Τα απαραίτητα ροφήματα για την υγεία μας, σύμφωνα με το Harvard

Τρία πανεύκολα ροφήματα με σημαντικά οφέλη για τον οργανισμό σου.

Γράφει: Γιάννης Σπανός 22 Φεβρουαρίου 2024

Στην επιδίωξη μιας πιο υγιεινής ζωής, συχνά παραβλέπουμε τον αντίκτυπο που μπορούν να έχουν στην υγεία μας τα ροφήματα που καταναλώνουμε. Και πίστεψέ μας, δεν κάνουν όλα την ίδια δουλειά στον οργανισμό μας. 

Ειδικότερα, η Σχολή Δημόσιας Υγείας του Chan, στο Πανεπιστήμιο του Harvard, εντόπισε εκείνα που μπορεί να έχουν σημαντικά οφέλη για την υγεία μας σε όλη τη διάρκεια της ζωής μας.

Πρώτο και καλύτερο φυσικά και είναι το νερό, που θεωρείται απαραίτητο για κάθε οργανισμό. Η σύσταση μάλιστα του Παγκόσμιου Οργανισμού Υγείας για κατανάλωση τουλάχιστον 2 λίτρων την ημέρα είναι μία σημαντική υπενθύμιση της σημασίας της διατήρησης ενυδάτωσης.

Πέρα όμως από το νερό, ο καφές και το τσάι μπορούν επίσης να έχουν ιδιαίτερη θέση στην καθημερινή μας διατροφή. Ο καφές, σε μέτριες ποσότητες, έχει αποδειχθεί ότι μειώνει τον κίνδυνο καρδιαγγειακών παθήσεων και καρκίνου ενώ μπορεί να προσφέρει κάποια προστασία έναντι σε ασθένειες όπως η νόσος του Πάρκινσον και ο διαβήτης τύπου 2.

Αντίστοιχα, το τσάι, ειδικά το πράσινο, έχει συσχετιστεί με χαμηλότερο κίνδυνο πρόωρου θανάτου, καρδιακών παθήσεων, εγκεφαλικού και διαβήτη τύπου 2. Η υψηλή περιεκτικότητά του σε πολυφαινόλες μπορεί να προσφέρει οφέλη για την υγεία που ξεπερνούν την ενυδάτωση.Η φροντίδα της υγείας μέσω των ροφημάτων είναι μάλλον ο πιο απλός και αποτελεσματικός τρόπος για να βελτιώσει κανείς την ποιότητα της ζωής του. Η ενσωμάτωση του νερού, του καφέ και του τσαγιού στην καθημερινή σου διατροφή μπορεί να είναι ένα σημαντικό βήμα προς μια πιο υγιεινή και ισορροπημένη ζωή. Συνεπώς, πίνε!

Ακολούθησε το Esquire στο Facebook, το Twitter και το Instagram.

Οι πιο πρόσφατες Ειδήσεις

Διαβάστε πρώτοι τις Ειδήσεις για πολιτικές εξελίξεις, συνεντεύξεις διασήμων, συμβουλές για αντρική μόδα και συνταγές για φαγητό και πότο στο esquire.com.gr

ΜΗ ΧΑΣΕΙΣ

Η πρώτη μεξικανική βελτιωμένη Porsche έχει παρατσούκλι και λέγεται 'Mariachi'

Η συνεργασία του ιάπωνα καλλιτέχνη, Akira Nakai, και του ταλαντούχου Μεξικανού βελτιωτή, Juca, "γέννησε" την Porsche 911 RWB "Mariachi".

Γραφει Παυλος Κρουστης

Κι αν η χρήση κάνναβης αλλάζει το DNA μας;

Σύμφωνα με μελέτη, η χρήση κάνναβης μπορεί να προκαλέσει αλλαγές στο επιγονιδίωμα του ανθρώπινου σώματος.

Ο Γιάννης Στάνκογλου δεν έχει πια απωθημένα

Ο ηθοποιός, φέτος γιόρτασε τα 50 του και το δώρο που έκανε στον εαυτό του ήταν να του προσφέρει ένα μικρό διάλειμμα από το θέατρο.

Μία σπάνια φωτογραφία του Παναγιώτη Φασούλα με την οικογένειά του

Ο παλαίμαχος μπασκετμπολίστας σε ένα σπάνιο στιγμιότυπο με τη σύζυγό του και την κόρη τους.

H ηλεκτρική Formula E είναι και επισήμως ταχύτερη από την F1

Το πιο σημαντικό είναι ότι το αυτοκίνητο θα κάνει πλέον χρήση του μπροστινού συστήματος κίνησης.

Γραφει TopGear

Τρία θρεπτικά συστατικά που κάνουν το σπέρμα ισχυρότερο

Όπως όλα δείχνουν, η κακή διατροφή μπορεί να επηρεάσει την ποιότητά του.

Γραφει Γιαννης Σπανος