Πώς θα φτιάξεις σώμα σαν του Jason Momoa

Στήθος 130 εκατοστών, ώμοι ογκόλιθοι, μπράτσα βουνά και άπειρη μπύρα Guinness, τι να μην σου αρέσει;

Γράφει: Νίκος Αγάθος 05 Νοεμβρίου 2018

Πιθανότατα τον γνωρίζεις ως Khal Drogo από τη σειρά Games of Thrones, και σίγουρα θα τον απολαύσεις ως Aquaman στη μεγάλη οθόνη (προσεχώς). Ωστόσο, αυτό που πιθανώς δεν ξέρεις είναι ότι ο 37χρονος Jason Momoa, αγαπά την μπύρα Guinness. Και δεν του αρέσει πραγματικά να πηγαίνει στο γυμναστήριο. Αυτός ο άντρας, κυριολεκτικά, είναι ζωντανή απόδειξη ότι μπορείς να φτιάξεις ένα σώμα ημίθεου χωρίς να ξοδεύεις ώρες στους πάγκους και τα ράφια με τις μπάρες.

Χτίσε ώμους σαν το Βασιλιά της Ατλαντίδας

Πώς θα φτιάξεις σώμα σαν του Jason Momoa

Δεν χρειάζεται να γραφτείς σε κολυμβητήριο για να φτιάξεις έναν κορμό σε σχήμα V. Μπορείς να δημιουργήσεις ένα επικό άνω μέρος σώματος με τους δικούς σου όρους. Χρησιμοποίησε αυτές τις τρεις ασκήσεις απομόνωσης των δελτοειδών, που κάνουν τη δουλειά ευκολότερη και τους ώμους πιο μπαλαρισμένους από ποτέ.

Στρατιωτικές πιέσεις με μπάρα

Πιέσεις Arnold

Πιέσεις landmine

  • Εκτέλεσε τις ασκήσεις στη σειρά, χρησιμοποιώντας βάρος στο 70-80% της μέγιστης επανάληψης, προσπαθώντας να ολοκληρώσεις έναν πλήρη κύκλο με 3 σετ και 8-12 επαναλήψεις (για τις πιέσεις landmine, οι επαναλήψεις και τα σετ ισχύουν για κάθε χέρι ξεχωριστά).
ΜΟΜΟΑ
Απόκτησε μπράτσα πολεμιστή

Όπως έχεις παρατηρήσει στις σκηνές του Games of Thrones, o Momoa χρησιμοποιεί τους μυς των μπράτσων (δικέφαλους-τρικέφαλους) σαν πραγματικά όπλα μάχης. Αυτή η δύναμη μπορεί να αναπτυχθεί με ασκήσεις που όχι μόνο προσφέρουν μυϊκή υπερτροφία, αλλά παράλληλα διδάσκουν τους μυς να αποκτούν σταδιακή αντοχή, ικανή να βγάζουν εις πέρας ακόμη και τις πιο σκληρές δουλειές του κόσμου.

Κάμψεις-σφυριά 

Μονές εκτάσεις τρικεφάλων με αλτήρα

Κάμψεις δικεφάλων με μπάρα

  • Εκτέλεσε τις ασκήσεις στη σειρά, χρησιμοποιώντας βάρος στο 70-80% της μέγιστης επανάληψης, προσπαθώντας να ολοκληρώσεις έναν πλήρη κύκλο με 3 σετ και 8-12 επαναλήψεις (για τις κάμψεις-σφυριά, μετράς τις επαναλήψεις για κάθε χέρι ξεχωριστά).

Θωράκισε τα νώτα σου

ΜΟΜΟΑ

Με το να δουλέψεις το σύνολο των μυών της πλάτης (τραπεζοειδείς-πλατείς ραχιαίους), κερδίζεις τρία πράγματα: αύξηση ολικής δύναμης στο άνω μέρος του κορμού, ασφάλεια στη σπονδυλική στήλη, ευρύτερη μυϊκή εικόνα στο πίσω μέρος του σώματός σου (υπερτονίζει το σχήμα V).

Chin ups

Σκυφτή κωπηλατική με μπάρα

Flyes στον πάγκο από πρηνή θέση

  • Εκτέλεσε τις ασκήσεις στη σειρά, χρησιμοποιώντας βάρος στο 70-80% της μέγιστης επανάληψης, προσπαθώντας να ολοκληρώσεις έναν πλήρη κύκλο με 3 σετ και 8-12 επαναλήψεις (για τις έλξεις στο μονόζυγο, 10 επαναλήψεις επί 3 σετ είναι αρκετές).

Κάψε το λίπος σαν σούπερ ήρωας

ΜΟΜΟΑ

Ο πιο γρήγορος δρόμος για να δεις τα μυϊκά οφέλη να γίνονται ακόμη πιο ορατά, είναι να μετατρέψεις το σώμα σου σε μηχανή ταχείας καύσης λίπους, τρέχοντας, κουνώντας σκοινιά και κουβαλώντας βαριούς αλτήρες.  

HIIT στο διάδρομο

  • Τοποθέτησε τον τάπητα του διαδρόμου σε κλίση 10% κλίση και δοκίμασε 8 γύρους εναλλάσσοντας σπριντ και γρήγορο περπάτημα ανά 30’’.

Battle ropes

  • 25-30’’ με στόχο τα 4 με 5 σετ.

Περπάτημα του αγρότη

  • 10 έως 12 γύροι από 20 βήματα τη φορά (ή 10 εμπρός – 10 πίσω αν δεν έχεις άπλετο χώρο).

Οι πιο πρόσφατες Ειδήσεις

Διαβάστε πρώτοι τις Ειδήσεις για πολιτικές εξελίξεις, συνεντεύξεις διασήμων, συμβουλές για αντρική μόδα και συνταγές για φαγητό και πότο στο esquire.com.gr

ΜΗ ΧΑΣΕΙΣ

Είναι ωραίο να σε γλείφει ο σκύλος σου, αλλά ίσως είναι επικίνδυνο

Να και κάτι που πραγματικά, δε μας απασχολούσε. Μέχρι σήμερα δηλαδή.

Γραφει Γιαννης Σπανος

Pierce Brosnan και Helen Mirren μόλις υπέκυψαν στο Netflix

Η πλατφόρμα απέκτησε τη μεταφορά του μυθιστορήματος The Thursday Murder Club και οι δύο ηθοποιοί θα πρωταγωνιστήσουν.

5 επιστημονικοί λόγοι που δε μπορείς να διαχειριστείς τον θυμό

Γιατί, δε μαθαίνουν όλοι να εκφράζουν τα συναισθήματά τους και το θυμό τους με υγιείς τρόπους...

H Anne Hathaway είναι πλέον αγνώριστη

Η αλλαγή στην εμφάνισή της που δεν περίμενε κανείς.