Αυτές οι τροφές μπουστάρουν τον μεταβολισμό

Κάτι που σημαίνει ότι θα καις γρηγορότερα.

Γράφει: Νίκος Αγάθος 15 Οκτωβρίου 2019

Όταν σκέφτεσαι σούπερ τροφές, συνήθως έρχονται στο μυαλό εξωτικά, δυσεύρετα συστατικά. Εκχύλισμα από ακάι μπέρι; Νουντλς από φύκια; Ωστόσο οι σούπερ τροφές δεν χρειάζεται να είναι μυστηριώδεις για να είναι σούπερ. Σκέψου τις απλές φακές, που κλείνουν μια τεράστια θρεπτική δύναμη σε ένα μικροσκοπικό πακέτο, ή την τέλεια ισορροπία πρωτεϊνών σε ένα αβγό.

Πέρα από την διατροφική τους δύναμη, εκείνες οι τροφές έχουν άλλη μια ιδιότητα που τις κάνει να αξίζουν την ετικέτα σούπερ. Μπορούν να βοηθήσουν να χάσεις βάρος. Οι φακές μπορούν να δώσουν ώθηση στη μηχανή που καίει τις θερμίδες. Και τα αβγά μπορούν να σε χορτάσουν μέχρι το μεσημεριανό.

Φασόλια

Γεμάτα με φυτικές ίνες που κόβουν την πείνα και πρωτεΐνες, τα φασόλια διαθέτουν μία ακόμη σούπερ ιδιότητα αδυνατίσματος: ανθεκτικό άμυλο. Τροφές με μεγάλη περιεκτικότητα σε αυτό το συστατικό (ένα είδος υδατάνθρακα που περνά άπεπτος από το σύστημά σου) μπορεί να ωθήσουν το σώμα σου να χρησιμοποιήσει επιπλέον ενέργεια για να προσπαθήσει να το διασπάσει. Ερευνητές στο Πανεπιστήμιο του Κολοράντο βρήκαν πως οι ενήλικες που τρώνε γεύματα με ανθεκτικό άμυλο είχαν υψηλότερο μεταγευματικό μεταβολικό ρυθμό. Τα ανθεκτικά άμυλα μπορεί επίσης να βοηθήσουν στον έλεγχο της όρεξης. Δοκίμασε πολτοποιημένα φασόλια με σκόρδο και λίγο ελαιόλαδο για ένα υγιεινό ντιπ για λαχανικά.

Εσπεριδοειδή

Αυτές οι τροφές μπουστάρουν τον μεταβολισμό

Τα πορτοκάλια, τα γκρέιπφρουτ και τα λεμόνια έχουν μεγάλη περιεκτικότητα πηκτίνης. Μπορείς να χρησιμοποιήσεις σε φρουτοσαλάτες, σε smoothies και σε ντρέσινγκ για τη σαλάτα σου.

Μήλα

Ένα μήλο την ημέρα φαίνεται ότι δεν κάνει μόνο το γιατρό πέρα, αλλά και τα περιττά κιλά.

Φρούτα του δάσους

Μύρτιλλα, βατόμουρα, μούρα, είναι όλα τους πλούσια σε πηκτίνη. Ξεκίνα δυναμικά και θρεπτικά τη μέρα σου με ένα μπολ βρόμη ή δημητριακά ολικής αλέσεως και σκουρόχρωμα φρούτα του δάσους ή ανάμιξέ τα σε μισό κεσεδάκι γιαούρτι αντί για επιδόρπιο.

Τζίντζερ

τζιντζερ

Όχι μόνο πρόκειται για ένα αντιφλεγμονώδες μπαχαρικό γεμάτο αντιοξειδωτικές ιδιότητες, αλλά το τζίντζερ ενισχύει και απίστευτα τον μεταβολισμό σου. Αυτό οφείλεται στις μοναδικές ενώσεις που περιέχει, οι οποίες βοηθούν στην πέψη και αυξάνουν τη θερμοκρασία του σώματος και τους μεταβολικούς ρυθμούς μέχρι και 20% μετά την κατανάλωσή του.

Καυτερές πιπεριές

Οι καυτερές πιπεριές παίρνουν την γεύση τους από την καψαϊκίνη. Το 2010, ερευνητές στο UCLA έδωσαν στους συμμετέχοντες σε μελέτη μια κάψουλα που περιείχε μια συγγενική ουσία της καψαϊκίνης (που λέγεται dihydrocapsiate ή DCT), ενώ άλλοι πήραν ένα placebo. Η ομάδα της DCT έκαψε περισσότερες θερμίδες μετά το γεύμα συγκριτικά με την ομάδα του placebo. Πασπάλισε πιπέρι καγιέν ή σκόνη τσίλι στα φαγητά σου, από κατσαρόλας μέχρι ψητά φρούτα. Χρησιμοποίησε πιπεριές jalapenos σε μαρινάδες και σάλτσες.

Οι πιο πρόσφατες Ειδήσεις

Διαβάστε πρώτοι τις Ειδήσεις για πολιτικές εξελίξεις, συνεντεύξεις διασήμων, συμβουλές για αντρική μόδα και συνταγές για φαγητό και πότο στο esquire.com.gr

ΜΗ ΧΑΣΕΙΣ

5 πράγματα που θα αυξήσουν το πάθος στη σχέση σου

Μην αγχώνεσαι για τίποτα. Σου έχουμε τη λύση ακόμα και αν νομίζεις πως το παιχνίδι έχει τελειώσει.

Γραφει Πωλινα Φραγκου

Ο Novak Djokovic αφήνει σιγά σιγά τη ρακέτα και πιάνει το κρασί

Μία νέα καριέρα περιμένει τον Nole όταν και αν αποφασίσει να αποσυρθεί.

Γραφει Γιαννης Σπανος

Λίγη ακόμη Sydney Sweeney στη Χαβάη δεν έβλαψε κανέναν

Την είδαμε να κρέμεται ανάποδα από την οροφή αυτοκινήτου. Δεν περιγράφουμε άλλο.

Γραφει Πωλινα Φραγκου

Κι αν ο Elon Musk εγκαταλείψει την Tesla;

Οι αμφιλεγόμενες δηλώσεις που θα συζητηθούν.

Γραφει Παυλος Κρουστης

Τι σχέση έχει η Julia Roberts με τον Martin Luther King;

Με αφορμή την συμπλήρωση του 55ου έτους της ηλικίας της, η Julia Roberts μοιράστηκε με τους εκατομμύρια θαυμαστές της μια άγνωστη πτυχή της προσωπικής της ζωής.