμήσει τον οργανισμό σου από τη διάρροια και τους εμετούς.

Γραφει Γιαννης Σπανος

Τα χόμπι που δείχνουν ότι είμαστε εξυπνότεροι από το μέσο όρο

Η επιστήμη μίλησε: Είμαστε ευφυέστεροι από τους υπόλοιπους ανάλογα με το πώς περνάμε τον ελεύθερό μας χρόνο.

Γραφει Νικη Κοντομηνα

H τεχνητή νοημοσύνη βοηθά την Amazon να γλιτώσει 500.000 τόνους συσκευασίας

O κολοσσός του λιανεμπορίου εγκαινίασε το 2019 το δικό της μοντέλο τεχνητής νοημοσύνης προκειμένου να μειώσει τα απορρίμματα συσκευασίας