Η γρίπη είναι πολύ χειρότερη στους άντρες απ' ότι στις γυναίκες

Αλλά αυτό είναι κάτι που ήδη γνωρίζαμε.

Είναι αυτή η υπέροχη εποχή του χρόνου που δεν μπορεί να πας πουθενά χωρίς να υπάρχει κάποιος με πονόλαιμο ή με μύτη που "τρέχει". Και τότε είναι που αρχίζεις να ανησυχείς. Είσαι άντρας και υπάρχει σοβαρή πιθανότητα να κολλήσεις γρίπη. Και όλοι γνωρίζουν τι σημαίνει αυτό. 

Οι γυναίκες συχνά κατηγορούν το αντίθετο φύλο ότι συμπεριφέρεται παράλογα όταν πέφτει στο κρεβάτι με τα συμπτώματα της γρίπης, τα οποία εμπλουτίζει με μπόλικες δόσεις υπερβολής. Μέχρι και ανέκδοτα έχουν βγει γι' αυτό. Τώρα όμως, η επιστήμη έρχεται να επιβεβαιώσει πως η γρίπη χτυπά πολύ πιο δυνατά έναν αντρικό οργανισμό. 

Η γρίπη είναι πολύ χειρότερη στους άντρες απ' ότι στις γυναίκες

Έρευνα από το λονδρέζικο πανεπιστήμιο Holloway απέδειξε ότι ιοί όπως η φυματίωση, ο HPV αλλά και άλλες ασθένειες έχουν πολύ πιο έντονη επίδραση στους άντρες. Σε σύγκριση με το αδύναμο φύλο, οι άντρες έχουν μιάμιση φορά περισσότερες πιθανότητες να πεθάνουν από φυματίωση, μπορούν να πάθουν λέμφωμα Hodgkin δύο φορές πιο γρήγορα και συγκεντρώνουν πενταπλάσιες πιθανότητες εμφάνισης καρκίνου αν μολυνθούν από τον ιό του θηλώματος.

"Φαίνεται ότι οι ιοί εξελίσσονται ώστε να είναι λιγότερο επιβλαβείς για τις  γυναίκες, προκειμένου να διατηρηθεί ο θηλυκός πληθυσμός. Το κάνουν με τον ίδιο τρόπο που δρουν και οι ζωντανοί οργανισμοί. Δρουν διαφορετικά αναλόγως της αντίστασης που συναντούν από έναν οργανισμό και το ανοσοποιητικό του σύστημα" αναφέρει μεταξύ άλλων ο επικεφαλής της έρευνας, βιολόγος Francesco Ubeda.

Η έρευνα έδειξε επίσης ότι οι ιοί δεν γίνονται τόσο επιθετικοί προς τις γυναίκες, ώστε αυτές να μπορούν να συνεχίσουν να έχουν αναπαραγωγικές ικανότητες. 

ΓΡΙΠΗ 1

"Αποδεικνύεται αυτό που μέχρι πρότινος ήταν κοινή πεποίθηση. Άντρες και γυναίκες αντιδρούν διαφορετικά σε ιώσεις και ιούς ακριβώς επειδή επηρεάζονται με διαφορετικό τρόπο" τονίζει από την πλευρά του ο καθηγητής Βιολογίας Vincent Jansen. 

Πλέον, μπορείς να αποθηκεύσεις αυτό το άρθρο και να το δείξεις στην κοπέλα σου την επόμενη φορά που θα υποφέρεις στο κρεβάτι του πόνου και αυτή θα σου λέει πως απλά είσαι υπερβολικός.

Από: Esquire NL

Οι πιο πρόσφατες Ειδήσεις

Διαβάστε πρώτοι τις Ειδήσεις για πολιτικές εξελίξεις, συνεντεύξεις διασήμων, συμβουλές για αντρική μόδα και συνταγές για φαγητό και πότο στο esquire.com.gr

ΜΗ ΧΑΣΕΙΣ

Τι είναι πάλι αυτό το Bitcoin halving και πώς θα το επηρεάσει;

Το επόμενο halving είναι προ των πυλών και εντός διαβάζεις όλα όσα πρέπει να ξέρεις για αυτό.

Γραφει Παυλος Κρουστης

Όσα είπε ο Αλέξανδρος Αντωνόπουλος για τη 'δύσκολη' σχέση του με τον Αλέξη Μινωτή

O δημοφιλής ηθοποιός βρέθηκε τα μεσάνυχτα της Πέμπτης στο πλατό του Ενώπιος Ενωπίω.

Η συγκλονιστική φωτογραφία που πήρε το πρώτο βραβείο του World Press Photo

Η φωτογραφία ανήκει στον φωτορεπόρτερ του Reuters Mohammed Salem και συνοψίζει το δράμα των Παλαιστίνιων.

To νέο ρεκόρ του Netflix

H Netflix ξεπέρασε τις προσδοκίες της Wall Street για δεύτερο συνεχόμενο τρίμηνο την Πέμπτη.