Αράζοντας μία μέρα την εβδομάδα βελτιώνεις την υγεία σου, λέει η επιστήμη

Μια μελέτη αποκαλύπτει πως αυτό το διάλειμμα είναι πολύτιμο για πολύ συγκεκριμένους λόγους.

Στη σύγχρονη κοινωνία μας, που χαρακτηρίζεται από τους γρήγορους ρυθμούς και τη συνεχή αναζήτηση της παραγωγικότητας, είναι εύκολο να πέσουμε στην παγίδα της εργασιακής υπερφόρτωσης και του χρόνιου στρες. Ωστόσο, μια πρόσφατη μελέτη αποκάλυψε ότι αράζοντας μια ημέρα την εβδομάδα μπορεί να έχει σημαντικά οφέλη για την υγεία.

Γιατί θα πρέπει να σκεφθείς να εντάξεις μια "τεμπέλικη ημέρα" στην εβδομάδα σου

Μια πρόσφατη μελέτη αποκάλυψε ότι μια "τεμπέλικη ημέρα" την εβδομάδα μπορεί να έχει σημαντικές επιπτώσεις στη σωματική και ψυχική μας υγεία. Αυτή η ημέρα που αφιερώνεται αποκλειστικά στην ξεκούραση και τον ελεύθερο χρόνο μπορεί να βοηθήσει στη μείωση των επιπέδων άγχους, στη βελτίωση της ποιότητας του ύπνου, στη μείωση της αρτηριακής πίεσης και στην αύξηση της συνολικής αίσθησης της ευεξίας μας.

Το χρόνιο στρες, αποτέλεσμα μιας ζωής υπερφορτωμένης με δραστηριότητες και ευθύνες, μπορεί να έχει καταστροφικές συνέπειες για την υγεία μας. Έχει αποδειχθεί ότι το παρατεταμένο στρες μπορεί να αυξήσει τον κίνδυνο καρδιακών παθήσεων, διαβήτη, κατάθλιψης και άλλων προβλημάτων υγείας. Ως εκ τούτου, η εξεύρεση τρόπων για τη μείωση του στρες και τη φροντίδα της ψυχικής και συναισθηματικής μας υγείας είναι ζωτικής σημασίας για να παραμείνουμε υγιείς και ευτυχισμένοι.

Αποσυνδέσου για μια ημέρα

Κατά τη διάρκεια αυτής της ημέρας, είναι σημαντικό να αποσυνδεθούμε εντελώς από τη δουλειά και τις ευθύνες και να αφιερώσουμε χρόνο σε δραστηριότητες που μας χαλαρώνουν και μας κάνουν να νιώθουμε καλά. Αυτό μπορεί να περιλαμβάνει το διάβασμα ενός βιβλίου, μια βόλτα στη φύση, την εξάσκηση γιόγκα ή απλώς την ξεκούραση και την απόλαυση της ηρεμίας και της γαλήνης.

Εκτός από τα οφέλη για τη σωματική υγεία, η λήψη μιας ημέρας για ξεκούραση μπορεί επίσης να έχει οφέλη για την ψυχική μας υγεία. Η επαρκής ξεκούραση μπορεί να συμβάλει στη βελτίωση της συγκέντρωσης, της δημιουργικότητας και της παραγωγικότητας, η οποία με τη σειρά της μπορεί να βελτιώσει τη συνολική ποιότητα ζωής μας. Επιτρέποντάς μας να επαναφορτίσουμε και να ανανεώσουμε το μυαλό μας, είμαστε καλύτερα προετοιμασμένοι να αντιμετωπίσουμε τις καθημερινές προκλήσεις με θετική στάση.

Ακολούθησε το Esquire στο Facebook, το Twitter και το Instagram.

Οι πιο πρόσφατες Ειδήσεις

Διαβάστε πρώτοι τις Ειδήσεις για πολιτικές εξελίξεις, συνεντεύξεις διασήμων, συμβουλές για αντρική μόδα και συνταγές για φαγητό και πότο στο esquire.com.gr

ΜΗ ΧΑΣΕΙΣ

Πού και σε ποια ακίνητα επενδύουν οι εκατομμυριούχοι στη χώρα μας

Οι ξένοι επενδυτές καθώς και οι Έλληνες ομογενείς που αναζητούν κατοικίες στην Ελλάδα προέρχονται συνήθως από Ευρωπαϊκές χώρες.

Ένας οδηγός για να σχεδιάσεις το πασχαλινό σου ταξίδι στην Ελλάδα

Οι προορισμοί σε βουνό, θάλασσα αλλά και τις πόλεις γιορτάζουν το φετινό Μαγιάτικο Πάσχα τελετουργικά και τα ξενοδοχεία και τα εστιατόρια έχουν ετοιμάσει ξεχωριστά πακέτα, προσφορές και μενού.

Η ιστορία της Lamborghini

Μία ημέρα σαν τη σημερινή, το 1916, ερχόταν στη ζωή ο Ferruccio Lamborghini. Και αυτή είναι η ιστορία του εμβληματικού brand που δημιούργησε.

Γραφει Μπαμπης Δουκας

Τι είναι η δίαιτα BRAT και γιατί αξίζει μία ευκαιρία

Πώς θα ακολουθήσεις τη δίαιτα που θα ηρεμήσει τον οργανισμό σου από τη διάρροια και τους εμετούς.

Γραφει Γιαννης Σπανος

Τα χόμπι που δείχνουν ότι είμαστε εξυπνότεροι από το μέσο όρο

Η επιστήμη μίλησε: Είμαστε ευφυέστεροι από τους υπόλοιπους ανάλογα με το πώς περνάμε τον ελεύθερό μας χρόνο.

Γραφει Νικη Κοντομηνα

H τεχνητή νοημοσύνη βοηθά την Amazon να γλιτώσει 500.000 τόνους συσκευασίας

O κολοσσός του λιανεμπορίου εγκαινίασε το 2019 το δικό της μοντέλο τεχνητής νοημοσύνης προκειμένου να μειώσει τα απορρίμματα συσκευασίας