Γιατί αν τρως κάθε πρωί αυγά θα κρατήσεις τα μαλλιά σου στη θέση τους

Μια επιστημονική μελέτη αποκαλύπτει ότι τα αυγά είναι ευεργετικά για τα μαλλιά σου και όχι μόνο.

Γράφει: Νίκος Αγάθος 17 Οκτωβρίου 2018

Τι καλύτερα νέα από αυτά; Τα αυγά είναι το ιδανικό breakfast. Μια μελέτη πάνω σε 300.000 άτομα αναφέρει ότι ένα αυγό την ημέρα μπορεί να μειώσει το σωματικό σου λίπος και να τονώσει την ανάπτυξη των τριχών του κεφαλιού σου. Οι λόγοι, εξηγούνται παρακάτω.

Τα αυγά σε κρατούν χορτάτο για ώρες

Επιστημονικό θέσφατο: Μελέτη που δημοσιεύεται στην ιατρική επιθεώρηση International Journal of Food Sciences and Nutrition αναφέρει ότι ένα γεύμα με βάση τα αυγά εξασφαλίζει πληρότητα για μεγαλύτερο χρονικό διάστημα, γεγονός που δεν σε βάζει σε πειρασμούς για γλυκά και λιπαρά σνακ μέσα στη μέρα. Οι πρωτεΐνες των αυγών χρειάζονται περισσότερο χρόνο να αφομοιωθούν από το πεπτικό (συγκριτικά με τους υδατάνθρακες) και γι’ αυτό είναι η τέλεια τροφή για απώλεια λίπους.

Προστατεύουν τα μάτια σου

Ο κρόκος του αυγού παρέχει όλα τα απαραίτητα θρεπτικά  και αντιοξειδωτικά συστατικά (λουτεΐνη και ζεαξανθίνη) που βελτιώνουν την υγεία των οφθαλμών, γράφουν ειδικοί μελετητές στο επιστημονικό περιοδικό Nutrition and Metabolism. Για μεγαλύτερα οφέλη, κατανάλωνε βιολογικά αυγά από κότες ελευθέρας βοσκής.

Θέλεις πλούσια και  υγιή μαλλιά; Τρώγε δυο αυγά τη μέρα

Τα αυγά είναι ευεργετικά για τα μαλλιά χάρη στην παρουσία κερατίνης, μια δομική πρωτεΐνη η οποία είναι βασικό συστατικό των κυττάρων, που προάγει την ανάπτυξη νέων τριχών και αποκαθιστά τις βλάβες των μαλλιών. Δυο αυγά τη μέρα αρκούν για να αποκτήσεις αυτά τα πλεονεκτήματα, λένε οι έρευνες.

Από: Esquire NL

ΜΗ ΧΑΣΕΙΣ

Περισσoτερα για Τεχνολογία

ΔΙΑΒΑΣΕ ΑΚΟΜΑ

Γιατί δεν μεθούν οι millennials;

Τι συμβαίνει και όλο και περισσότεροι νέοι σταματούν το ποτό, το τσιγάρο και τα ναρκωτικά. Και όχι, δεν είναι πάντοτε κάτι καλό.

Το πρωινό ξύπνημα κάνει κακό στην υγεία υποστηρίζει νέα έρευνα

Πονοκέφαλοι, ιώσεις και κακή διάθεση: τα αποτελέσματα αυτής της κακής συνήθειας.