Ο πιο σύντομος τρόπος για την απόκτηση κοιλιάς-σανίδας

Σανίδα: η αποδοτικότερη και ασφαλέστερη κίνηση για επίπεδους κοιλιακούς σε χρόνο μηδέν.

Γράφει: Γιάννης Σπανός 25 Ιανουαρίου 2021

Ο πιο απλός κανόνας για six-pack, τον οποίο ακολουθούν ακόμη και οι ελίτ αθλητές είναι ο εξής: παραμένεις σε αυτή τη θέση (ναι, αυτή που ήδη γνωρίζεις, τη σανίδα) για όσα περισσότερα λεπτά μπορείς, με στόχο να πιέσεις τους κοιλιακούς σου όσο δεν πάει. Είναι, άραγε όσο "ξεκούραστο" ακούγεται; Ζητήσαμε από έναν εμπειρογνώμονα της γυμναστικής να μας εξηγήσει πώς αυτή η "αθόρυβη" ισομετρική άσκηση, μπορεί να γίνει ο πιο αποτελεσματικός τρόπος να χτίσεις ένα six-pack από το πουθενά!

"Εν πρώτοις, μοιάζει σαν τον πιο εύκολο πράγμα στον κόσμο. Απλά διατηρείς τη σπονδυλική σου σε μια ευθεία με τα ισχία και τα πόδια, για όσο περισσότερο χρόνο αντέχεις", λέει ο Doug Sklar, ένας από τους πιο "παλιούς", διάσημους και καταξιωμένους personal trainers στην Αμερική. Ωστόσο, το να αναγκάζεις το σώμα σου να παραμένει σ’ αυτή την ακίνητη στάση έστω και για μισό λεπτό, μοιάζει με κατόρθωμα, ειδικά για σένα που πιθανώς έχεις αμελήσει για πολύ καιρό την προπόνηση, γενικώς, και των κοιλιακών σου ειδικότερα. "Ένα άλλο καλό της σανίδας είναι ότι την ώρα που χαλυβδώνει την κοιλιά σου, δεν ασκεί καμία επιβάρυνση στην σπονδυλική στήλη ή στον αυχένα, σε αντίθεση με τα κλασικά τα sit ups. Απλά, προσπαθείς να μείνεις ακίνητος. Τίποτε παραπάνω", τονίζει ο Sklar.

> Μια αρχική προσέγγιση της σανίδας για τους αρχάριους είναι η διατήρηση της στάσης για 10 δευτερόλεπτα, χαλάρωση με άρση του κορμού και το βάρος στις παλάμες με κλειδωμένους αγκώνες (η σπονδυλική στήλη εξακολουθεί να παραμένει ευθεία) και επανάληψη 5 έως 10 φορές. Επαναλαμβάνεις τον πλήρη κύκλο 3 έως 6 φορές.

Ο πιο σύντομος τρόπος για την απόκτηση κοιλιάς-σανίδας

"Όσο νιώθεις ότι σταδιακά οι αντοχές σου αυξάνουν και το six-pack σου αρχίζει να πετρώνει, μπορείς είτε να ανεβάσεις τα δευτερόλεπτα (έως και 60), είτε να εκτελείς περισσότερες επαναλήψεις, διατηρώντας τους κύκλους σε μίνιμουμ 5.  Όσον αφορά στη συχνότητα, έχω να σου πω ότι η σανίδα είναι μια άσκηση που μπορείς να την εκτελείς άφοβα ακόμη και δυο φορές την ημέρα, κάθε μέρα. Η σύσφιξη, η ενδυνάμωση και η γράμμωση των κοιλιακών σου θα γίνει ορατή στις πρώτες δυο εβδομάδες συστηματικής εξάσκησης", λέει ο προπονητής.

Από: Esquire ES

Οι πιο πρόσφατες Ειδήσεις

Διαβάστε πρώτοι τις Ειδήσεις για πολιτικές εξελίξεις, συνεντεύξεις διασήμων, συμβουλές για αντρική μόδα και συνταγές για φαγητό και πότο στο esquire.com.gr

ΜΗ ΧΑΣΕΙΣ

Η Sophia Bush έκανε coming out ως queer και πλέον 'μπορεί να αναπνεύσει'

Η Brook Davis του One Tree Hill μίλησε ανοιχτά για τη σεξουαλικότητά της σε πρόσφατη συνέντευξή της.

Γραφει Γεωργια Πρεζα

Τρομάξαμε με το πόσο κοστίζει το πασχαλινό τραπέζι φέτος

Άσε τα μαθηματικά, σου έχουμε τις απαντήσεις που ψάχνεις.

Γραφει Γιαννης Σπανος

Βρήκαμε το νέο μας είδωλο: Αμερικανός μεσήλικας έβγαλε 100.000 δολάρια παίζοντας Candy Crush

O Jay Simunovich είναι ο παγκόσμιος πρωταθλητής του παιχνιδιού - και της καρδιάς μας.

Γραφει Γιαννης Σπανος

Είναι ωραίο να σε γλείφει ο σκύλος σου, αλλά ίσως είναι επικίνδυνο

Να και κάτι που πραγματικά, δε μας απασχολούσε. Μέχρι σήμερα δηλαδή.

Γραφει Γιαννης Σπανος