Η σκληροτράχηλη προπόνηση των Austin Butler και Barry Keoghan για το Masters of the Air

Τι χρειάστηκε να περάσουν οι ηθοποιοί για να μοιάζουν με πιλότους μαχητικών αεροσκαφών;

Πολλοί είναι οι ρόλοι που απαιτούν σωματική προετοιμασία για τους ηθοποιούς και για να επιτευχθεί αυτό, προσλαμβάνονται προπονητές σαν τον Dale Dye. Για τη σειρά Masters of the Air, οι παραγωγοί Tom Hanks και Steven Spielberg ήξεραν ότι ο Dye ήταν το ιδανικό πρόσωπο. Έχοντας προηγουμένως εκπαιδεύσει νεοσύλλεκτους για τις σειρές Band of Brothers και The Pacific, η επιτυχία του Dye στην προετοιμασία ηθοποιών για στρατιωτικούς ρόλους ήταν δεδομένη.

Στο Masters of the Air, οι νεαροί αστέρες Callum Turner, Austin Butler και Barry Keoghan πετούν στους ουρανούς ως πιλότοι μαχητικών αεροσκαφών. Πώς τους έβαλε όμως ο Dye σε πρόγραμμα για να ανταπεξέλθουν στους ρόλους τους;

Το βάπτισμα του πυρός

Σε αντίθεση με τους παραδοσιακούς στρατιωτικούς εκπαιδευτές, ο Dye δεν καταφεύγει σε φωνές ή προσβολές. Αντίθετα, χρησιμοποιεί αυστηρότητα και θέτει τους ηθοποιούς προ των ευθυνών τους, και κάπως έτσι έχει κερδίσει και τη φήμη του.

Κατά τη διάρκεια της εντατικής περιόδου εκπαίδευσης δύο εβδομάδων έξω από το Λονδίνο, ο Dye επικεντρώθηκε σε διάφορες σωματικές και ψυχικές πτυχές που είναι απαραίτητες για τους ρόλους. Αυτό περιελάμβανε σωματική προετοιμασία, εκτέλεση διαταγών και μαθήματα στην αίθουσα διδασκαλίας, που κάλυπταν τα πάντα, από τη νοοτροπία της δεκαετίας του 1940, μέχρι το δέσιμο της γραβάτας.

Ελιγμοί

Πρωταρχικός στόχος του Dye ήταν να προετοιμάσει τους ηθοποιούς για να υποδυθούν ρεαλιστικά τους πιλότους του B17, δίνοντας έμφαση στις σωματικές απαιτήσεις των ελιγμών σε στενά αεροσκάφη επί ώρες. Αυτό περιελάμβανε προπόνηση ενδυνάμωσης και βελτίωση της στάσης του σώματος, ώστε να δείχνουν όπως πρέπει με τις στολές τους.

Για να το επιτύχει αυτό, ο Dye ενσωμάτωσε δύο αγαπημένες ασκήσεις: την άσκηση "σκουλήκι" και τα ροκανίσματα. Οι ασκήσεις αυτές όχι μόνο ενδυνάμωσαν τα σώματα των ηθοποιών, αλλά και προώθησαν και το ομαδικό πνεύμα, μια κρίσιμη πτυχή της στρατιωτικής εκπαίδευσης.

Το χτίσιμο της ομαδικότητας

Ο Dye ενίσχυσε περαιτέρω την ομαδικότητα ενσωματώνοντας ασκήσεις τρεξίματος, τονίζοντας τη δύναμη της ενότητας. Χώρισε τους ηθοποιούς σε ομάδες, ενθαρρύνοντας τον ανταγωνισμό και τη συντροφικότητα, ενώ συμμετείχαν σε δραστηριότητες, όπως την απενεργοποίηση μια βόμβας προσομοίωσης 225 κιλών.

Επιπλέον, ο Dye εισήγαγε τους ηθοποιούς σε αμερικανικά αθλήματα όπως το μπέιζμπολ και το αμερικανικό ποδόσφαιρο κατά τη διάρκεια του ελεύθερου χρόνου τους, ενισχύοντας τη συντροφικότητα, αλλά και τα πολιτιστικά στοιχεία τους.

Σωματική αντοχή

Το πρόγραμμα προπόνησης περιελάμβανε 90λεπτες συνεδρίες που αποτελούνταν από τη "φόρμουλα" του Dye για κοιλιακούς, έλξεις και επιτόπια άλματα, ακολουθούμενες από τρέξιμο πέντε χιλιομέτρων. Με την επιτυχή ολοκλήρωση της προπόνησης, οι ηθοποιοί κέρδιζαν τα γεύματά τους, καθώς ενισχυόταν έτσι η πειθαρχία και η δέσμευση.

Για όσους φιλοδοξούν να προπονηθούν όπως ο Austin Butler και οι συνάδελφοί του, το να ακολουθούν τις ασκήσεις του Dye μπορεί να βοηθήσει στην ανάπτυξη δύναμης και αντοχής, αν και προφανώς, χρειάζεται υπομονή και επιμονή.

Με την ενσωμάτωση των αυστηρών μεθόδων προπόνησης του Dye, ηθοποιοί όπως ο Austin Butler και ο Barry Keoghan όχι μόνο μεταμορφώθηκαν σε πιλότους μαχητικών αεροσκαφών, αλλά απέκτησαν και βαθύτερη κατανόηση της ομαδικότητας και της σωματικής αντοχής, εξασφαλίζοντας την αυθεντικότητα για τους ρόλους τους.

Ακολούθησε το Esquire στο Facebook, το Twitter και το Instagram.

Οι πιο πρόσφατες Ειδήσεις

Διαβάστε πρώτοι τις Ειδήσεις για πολιτικές εξελίξεις, συνεντεύξεις διασήμων, συμβουλές για αντρική μόδα και συνταγές για φαγητό και πότο στο esquire.com.gr

ΜΗ ΧΑΣΕΙΣ

Αποχώρηση 'βόμβα' του Adrian Newey από τη Red Bull

Σε κατάσταση αποσύνθεσης βρίσκεται η Red Bull καθώς όπως όλα δείχνουν ο Adrian Newey έχει ήδη αποφασίσει να αποχωρήσει στο τέλος της τρέχουσας περιόδου.

Γραφει TopGear

Προπόνηση για μεγαλύτερη και καλύτερη ζωή

Επιστήμονες κατέληξαν στη μακροβιοτική προπόνηση που θα ωφελήσει τόσο την ποιότητα όσο και τη διάρκεια της ζωής σου.

Γραφει Γιαννης Σπανος

Μια φορά κι έναν καιρό, ο κόσμος μας δημιουργήθηκε

Όσα πρέπει να γνωρίζεις για τον γερμανό μαθηματικό και αστρονόμο Johannes Kepler, που διατύπωσε τη σχετική θεωρία.

Γραφει Παυλος Κρουστης

Μια ματιά στην ολοκαίνουργια και άκρως εντυπωσιακή Porsche Cayenne GTS

Η Porsche συμπληρώνει τη σειρά μοντέλων της Cayenne, η οποία ανανεώθηκε ριζικά το 2023, με τα νέα, ασύγκριτα δυναμικά μοντέλα GTS.

Οι Pet Shop Boys βρίσκουν 'απογοητευτική' τη μουσική της Taylor Swift

O Neil Tennant είπε αυτό που σκεφτόμαστε κι εμείς, καιρό τώρα.

Η Sophia Bush έκανε coming out ως queer και πλέον 'μπορεί να αναπνεύσει'

Η Brook Davis του One Tree Hill μίλησε ανοιχτά για τη σεξουαλικότητά της σε πρόσφατη συνέντευξή της.

Γραφει Γεωργια Πρεζα